Τρίτη, 19/03/2024 | 08:54

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας για τα επανειλημμένα κρούσματα εξαπάτησης επιχειρήσεων του νομού από τον “European Business Number”.

897 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/10/2018, 1:32 μμ | 0 σχόλια

 

 

«Η εταιρεία, διαφημίζοντας την  προσφορά υποτιθέμενης υπηρεσίας που αφορά σε καταχώρηση (συμπλήρωση ή διόρθωση) των εκάστοτε εταιρικών στοιχείων σε έναν παραπλανητικό «Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Αριθμό» (“European Business Number”), μετέρχεται αθέμιτων πρακτικών, όπως την παραπλανητική παραπομπή σε υποτιθέμενο «Ευρωπαϊκό» επιχειρηματικό κατάλογο ή την αναγραφή των όρων της «διαφημιστικής καταχώρησης» με μικρότερους χαρακτήρες εντός μιας μεγαλύτερης παραγράφου. Η συμπλήρωση των στοιχείων και η αποστολή του υπογεγραμμένου εντύπου εκ μέρους των επιχειρήσεων, εκλαμβάνεται από την εταιρεία DAD GmbH αυτομάτως ως δεσμευτικό «συμβόλαιο» διάρκειας τριών (3) ετών, με την χρέωση των «διαφημιστικών υπηρεσιών» να ανέρχεται σε 771€ ετησίως, την εξόφληση των οποίων απαιτεί με αλλεπάλληλες αποστολές τιμολογίων, αρνούμενη ταυτοχρόνως την μονομερή ακύρωση του «συμβολαίου» από πλευράς αντισυμβαλλομένων.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εν λόγω γερμανικής εταιρείας, η «βασική εγγραφή» (διόρθωση / συμπλήρωση στοιχείων) στο “European Business Number”, προσφέρεται χωρίς χρέωση (http://www.e-b-n.eu/entry.php). Ωστόσο, η ενυπόγραφη αποστολή του σχετικού εντύπου εκλαμβάνεται από την DAD ως αποδοχή συμβατικής υποχρέωσης της εκάστοτε ελληνικής εταιρείας, να καταβάλει ετησίως το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό για παροχή «διαφημιστικών υπηρεσιών» τριετούς διάρκειας.

 

Εν συνεχεία, η γερμανική εταιρεία απειλεί τις ελληνικές «αντισυμβαλλόμενες» επιχειρήσεις με άσκηση ενδίκων μέσων, προβαίνοντας στην αποστολή συνεχών υπομνηστικών αποπληρωμής, συχνά μάλιστα με προσαύξηση των οφειλομένων ποσών λόγω υπερημερίας. Εσχάτως δε, έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις ενεργοποίησης ελληνικών εισπρακτικών εταιρειών, εκ μέρους της DAD GmbH, προς είσπραξη των οφειλομένων ποσών, με ταυτόχρονη πρόταση προς τις ελληνικές εταιρείες διακανονισμού μείωσης της συνολικής οφειλής και οριστική λύση του συμβολαίου».

 

Το Επιμελητήριο Περέβεζας εφιστά την προσοχή των επιχειρήσεων για την αποφυγή των κρουσμάτων παραπλάνησης και επισημαίνει ότι «θα εισηγηθεί στην Κ.Ε.Ε.Ε. να εξετάσει την δυνατότητα παρεμβάσεως προς την Ένωση Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (EUROCHAMBRESS) στις Βρυξέλλες, καταγγέλλοντας τις προαναφερόμενες αθέμιτες και παραπλανητικές πρακτικές έναντι των ελληνικών εταιρειών».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα