Τρίτη, 19/03/2024 | 03:22

Αναφορά- Καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Συνοριακής φύλαξης Ν.Πρέβεζας στον Εισαγγελέα Πρέβεζας!!!

959 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/11/2018, 6:30 μμ | 0 σχόλια

 

Αναφορά -καταγγελία για την παντελής έλλειψη καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής μας, έκανε στον Εισαγγελέα Πρέβεζας,  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής φύλαξης Ν.Πρέβεζας. Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό αφού έχουν να γίνουν καθαρισμοί από το 2017 στα αστυνομικά τμήματα και τις αστυνομικές αίθουσες της περιοχής μας, ενώ  η κατάσταση και στα κρατητήρια εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία όλων  των ανθρώπων που για διάφορους λόγους βρίσκονται στους χώρους αυτούς . Μιλάμε για δημόσια κτίρια, από τα οποία περνούν άνθρωποι σε καθημερινή βάση, έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά ακόμα και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και των ίδιων των αστυνομικών υπαλλήλων που οι συγκεκριμένοι χώροι, είναι χώροι εργασίας τους σε καθημερινή βάση,  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής φύλαξης Ν.Πρέβεζας προέβη στην ακοόλουθη  αναφορά-καταγγελία :

 

Αξιότιμε κύριε εισαγγελέα:
Περισσότερο από ένα χρόνο οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τόσο οι υπηρεσίες της έδρας όσο και οι υπηρεσίες της περιφέρειας, στερούνται παντελώς υπηρεσιών καθαριότητας. Οι συμβάσεις με συνεργεία καθαρισμού έχουν σταματήσει στα τέλη του 2017 με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η στοιχειώδης καθαριότητα. Οι συνάδελφοι με δικά τους μέσα προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να διατηρήσουν κατ’ελάχιστον καθαρούς τους χώρους πέραν των ορίων των καθηκόντων τους. Βαρυσήμαντο είναι ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας λειτουργούν κρατητήρια που φιλοξενούν καθημερινά κατά μέσω όρο 15 και πλέον άτομα για την υγεία και υγιεινή των οποίων υπεύθυνη είναι η υπηρεσία.
Σε όλους τους χώρους του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας και των περιφερειακών Αστυνομικών υπηρεσιών της περισσότερο από ένα χρόνο δεν πραγματοποιούνται εργασίες καθαριότητας ούτε απολύμανσης των χώρων κρατητηρίων όπως προβλέπεται με αποτέλεσμα να στοιβάζονται παντού σκουπίδια ,ενώ οι χώροι υγιεινής και τα κρατητήρια αποτελούν εστίες μόλυνσης οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κρατουμένων ,των πολιτών και των εργαζόμενων αστυνομικών. Ειδικά στο χώρο των κρατητηρίων ο κίνδυνος ανάπτυξης μολυσματικών ασθενειών είναι μεγάλος. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι κρατούμενοι επισκέπτονται συχνά το Νοσοκομείο Πρέβεζας για έλεγχο της υγείας τους και το τραγικό είναι ότι σε
πολλές περιπτώσεις οι γιατροί, αν διαγνώσουν μεταδιδόμενο νόσημα, συνιστούν καθαριότητα και απολύμανση του χώρου των κρατητηρίων όπως φαίνεται από τις ιατρικές γνωματεύσεις, μια εκ των οποίων σας προσκομίζουμε. Η υγεία των κρατουμένων ,των πολιτών και των εργαζομένων αστυνομικών είναι άμεσα συναρτώμενη με την καθαριότητα.
Τόσο η ένωσή μας όσο και οι συνάδελφοι αστυνομικοί έχουμε επανηλειμένα με έγγραφα μας τονίσει το πρόβλημα τόσο στην τοπική ηγεσία όσο και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί λύση.
Από την πλευρά της η Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας μας ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός για την σύμβαση με συνεργείο καθαρισμού που ήταν να διενεργηθεί την αρχή του τρέχοντος έτους ακυρώθηκε, χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο, και πλέον δηλώνει αναρμόδια για τη συνέχιση της διαδικασίας.
Αξιοσημείωτο είναι το δημοσίευμα ενός πολίτη, το οποίο σας παραθέτουμε συνημμένα, που αναρτήθηκε πανελλαδικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το οποίο περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας
Παρακαλούμε όπως λάβετε γνώση και προκειμένου να εκδηλωθούν δικές σας ενέργειες.
Για την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής φύλαξης Ν.Πρέβεζας
(Δυνάμει της υπ’αριθ 24 ομόφωνης απόφασης διοικητικού συμβουλίου)

 

Ο Πρόεδρος                                                  ο Γενικός γραμματέας

Παύλος Ντούλιας                                            Αλέκος Αλεξανδρόπουλος

 

ΥΓ : Η φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα