Τετάρτη, 24/04/2024 | 21:58

Ανακοίνωση για την επαναπρόσληψη των 17 εργαζομένων στο έργο του θεάτρου Νικόπολης

910 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/12/2018, 1:22 μμ | 0 σχόλια

 

 

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, με έδρα την Άρτα χαιρετίζουμε τον αγώνα που δόθηκε εδώ και ένα μήνα για την επαναπρόσληψη των 17 συναδέλφων εργατοτεχνιτών στο έργο αποκατάστασης του Θεάτρου Νικόπολης στην Πρέβεζα.

Ο αγώνας που δόθηκε με μπροστάρη το σωματείο μας, η συσπείρωση των συναδέλφων απολυμένων και μη γύρω από το ταξικό μας σωματείο είναι η παρακαταθήκη για τη συνέχεια, μας δείχνει το δρόμο. Μόνος δρόμος για την κατάκτηση του δικαιώματός μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στη ζωή με αξιοπρέπεια είναι ο αγωνιστικός.

Ακόμη χαιρετίζουμε την ταξική αλληλεγγύη των σωματείων στο χώρο του Πολιτισμού, των σωματείων και δυνάμεων της περιοχής που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και των ταξικών Εργατικών Κέντρων που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή έμπρακτα στο πλευρό μας και μαζί δώσαμε τη μάχη για το δικαίωμά μας στην εργασία. Αυτό το παράδειγμα καλούμε να ακολουθήσουν όλα τα σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, οι εργαζόμενοι.

Ο αγώνας που δόθηκε και η κατάκτηση της επαναπρόσληψης των 17 συναδέλφων, μεταξύ των οποίων ο Γραμματέας και 1 μέλος της Διοίκησης του σωματείου μας έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω της χρονικής στιγμής που έγινε. Την ώρα που μιλάνε για δίκαιη ανάπτυξη, για έξοδο από τα μνημόνια, για νέα εποχή, συνεχίζουν την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Χιλιάδες συμβασιούχοι και στο Υπουργείο Πολιτισμού είμαστε μία ζωή όμηροι μεταξύ συμβάσεων, μετακινούμαστε από τόπο σε τόπο για να βρούμε δουλειά, αντιμετωπίζουμε τις απολύσεις, την αντεργατική πολιτική, τη φοροαφαίμαξη.

Σε μια περίοδο που τα εργατικά δικαιώματα χτυπιούνται μανιωδώς από την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο συλλογικός αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία μας και η ταξική αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις.

Το σωματείο μας θα συνεχίσει να δίνει αταλάντευτα τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Καμία άλλη αυταπάτη, ανοχή, παραίτηση. Να μπούμε όλοι στον αγώνα!

Η πάλη των ταξικών σωματείων, των τίμιων συνδικαλιστών, αποδεικνύει καθημερινά ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν όταν βρίσκουν απέναντι τους το οργανωμένο ταξικό κίνημα.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν, να οργανωθούν στο Σωματείο μας, να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας, να δώσουμε νόημα στο σύνθημα “Όλοι για έναν και ένας για όλους”.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα