Τρίτη, 19/03/2024 | 07:02

Με κάθε επισημότητα και τιμή γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στον Δήμο Ζηρού

982 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/03/2019, 6:46 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με κάθε επισημότητα και όλες τις πρέπουσες τιμές πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζηρού, οι εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στην πρωτεύουσα του Δήμου, την Φιλιππιάδα, τελέστηκε δοξολογία στον ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα, ενώ ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων υπέρ πεσόντων στο μνημείο Μπιζανομάχων και η μαθητική παρέλαση στην οδό Ταγματάρχου Βελισσαρίου, με τη συνοδεία της μπάντας του συλλόγου “Φίλοι της Μουσικής”.

Ανάλογες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την μαθητική παρέλαση στην πλατεία, έγιναν και στο Θεσπρωτικό παρουσία του Δημάρχου Ζηρού κ. Καλαντζή, του αντιδημάρχου κ. Ρεμπή, δημοτικών, τοπικών συμβούλων και πλήθους κόσμου. Δοξολογία τελέστηκε στον Ι.Ν. Γεννέσεως της Θεοτόκου, και ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων και η παρέλαση των μαθητών, με την φιλαρμονική του Συλλόγου “ΑΠΟΛΛΩΝ” να παιανίζει εμβατήρια και εθνικούς σκοπούς και να συνοδεύει την παρέλαση.

Τις παρελάσεις των μαθητών, σε Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα, οι οποίοι παρήλασαν με υψηλό αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, ενώ στις παρελάσεις της Φιλιππιάδας παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χασίδης Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι κα Γεωργάνου Ελένη,  κ. Κατραχούρας Κώστας και κ. Γιολδάσης Απόστολος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιολδάσης Βασίλειος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Εκκλησίας, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

 

Καλαντζής: “Με πίστη και ομοψυχία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά”

 

Σε μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ανέφερε: “Διπλή εορτή σήμερα, θρησκευτική και εθνική! Η Επανάσταση του 1821 η οποία σηματοδοτεί την απαρχή του Νεοελληνικού κράτους  και ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Ο αγώνας των προγόνων μας για ελευθερία, με όραμα την αυτοδιάθεση, τον σεβασμό, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και μία νέα καλύτερη Ελλάδα, ας φωτίζει και ας καθοδηγεί την πορεία του έθνος και του καθενός ξεχωριστά. Όταν οι Έλληνες ενώθηκαν μπροστά σε ένα κοινό όραμα και πίστεψαν στις δυνατότητές τους, άλλαξαν την ιστορική τους  μοίρα. Ενωμένοι και σήμερα σ’ αυτούς τους αντίξοους καιρούς που διανύουμε, μπορούμε ν’ αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν και να προχωρήσουμε μπροστά!

Εύχομαι σε όλες και σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχίες και τα διδάγματα του 1821 να θερμαίνουν πάντα τις καρδιές και τα υγιή πατριωτικά μας αισθήματα”.  

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα