Τρίτη, 16/04/2024 | 14:53

ΝΑΡ: Ο Νίκος Τεμπονέρας Ζει στους αγώνες για Δουλειά, Ειρήνη, Παιδεία, Ελευθερία

914 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/01/2019, 7:43 μμ | 0 σχόλια

Πριν από 28 χρόνια ο Νίκος Τεμπονέρας δέχτηκε το φονικό χτύπημα από το Γιάννη Καλαμπόκα, προέδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και στέλεχος της ΝΔ, υπερασπιζόμενος με τη ζωή του τους μαθητές του που αγωνίζονταν ενάντια στο αντιλαϊκό αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου-κυβέρνησης ΝΔ. Δεν τους άφησε ανυπεράσπιστους στους τραμπούκους της ΝΔ, τους Ρέιντζερς και Κένταυρους, που με ωμή δολοφονική βία θέλησαν να επιβάλλουν το σπάσιμο των μαθητικών καταλήψεων και την αναστολή των μεγάλων κινητοποιήσεων της νεολαίας.

Έπεσαν έτσι οι μάσκες του νεοφιλευλευθερισμού της ΝΔ του Κων. Μητσοτάκη που για να επιβάλλει τους σκληρούς ταξικούς φραγμούς και τον αυταρχισμό σε σχολεία και σχολές επιτέθηκε στο νεολαιίστικο κίνημα με την κρατική και παρακρατική βία.

Ο αδικοχαμένος κομμουνιστής εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας, μέλος του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, 38 ετών, με το παράδειγμά του έδωσε δύναμη στη μαχόμενη νεολαία και το εκπαιδευτικό κίνημα. Τα σχέδια των δολοφόνων και των ηθικών και πολιτικών αυτουργών, Κων. Μητσοτάκη, Κοντογιαννόπουλου, Μπεκίρη, κλπ γύρισαν μπούμερανγκ. Η τρομοκρατία δεν πέρασε και το κίνημα κατάφερε να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο μαζί με τον εμπνευστή του. Ένα κίνημα που πάλεψε και ενάντια στο πολιτικό σύστημα και το βαθύ κράτος για μη μείνει χωρίς καταδίκη και ατιμώρητος ο Καλαμπόκας και η συμμορία του.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, όλες οι κυβερνήσεις και ειδικά αυτές των μνημονίων με τελευταία αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησαν να υλοποιήσουν τη στρατηγική του αποτυχημένου πολυνομοσχεδίου Κοντογιαννόπουλου, ο οποίος -καθόλου τυχαία- έγινε μετά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Μια στρατηγική που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, αλλά και των επιταγών του ΣΕΒ για μια παιδεία των ιδιωτικοποιήσεων, της εντατικοποίησης και του αυταρχισμού, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με τη διδασκαλία υποταγμένη στις ανάγκες του επιχειρηματικού κέρδους και της άρχουσας τάξης.

Ο Ν. Τεμπονέρας δεν είναι απλά ορόσημα περηφάνιας για το μαχόμενο λαϊκό κίνημα, για κάθε ελεύθερο και αγωνιζόμενο άνθρωπο. Είναι δύναμη έμπνευσης στους αγώνες του σήμερα, ενάντια στη μνημονιακή φτώχεια και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αυτές με το νομοσχέδιο για το προσοντολόγιο στην εκπαίδευσης απειλεί ζωτικά εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα. Οι κραυγές πατριδοκαπηλείας των δολοφόνων του Ν. Τεμπονέρα θυμίζουν ότι ο εθνικισμός δεν είναι παρά η δηλητηριώδης δημαγωγία των πιο αποφασισμένων υποστηρικτών του συστήματος.

Δεν ξεχνάμε! Συνεχίζουμε στο δρόμο του Ν. Τεμπονέρα, που ζει στους καθημερινούς αγώνες που συνεχίζουν τη δική του πάλη για Δουλειά, Ειρήνη, Παιδεία, Ελευθερία.

Για ένα μαχητικό εργατικό, νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου

Για μια παιδεία, αλλά και μια κοινωνία αντάξια των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, χωρίς πολέμους, φτώχεια, αυταρχισμό και εκμετάλλευση. Για την κομμουνιστική απελευθέρωση!

ΖΕΙ, ΖΕΙ Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ – ΜΕ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ!

 

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

8 Γενάρη 2019

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα