Τρίτη, 19/03/2024 | 12:18

Δήλωση Θανάση Καββαδά για την παραχώρηση των οικοπέδων 302 και 305 στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

917 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/10/2018, 10:27 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ένα θετικό βήμα στην κατεύθυνση της επίλυσης του κτιριακού προβλήματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκάδα έγινε με την παραχώρηση στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων των Ο.Τ 302 και 305, εντός των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το υπάρχον Κέντρο Νεότητας.

Χρειάστηκε πολύς χρόνος και κόπος,  ώστε τελικά οι σημερινές τοπικές αρχές να κατανοήσουν, 4,5 χρόνια μετά την εκλογή τους, ποιος ήταν ο σωστός δρόμος για την επίτευξη του κοινού σκοπού.

Καθοριστική υπήρξε η συμβολή της Κτηματικής Υπηρεσίας Λευκάδας και του έμπειρου προσωπικού της, αλλά και όλων των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, που πάντα , εντός υπηρεσιακού πλαισίου, υπεδείκνυαν τις ορθές διαδικασίες.

Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη του έργου για την διαμόρφωση και ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του Κέντρου Νεότητας και του παραχωρηθέντος περιβάλλοντος χώρου ώστε να επιταχυνθεί η στέγαση του πανεπιστημιακού τμήματος που θα εδρεύει στη Λευκάδα. Άλλωστε υπάρχουν για το σκοπό αυτό δεσμευμένα εδώ και χρόνια 2.000.000 Ευρώ.

Θα ήθελα τέλος, να ευχαριστήσω την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ, μαζί με την οποία όλα αυτά χρόνια αγωνιστήκαμε ατελείωτες ώρες έξω ή μέσα σε υπουργικά και κυβερνητικά γραφεία,  για την πρόσφατη θετική έκβαση ενός κομβικού σταδίου για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λευκάδα. Με την ανακοίνωσή της περιγράφει λιτά και με ακρίβεια την πραγματικότητα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα