Πέμπτη, 18/04/2024 | 06:58

Αντώνης Νάστας από το Καναλλάκι «Σας ζητώ μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή!»

1079 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/05/2019, 10:03 μμ | 0 σχόλια

 

Ηχηρό μήνυμα νίκης με   τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους κόσμου, έστειλε  σήμερα το βράδυ ο τωρινός και υποψήφιος Δήμαρχος  Πάργας, Αντώνη Νάστας, από την κεντρική πλατεία Καναλλακίου,  όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική  του ομιλία.

Μιλώντας σε μια μαζική συγκέντρωση  από συνδημότες όλων των ηλικιών, ο επικεφαλής του συνδυασμού  «Δημοτική Ενωτική Πορεία», ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή ξανά από την πρώτη Κυριακή, για να συνεχίσει το έργο του και δήλωσε ότι: «Η  Αυτοδιοίκηση είναι πάνω από τις πολιτικές προτιμήσεις του καθενός μας. Εμείς είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι. Oι άλλοι, είναι μόνο  στα λόγια, γιατί έχουν δεσμεύσεις και κλειστές παρέες. Εμείς έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι είμαστε αδέσμευτοι και ότι η πόρτα μας είναι ανοικτή πάντοτε, για όλους,  χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας,   φανερά συγκινημένος από τη δυναμική παρουσία του κόσμου ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στην τελική προεκλογική μας συγκέντρωση.  Και ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά. Κάνουμε  μέχρι το τέλος έναν αξιοπρεπή αγώνα, χωρίς συκοφαντίες και αστήρικτες καταγγελίες. Δεν ακολουθούμε κάποιους από τους αντιπάλους μας στον κατήφορό τους. Το μήνυμα της νίκης,  το στέλνετε σήμερα εσείς από το Καναλλάκι. Της νέας νίκης του συνδυασμού μας «Δημοτική Ενωτική Πορεία». Η παρουσία σας μου δίνει δύναμη για να πάμε το Δήμο Πάργας   ακόμη πιο μπροστά, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Τώρα, όλοι μαζί, κάνουμε  μια νέα αρχή».

 

Ειδικά για τη  Δημοτική Ενότητα   Φαναρίου, ο Αντώνης Νάστας παρουσίασε μέρος του σημαντικού έργου που έχει γίνει,  αναφέροντας χαρακτηριστικά:

-Ολοκληρώσαμε και  παραδώσαμε στην κυκλοφορία,  το μεγάλο έργο της Εισόδου του  Καναλλακίου, δαπάνης 6.850.000 ευρώ.

-Ολοκληρώσαμε,  – πριν λίγες ημέρες κάναμε τα εγκαίνια- ,   το Κλειστό  Γυμναστήριο  του Καναλλακίου, επισκευάσαμε τα   γήπεδα και τα κτήρια   και διαμορφώσαμε τον περιβάλλοντα   χώρο, δαπάνης 900.000 ευρώ.  Ένα  έργο ημιτελές και παρατημένο,  το μετατρέψαμε σε πραγματικό στολίδι για όλη την Περιφερειακή Ενότητα  Πρέβεζας, και όχι μόνο!

-Στον ίδιο χώρο, κατασκευάσαμε την Παιδική χαρά της Αγίας Τριάδας και ασφαλτοστρώσαμε τον δρόμο προς το Αθλητικό Κέντρο, δαπάνης  50.000  και 20.000 ευρώ,  αντίστοιχα.

-Προχωρούμε το  διαδημοτικό έργο της Ύδρευσης των παραλιών  Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών και Καστροσυκιάς, προϋπολογισμού  5.700.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Φιλόδημος.

-Κατασκευάζεται ήδη το μεγάλο διαδημοτικό  έργο της Συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας των λυμάτων,  του πρώην Δήμου Ζαλόγγου και των οικισμών Λούτσας και παραλιών  Λούτσας, προϋπολογισμού 29.000.000 ευρώ.

-Εντάξαμε  στο πρόγραμμα Leader και  ολοκληρώνουμε το έργο της Ανάπλασης του κέντρου  του Καναλλακίου, δαπάνης  350.000 ευρώ.  Όλο το κέντρο του Καναλλακίου αναβαθμίζεται και αλλάζει μορφή.

-Ολοκληρώσαμε το έργο της ύδρευσης του Καναλλακίου, δαπάνης 300.000 ευρώ, λύνοντας μια για πάντα  το πρόβλημα της υδροδότησης.

-Προχωρήσαμε στην προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού: Δύο  νέα απορριμματοφόρα , ένα   δορυφορικό απορριμματοφόρο για την Πάργα, νέα μηχανήματα έργου από το Φιλόδημος και τρία  νέα οχήματα προσωπικού, όλα αυτά με δαπάνη 620.000 ευρώ.

-Δώσαμε έμφαση στην συλλογή των απορριμμάτων  για ένα Δήμο χωρίς σκουπίδια, με σεβασμό στο περιβάλλον.

-Μετά από πολλές περιπέτειες, η  επέκταση του οικισμού του Μεσοποτάμου βρίσκεται στο τελικό στάδιο,  στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Προχωρούμε   αντίστοιχες διαδικασίες, για να δημιουργηθούν οικόπεδα  για τους δημότες μας, και στους οικισμούς της Λούτσας και της Κυψέλης. Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέκταση του οικισμού παραλίας Λούτσας έως τη νέα Εθνική οδό, βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης.

Ολοκληρώνεται, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Φιλόδημος, η αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών   σε Τοπικές Κοινότητες μεταξύ των οποίων, του  Μεσοποτάμου, της Τσουκνίδας, της Κορώνης, του Βουβοποτάμου και  των Κάτω Δεσποτικών,    συνολικής δαπάνης  220.000 ευρώ.

-Τοποθετήσαμε  προβολείς LED  στο Δημοτικό Στάδιο Καναλλακίου , δαπάνης 20.000 ευρώ.

-Βελτιώσαμε την οδοποιία σε Αηδονιά, Κορυφούλα και Δεσποτικό, με δαπάνη 75.000 ευρώ.

-Λειτουργήσαμε  σημαντικές κοινωνικές δομές,  όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας, δίνοντας ανακούφιση και στήριξη  στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

-Διεκδικήσαμε δυναμικά από την Πολιτεία τη συνέχιση  λειτουργίας των Κέντρων Υγείας στην Πάργα και το Καναλλάκι, αναλαμβάνοντας σαν Δήμος τα έξοδα διαμονής των γιατρών που υπηρετούν σ’ αυτά.

–Διεκδικήσαμε τη  διατήρηση και την αναβάθμιση  των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας, για να υπάρχει αστυνόμευση και αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.

– Με το Πρόγραμμα του   Μυθικού Αχέροντα, που ετοιμάσαμε με την  Περιφέρεια Ηπείρου και το  Δήμο Σουλίου, έχουμε πλέον στα χέρια μας,  για πρώτη φορά στην περιοχή μας, έναν ολοκληρωμένο  σχεδιασμό έργων και δράσεων. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού, την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη του  πρωτογενή τομέα μας.

-Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη λειτουργία   Σταθμού του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο. Με δικές μας δαπάνες διαμορφώθηκε ο χώρος, ενώ τα έξοδα του Σταθμού καλύπτονται  από το Δήμο.

-Προωθήσαμε την τουριστική προβολή του Δήμου με τη συμμετοχή μας   σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, με αδελφοποιήσεις πόλεων (Ρουμανία- Τουρκία)  και με τη δημιουργία ενός υπέροχου αφιερωματικού λευκώματος, στην ελληνική γλώσσα, δαπάνης 15.000 ευρώ. Το λεύκωμα μοιράζεται δωρεάν και ήδη  έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εκτύπωσή του στην αγγλική και τη  γερμανική γλώσσα.

-Προχωρήσαμε στη δημιουργία τουριστικού βίντεο υψηλής αισθητικής, με σκηνοθετική ομάδα διεθνούς επιπέδου. Tο βίντεο θα χρησιμοποιηθεί σαν βασικό εργαλείο τουριστικής προβολής της περιοχής μας,   σε διεθνείς εκθέσεις, συνέδρια και στο διαδίκτυο.

Ιδιαίτερη,  επίσης, αναφορά έκανε σε ώριμα  έργα και δράσεις που έχουν προγραμματιστεί  για τη νέα δημοτική θητεία και συγκεκριμένα:

-Την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων  τηλεδιαχείρισης, στο δίκτυο ύδρευσης του  Φαναρίου,  προϋπολογισμού   300.000 ευρώ. Για να ελέγχουμε αυτόματα τις διαρροές και να τις επισκευάζουμε άμεσα.

-Τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών συστημάτων και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου, για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι  πολίτες, προϋπολογισμού, επίσης, 300.000 ευρώ.

-Την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας για το  μύθο του Αχέροντα και το Νεκρομαντείο, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ. Όταν ολοκληρωθεί, χιλιάδες επισκέπτες θα έρχονται για να μαθαίνουν το  μύθο του Αχέροντα και πώς λειτουργούσε το Νεκρομαντείο στην αρχαιότητα.

-Τη μελέτη της αποχέτευσης  και της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού σε Δημοτικά  Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Φαναρίου (Καναλλάκι- Αμμουδιά),  που έχει πλέον έγκριση για τον τελικό αποδέκτη. Το  έργο, με προϋπολογισμό 15.000.000 ευρώ, εντάσσεται το επόμενο διάστημα για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ηπείρου.

-Τη  μελέτη  του Αλιευτικού Καταφυγίου Λούτσας, που βρίσκεται για έγκριση στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ),  και που όταν ολοκληρωθεί το αντίστοιχο έργο θα έχει προϋπολογισμό περίπου 3.000.000 ευρώ.

-Τον   ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο  από την Αμμουδιά στο Μεσοπόταμο και τον  αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου, «Το μονοπάτι των ψυχών», προϋπολογισμού  380.000 ευρώ.

– Τη  δημιουργία  του Ψηφιακού Μουσείου του Αχέροντα, που  οι μελέτες του έχουν χρηματοδοτηθεί  με 460.000 ευρώ, ενώ το έργο θα έχει προϋπολογισμό 10.000.000 ευρώ. Τώρα,  είμαστε στη διαδικασία χωροθέτησής του, κοντά στο Νεκρομαντείο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των  υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης,  για τους οποίους ο Αντώνης Νάστας δήλωσε ότι:  «Συνεχίζουμε ενωμένοι και ανανεωμένοι, ανοιχτοί σε νέα μέλη  και ιδέες, αλλά και με έμπειρους συνεργάτες. Η «Δημοτική Ενωτική Πορεία»  είναι  συνδυασμός νίκης, ελπίδας  και προοπτικής, για όλο τον Δήμο,  και για τις δύο Δημοτικές Ενότητες της Πάργας και  του Φαναρίου. Στα πρόσωπά τους βλέπετε την  καλύτερη εικόνα της τοπικής μας  κοινωνίας».

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα