Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:34

Θανάσης Καββαδάς : «Η 25η Ιανουαρίου 2019 θα γραφτεί ως μια μαύρη σελίδα στη ιστορία της Ελλάδας

950 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/01/2019, 2:33 μμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδάς προς ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Η 25η Ιανουαρίου 2019 θα γραφτεί ως μια μαύρη σελίδα στη ιστορία της Ελλάδας

Καταψηφίστε μαζί μας αυτή τη Συμφωνία

Δεν είναι κακό να αναγνωρίσετε το λάθος σας»

 

 

Να καταψηφίσουν μαζί με τη ΝΔ τη Συμφωνία των Πρεσπών κάλεσε τους βουλευτές της κυβέρνησης ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας.

«Η 25η Ιανουαρίου 2019 θα γραφτεί ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας, από αυτούς που θα ψηφίσουν μαζί με τους πρόθυμους μια συμφωνία Εθνικής ταπείνωσης, γιατί παραδίδετε εθνικότητα και γλώσσα σε ένα γειτονικό λαό που δεν έχει καμία σχέση με αυτά» τόνισε ο βουλευτής, καλώντας την κυβέρνηση να ακούσει την αντίδραση και το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στη Συμφωνία. «Ελάτε και ακούστε μαζί μας τη φωνή του. Εδώ είμαστε για να τον εκφράζουμε στις μεγάλες εθνικές αποφάσεις. Καταψηφίστε μαζί μας αυτή τη συμφωνία. Δεν είναι κακό να αναγνωρίσετε το λάθος σας. Όχι μόνον τα κόμματα αλλά και κάθε βουλευτής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Απέναντι στην Ιστορία, απέναντι στη Δημοκρατία, τη λαϊκή βούληση, την πολιτική σταθερότητα και την ευνομία, πάνω από όλα απέναντι στο μέλλον του ελληνικού λαού».

«Γιατί διαφορετικά» συνέχισε ο κ. Καββαδάς, «η σημερινή ημέρα, θα γραφτεί ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας, από αυτούς που θα ψηφίσουν μαζί με τους πρόθυμους μια συμφωνία Εθνικής ταπείνωσης. Μια συμφωνία από την οποία κανείς μετά δεν θα μπορεί να κάνει πίσω. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια» κατέληξε ο βουλευτής.

«Σήμερα είδαμε ένα αμήχανο πρωθυπουργό που δεν είπε τίποτα να υπερασπιστεί την πολιτική του. Χαρακτήρισε ως δύσκολα και τεχνικά τα πιο σημαντικά σημεία αυτής της συμφωνίας. Δηλαδή ότι εκχώρησε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στο βόρειους γείτονές μας, κάτι που δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση και κανένας  άλλο πρωθυπουργός εκτός από τον κ. Τσίπρα.

 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η Ομιλία του βουλευτή.

 

«Σήμερα είδαμε ένα αμήχανο πρωθυπουργό που δεν είπε τίποτα να υπερασπιστεί την πολιτική του. Απέδειξε την ιδεοληψία του και δεν είχε τίποτα να αντιτείνει στα επιχειρήματα του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτήρισε ως δύσκολα και τεχνικά τα πιο σημαντικά σημεία αυτής της συμφωνίας. Δηλαδή ότι εκχώρησε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στο βόρειους γείτονές μας, κάτι που δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση και κανένας  άλλο πρωθυπουργός εκτός από τον κ. Τσίπρα.

Όλη η επιχειρηματολογία για την εθνικά ταπεινωτική συμφωνία έχει ακουστεί και έχει αναλυθεί μέσα σε αυτήν την αίθουσα αλλά και στην επιτροπή, όπου κατέθεσα κι εγώ τις απόψεις μου.

Αρνείστε, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, να αντιληφθείτε ότι με τη θετική ψήφο που ετοιμάζεστε να δώσετε, βάζετε τη χώρα σε μεγάλες μελλοντικές περιπέτειες.

Νομίζετε ότι γράφετε ιστορία.

Και πράγματι. Γράφετε ιστορία με μαύρες σελίδες, γιατί παραδίδετε, όπως κατ’ επανάληψη σας έχουμε πει εθνικότητα και γλώσσα σε ένα γειτονικό λαό που δεν έχει καμία σχέση με αυτά.

Δεν θέλω να εξετάσω γιατί οι γείτονές μας επιμένουν σε έναν αυτοπροδιορισμό που δεν τους ανήκει και που σε τελική ανάλυση αρνούνται και οι ίδιοι το ιστορικό του περιεχόμενο. Γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι τουλάχιστον παράδοξο, να θες να λέγεσαι Μακεδόνας και να απορρίπτεις κάθε σχέση με κάθε τι ελληνικό από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο μέχρι τον ίδιο το Μακεδονικό αγώνα και τους μετέπειτα βαλκανικούς πολέμους.

Σε τελική ανάλυση μπορώ να καταλάβω ότι οι γείτονες, για τους δικούς τους λόγους και μέσα από την ανάγκη διαφοροποίησης και απόκτησης μιας δικής τους ξεχωριστής ταυτότητας επέλεξαν το δρόμο αυτό.

Και δεν θέλω να μπλέξω ούτε ξένες δυνάμεις, ούτε να  υποδεικνύω ποιοί ιστορικά ήταν οι υποκινητές του «μακεδονισμού».

Δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι ελληνική κυβέρνηση, ελληνικό χέρι, βάζει την υπογραφή του σε κείμενο που πρακτικά αναγνωρίζει εθνικότητα και γλώσσα με «μακεδονικό» προσδιορισμό.

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι μερικοί από εσάς είναι ακόμη δέσμιοι ιδεοληπτικών αντιλήψεων που καλλιεργήθηκαν στον πολιτικό σας χώρο το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα, είναι αδύνατον να μην κατανοείτε τον ασκό του Αιόλου που ανοίγετε, τώρα που είστε στην κυβέρνηση, για τη χώρα στο μέλλον.

Γιατί δεν είναι δυνατόν (και μιλάω κυρίως σε όσους από εσάς παινεύουν τον εαυτό τους για τις αριστερές τους ρίζες και καταβολές)

εσείς που λέτε ότι διαβάζετε ιστορία, εσείς που περηφανεύεστε για την ορθότητα της αναλυτικής πολιτικής σας μεθοδολογίας, να μην σας νοιάζει ότι η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον ασκό του Αιόλου του αναθεωρητισμού.

Για να το πω πιο απλά, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν στη συνθήκη της Λωζάννης αντί της «μουσουλμανικής μειονότητας» αναγραφόταν ή αναγνωριζόταν κάποια άλλη μειονότητα με εθνοτικό και όχι θρησκευτικό προσδιορισμό.

Τον Ερντογάν τον έχουμε απέναντι κάθε μέρα να μιλάει για την αναθεώρηση αυτής της συνθήκης.

Δεν μπορεί να μην τα γνωρίζετε όλα αυτά!

Όμως εδώ συμβαίνει και κάτι ακόμη πολύ επικίνδυνο που αφορά στη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.

Όποιος έκανε μια βόλτα μέσα στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα ένοιωθε μια μεγάλη διαφορά  στη διάθεση του κόσμου σε σχέση με τα προηγούμενα.

Η διαφορά αυτή ήταν ότι υπήρχε διάχυτη μεγάλη οργή.

Και μεγάλη αποφασιστικότητα ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Και την ίδια στιγμή η πολιτική εξουσία αποφάσισε να αντιμετωπίσει με μαζική βία τον ελληνικό λαό, σε μια πρωτοφανή ενέργεια αστυνομικής βίας για τα μεταπολιτευτικά χρονικά. Μαζική βία κατά μικρών παιδιών, ηλικιωμένων και γενικά Ελλήνων πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά, με αφορμή τις πράξεις κάποιων ανεγκέφαλων ή και προβοκατόρων.

Η πολιτική εξουσία, μέσω της Αστυνομίας και με αφορμή τη δράση παρακρατικών, αποφάσισε να χτυπήσει την πιο μαζική συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών για το εθνικό θέμα. Θέμα που σε τελική ανάλυση αφορά την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας. Και δεν είναι μόνο η οργή. Είναι μια αίσθηση εγκατάλειψης αλλά και η ολοένα εντεινόμενη αντίληψη στην κοινωνία ότι έχετε ξεκόψει πλέον ολοκληρωτικά και απόλυτα από τις λαϊκές μάζες.

Με άλλα λόγια, υπάρχει πλήρης δυσαρμονία κυβέρνησης και λαού. Κι αυτό μας προέκυψε με κυβέρνηση της κατά δήλωση Αριστεράς. Έτσι, η πόλωση που δημιουργείται στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνησή του είναι πρωτοφανής.

Γιατί ξέρετε κάτι; Ακόμα και η μειοψηφία που ακόμη σας στηρίζει εκλογικά, δεν εγκρίνει τη συμφωνία σας. Ακόμη και αν πράγματι κάποιοι πιστεύουν ότι κάνουν τη σωστή επιλογή στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η βίαιη επιβολή της στον ελληνικό λαό θα προκαλέσει συνέπειες στο εσωτερικό της χώρας, που πιθανώς ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε αυτήν τη στιγμή.

Όχι μόνον τα κόμματα αλλά και κάθε βουλευτής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Απέναντι στην Ιστορία, απέναντι στη Δημοκρατία, τη λαϊκή βούληση, την πολιτική σταθερότητα και την ευνομία, πάνω από όλα απέναντι στο μέλλον του ελληνικού λαού. Ελάτε και ακούστε μαζί μας τη φωνή του. Εδώ είμαστε για να τον εκφράζουμε στις μεγάλες εθνικές αποφάσεις. Όχι για να τον διχάζουμε και να τον οδηγούμε στους ακραίους και επικίνδυνους δρόμους για τη δημοκρατία.

Δεν είναι κακό να αναγνωρίσετε το λάθος σας. Καταψηφίστε μαζί μας αυτή τη συμφωνία. Γιατί διαφορετικά, η αυριανή ημέρα, η 25η Ιανουαρίου του 2019, θα γραφτεί ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας, από αυτούς που θα ψηφίσουν μαζί με τους πρόθυμους μια συμφωνία Εθνικής ταπείνωσης. Μια συμφωνία από την οποία κανείς μετά δεν θα μπορεί να κάνει πίσω. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια».

Ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό:

https://www.youtube.com/watch?v=9o6fs1COIE0

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα