Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:05

Κώστας Μπάρκας: «Δεν υπάρχει πρόβλημα για να ψηφιστούν Συμφωνία των Πρεσπών και μια σειρά θετικών μέτρων»

885 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/01/2019, 7:28 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως  πρόβλημα για να ψηφιστούν η Συμφωνία των Πρεσπών και  μια σειρά θετικών μέτρων που θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα, εξέφρασε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ  Κώστας Μπάρκας, μιλώντας την Τρίτη 9-1-2019 στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» του Open TV.

Ο Κώστας Μπάρκας τόνισε ότι  «σύμφωνα με τις δηλώσεις όλων των βουλευτών προκύπτει πλειοψηφία στη Βουλή. Όσοι έχουν ασχοληθεί τα τελευταία 20 χρόνια με το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ελληνική Βουλή, θα πρέπει να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Ιούνιο του 2017, απαντώντας στον κ. Λεβέντη, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, έλεγε ότι η εθνική θέση περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία, erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση».

Παράλληλα, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι « Η κυβέρνηση έχει να περάσει πολλά θετικά μέτρα, όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού, την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας και το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς Δημόσιο και τράπεζες (νομοσχέδιο για 120 δόσεις) τους επόμενους μήνες, μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2019».

Τέλος,  o Κώστας Μπάρκας  «προκάλεσε» τη Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση μομφής στη Βουλή, εάν πιστεύει ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, λέγοντας «Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα