Παρασκευή, 22/10/2021 | 00:02

Πρέβεζα : Στο σύλλογο ΑΜΕΑ “ΕΛΠΙΔΑ” η δημοτική κίνηση “Ανάπτυξη Τώρα”

570 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/11/2018, 10:04 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Τον  σύλλογο   Α.Μ.Ε.Α ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΛΠΙΔΑ   επισκέφτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας και επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης  < ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ>  Γιώργος Νίτσας συνοδευόμενος από τα μέλη της κίνησης μας την κ. Στεργίου Ελένη και τον κ. Αμάραντο Αναστάσιο.

 Ο κ. Νίτσας και οι συνεργάτες μας  αφού άκουσαν με προσοχή τον πρόεδρο και την  διοίκηση του συλλόγου δεσμεύτηκαν ότι στα επόμενα δημοτικά  συμβούλια  θα κατατεθεί πρόταση για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να χαρακτηριστεί η επόμενη 4ετία  2019 -2022  « 4ετία  Ευθύνης Απέναντι στους Πολίτες».  Ιδιαίτερα τα Α.Μ.Ε.Α πρέπει να έχουν την προσοχή και την συμπαράσταση του δήμου μας. Σε διαβούλευση με τους  συλλόγους Α.Μ.Ε.Α  θα προτείνουμε να ξεκινήσουν  συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν την προσπάθεια όλων των για ένα καλύτερο αύριο. 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ανέκυψαν από την συζήτηση είναι η κίνηση των ΑΜΕΑ, δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ζητήθηκε  από τον σύλλογο όπως θα το κάνουμε στην συνάντηση και με όσους συλλόγους βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του δήμου μας να είναι παρόντες  στο δημοτικό συμβούλιο για να ακουστούν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

 Δυστυχώς, σήμερα, όσον αφορά ακριβώς το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό το δικαίωμα της άνετης και ασφαλούς διακίνησης, τον ανθρώπων που είναι σχεδόν το 45% του πληθυσμού, εκτός των Α.Μ.Ε.Α (που αποτελούν το 10% περίπου του πληθυσμού της χώρας), τα νήπια και μικρά παιδιά, οι έγκυοι, οι συνοδοί μικρών παιδιών, οι υπερήλικες, (λαμβάνοντας δε υπόψη ότι όλοι θα γεράσουμε κάποια μέρα, τότε μπορούμε να πούμε πως είμαστε όλοι εν δυνάμει εμποδιζόμενα άτομα!) κ.λ.π. οι υποδομές έχουν μείνει, ή τις έχουμε αφήσει, στον 20ο αιώνα. 

Η οργανωμένη και συλλογική προσπάθεια όλων μας και η συνεργασία με όλους, μπορεί να επιφέρει την αλλαγή εκείνη στην νοοτροπία, που αποτελεί και το κύριο εμπόδιο στην ένταξη όλων των εμποδιζόμενων ατόμων. Αυτό είναι εξάλλου χρέος μας, ως σύγχρονης, δίκαιης και υπεύθυνης δημοτικής παράταξης. 

Ιδιαίτερα για τους Α.Μ.Ε.Α αναφέρθηκαν : Θα ζητήσουμε από το δημοτικό συμβούλιο  να ξεκινήσουμε μια Εκστρατεία !!! που θα διανύσει ολόκληρο το 2019, και  θα έχει διάρκεια όλοι την επόμενη 4ετια την οποίο να εξαγγείλουμε ως «4ετία Ευθύνης Απέναντι στους πολίτες», με στόχο αφενός την αλλαγή της στάσης του κόσμου, αλλά και την υιοθέτηση εκ μέρους του δήμου μέτρων που να διασφαλίζουν την Αρχή της προσβασιμότητας. 

Η εφαρμογή της αρχής της προσβασιμότητας θα πρέπει να είναι πλέον προτεραιότητα για τον δήμο μας και η δέσμευση για υλοποίηση όλων εκείνων των έργων που διασφαλίζουν ένα περιβάλλον φιλικό και προσπελάσιμο για όλους τους συμπολίτες μας, αποτελεί ένα από τους σκοπούς της ευθύνης που θα  αναλάβουμε. 

 Η δική μας πρόταση είναι στους βασικούς στόχους  του  δήμου μας και όλων τον δήμων της χώρας μας. Η ισότιμη πρόσβαση των εμποδιζόμενων ατόμων σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (Δημόσια κτίρια, πεζοδρόμια κ.λ.π). δεν διαπραγματεύεται.

Για το δήμο μας, η εξασφάλιση των ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες  έπρεπε και πρέπει να αποτελεί βασική προϋπόθεση. 

Φιλοδοξούμε, ότι με την αποδοχή από το δημοτικό συμβούλιο ως  4ετία  ευθύνης απέναντι στους πολίτες, θα ανεβάσουμε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων μας ως κοινωνία, σε θέματα άνετης, ασφαλούς διακίνησης αλλά και ποιότητας ζωής των δημοτών μας. 

Η συστηματική αναβάθμιση των πεζοδρομίων και των ραμπών που κατασκευάζονται από το Τμήμα Έργων στους δρόμους πρέπει να γίνεται με τις τελευταίες προδιαγραφές που προνοούν τις σωστές κλίσεις και ενσωματώνουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την ανεξάρτητη διακίνηση των ατόμων με αναπηρία. Το τμήμα μελετών και έργων θα αναζητά μαζί με όλα τα άλλα έργα και έργα που τόσο έχουν ανάγκη τα Α.Μ.Ε.Α.

Είμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της διαδρομής και ίσως πολλοί να σκέφτονται πως έχουμε αργήσει για τις αλλαγές αυτές.                                                                             Όμως πιστεύω ότι με την υιοθέτηση από το δημοτικό συμβούλιο την πρόταση μας   να χαρακτηρίσουμε ως 4ετία ευθύνης προς τον πολίτη θα βοηθήσει κατά πολύ στην πιο γρήγορη εμπέδωση των αναγκών και απαιτήσεων της σύγχρονης πόλης της σύγχρονης Κοινωνίας που εμείς σκεφτόμαστε και οραματιζόμαστε.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα