Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:27

Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Πρέβεζας : Τι Αστυνομία θέλουμε -“Στο ίδιο έργο θεατές”

934 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/01/2019, 2:43 μμ | 0 σχόλια

 

<< Στο ίδιο έργο θεατές>>. Την Κυριακή 20/01/2019 μία ακόμη διαδήλωση μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Η Αστυνομία γίνεται σάκος του μποξ ανάμεσα στους πολίτες και την Κυβέρνηση και οι Άνθρωποι- Αστυνομικοί  καλούνται, <<ως πρόβατα επί σφαγή>> να αντιμετωπίσουν τις δολοφονικές ορέξεις μερικών δεκάδων <<μπαχαλάκηδων>> με απολογισμό δεκάδες τραυματίες. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Αστυνομία χρησιμοποιείται σαν  βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνίας, η κοινωνική ευημερία της οποίας διαταράσσεται από πολιτικές αποφάσεις ,σηκώνοντας το βάρος αυτών. Σε συνέχεια αυτών των καταστάσεων, την επόμενη ημέρα, την ημέρα του απολογισμού, βρίσκει τους απλούς Αστυνομικούς απέναντι σε όλους. Απέναντι από τους πολίτες , απέναντι από την  πολιτεία, απέναντι από την κοινωνία. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση παίζοντας πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του Έλληνα Αστυνομικού καταδικάζουν τις ίδιες ενέργειες που λίγες μέρες πριν μπορεί να επικροτούσαν, ανάλογα με τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν. Ας μας απαντήσει λοιπόν η πολιτική ηγεσία ποιός δίνει τις εντολές στα ΜΑΤ να εκτελέσουν υπηρεσία σε μια διαδήλωση με χιλιάδες άτομα μεταξύ των οποίων συνταξιούχοι, παιδιά, γυναίκες; Ποιος δίνει εντολές να μεταβαίνουν διμοιρίες από όλη την Ελλάδα στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης, στο ΧΥΤΥ Γραμματικού, στις Σκουριές Χαλκιδικής;  Ποιος εφοδιάζει τις διμοιρίες με χημικά; Ποιος είναι ο ρόλος των διμοιριών, προληπτικός ή κατασταλτικός; Γιατί δεν καταργούν τις διμοιρίες εφόσον κάνουν τόσο κακό; Γνωρίζουν άλλο τρόπο αντιμετώπισης εκτεταμένων επεισοδίων σε διαδηλώσεις χωρίς ρίψη χημικών; Αν ναι, γιατί δεν εφαρμόζεται; Γίνεται επομένως, εύκολα, αντιληπτό ότι η Αστυνομία σηκώνει στις πλάτες της την ανεπάρκεια της εκάστοτε Κυβέρνησης να δώσει ουσιαστικές λύσεις σε μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον Ελληνικό Λαό. Ο Αστυνομικός στην Ελλάδα του σήμερα, αποτελεί έναν ευνουχισμένο κρατικό λειτουργό που τρέμει σε κάθε ενέργειά του μην τυχόν κατηγορηθεί, δικαστεί, καταδικαστεί και αποταχθεί.  Πως λοιπόν θα μπορέσει να προστατεύσει τους πολίτες όταν ο ίδιος νιώθει ανασφαλής; Εύλογα, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ άλλοτε να δοθεί απάντηση στο ερώτημα <<ΤΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ>>.

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας προτείνει την σύσταση διακομματικής επιτροπής με την συμμετοχή επιφανών επιστημόνων, εγκληματολόγων, συνταγματολόγων, κοινωνικών φορέων καθώς και των εκπροσώπων των Αστυνομικών με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. ως κατεξοχήν φορέας παροχής ασφάλειας στους πολίτες, ώστε πλέον αυτή η χώρα να αποκτήσει μια αποτελεσματική και σύγχρονη  Αστυνομία στον τομέα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας και όχι η αστυνόμευση να προσαρμόζεται στα ιδεολογικά πρότυπα της κάθε Κυβέρνησης.

  Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους τραυματίες αστυνομικούς, πολίτες και δημοσιογράφους των επεισοδίων στο συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και υπενθυμίζουμε σε όλους ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας, αποτελούν δικαιώματα και των Αστυνομικών.

                                                                                                                                 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ευάγγελος ΜΥΛΩΝΑΣ Βασίλειος ΣΤΕΦΟΣ

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα