Πέμπτη, 25/04/2024 | 14:33

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα!

993 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/03/2019, 6:00 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, παρουσία πλήθος κόσμου, ένστολων αρχών και αιρετών, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου, την Δευτέρα 25 Μαρτίου στην Πρέβεζα. Η Φιλαρμονική “Ορφέας” Πρέβεζας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την ιστορία της Πρέβεζας, παιάνιζε στρατιωτικά εμβατήρια, ωστόσο απορίες και ερωτηματικά προκάλεσε η απουσία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, από την φετινή παρέλαση στην Πρέβεζα.

Νωρίς το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, ενώ το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας κ. Κεχαγιά. Στη συνέχεια ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης.Την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Βουλευτής Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας. Σε δηλώσεις τους προς τους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ υφυπουργός εργασίας Κώστας Μπάρκας υπογράμμισε

για την ημέρα ότι οι πρόγονοί μας με την αγωνιστικότητά τους και το αίμα τους, κατάφεραν μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς η χώρα μας να απελευθερωθεί. “Ήτανε το βαρύ τίμημα ενός αγώνα που όμως είχε ένα κέρδος την απελευθέρωση της χώρας μας και τη δημιουργία νέου ελληνικού κράτους. Όλοι και όλες έδωσαν τη μάχη αυτή, την έδωσαν στο όνομα της πατρίδας ώστε οι νέες γενιές να βιώσουν την ελευθερία της χώρας μας και της κοινωνίας μας. Θα πρέπει για όλους μας να γίνουν αυτοί οι πατριώτες παράδειγμα ώστε όλοι μαζί το ελληνικό έθνος να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις νέες γενιές της χώρας μας. Θέλω να ευχηθώ σε όλους και σε όλες που γιορτάζουν σήμερα, χρόνια πολλά. εύχομαι και για την πόλη μας την Πρέβεζα τα καλύτερα. Σήμερα δυστυχώς είναι και η επέτειος της 25η Μαρτίου που  οι Γερμανοί πήραν τους Έλληνες Εβραίους που κατοικούσαν στην πόλη μας και τους μετέφεραν στο Άουσβιτς. Νομίζω ότι για την ιστορική μνήμη πρέπει να το αναφέρουμε κι αυτό, διότι δυστυχώς τέτοιου είδους φαινόμενα, αναφέρονται και σήμερα στη χώρα μας. Νομίζω ότι είναι δική μας μοναδική ευκαιρία πλέον αυτά τα φαινόμενα να τα απομονώσουμε” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης

τόνισε: “Σήμερα είναι μια διπλή γιορτή. γιορτάζει ο χριστιανισμός και ο ελληνισμός. Οι ήρωες του 1821 που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, στέλνουν ένα μήνυμα. Σε καμία περίπτωση ο έλληνας δεν πρόκειται να ανεχθεί να του θίγουν τα εθνικά του δικαιώματα. Σας ευχαριστώ πολύ και χρόνια πολλά σε όλους.”

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου,

υπογράμμισε: “Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές για την παρέλαση που έγινε σήμερα. Μια παρέλαση και μια γιορτή η οποία ιστορικά μας θυμίζει τι έκαναν οι πρόγονοι για μας και είναι και η θρησκευτική γιορτή, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Θέλω να θυμίσω στους συμπατριώτες μας να έχουν πάντα στη μνήμη τους, τι έκαναν οι πρόγονοί μας, να διδασκόμαστε από αυτό και να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε εμείς για τους απόγονούς μας. Χρόνια πολλά σε όλους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης τόνισε

: “Ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του 1821, γι’ αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας. Γι’ αυτούς που έδειξαν σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να κάνουν θαύματα. Από τη σημερινή μέρα κρατάμε αυτή την ιστορική μνήμη, η οποία θα έλεγα είναι αναγκαία ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η κοινωνία και η χώρα μας. Πάνω από όλα ας κρατήσουμε το μήνυμα αυτής της μέρας που είναι μήνυμα ενότητας και αγώνα.  Σήμερα καλούμαστε να κάνουμε έναν διαφορετικό αγώνα, έναν αγώνα που να βάλουμε μια άλλη προοπτική και μία άλλη δυναμική για την κοινωνία και τη χώρα μας σε πνεύμα συναίνεσης, συνεργασίας και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας” είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα