Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:40

Κώστας Μπάρκας: «Θεωρώ ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει διαφωνία με τη Συμφωνία των Πρεσπών»

970 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/01/2019, 6:19 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

«Θεωρώ ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει διαφωνία με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός  είδε δύο φορές τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την εν λόγω Συμφωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύτηκε πάνω στην εθνική  γραμμή του 2008, που έλεγε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση. Το γεγονός ότι η Ν.Δ. διολισθαίνει στη θέση της Πολιτικής Άνοιξης του 1994 και του ΛΑ.Ο.Σ. του 2008 είναι κάτι άλλο, το οποίο πρέπει να συζητήσει η Ν.Δ. στο εσωτερικό της» τόνισε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας  σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Antenna.

Ακολούθως, ο Κώστας Μπάρκας έκανε αναφορά στις δηλώσεις της  Γερμανίδας καγκελαρίου από τη χώρας μας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, οι οποίες  άδειασαν την επιχειρηματολογία του αρχηγού της Ν.Δ. περί δήθεν σύνδεσης της Συμφωνίας των Πρεσπών με οικονομικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας «Οι αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έδωσε το ονοματολογικό για να πάρει τις συντάξεις είναι στη σφαίρα της φαντασίας και στα όρια της συνομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κάποιον στον Υμηττό όπως είπε».

Συνεχίζοντας, ο  Κώστας Μπάρκας υπενθύμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών λύνει ένα  πρόβλημα που ταλάνιζε την ελληνική διπλωματία για πάνω από 25 χρόνια.

Τέλος,  ο Κώστας Μπάρκας έστρεψε τα βέλη του εναντίον της Ν.Δ., κατηγορώντας την ότι στηρίζει για την προεδρία της Κομισιόν τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος στις χθεσινές του δηλώσεις στο EURACTIV αναγνωρίζει τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα