Τρίτη, 19/03/2024 | 03:16

Όλγα Γεροβασίλη: Ενισχύονται οι περιπολίες με μεγάλο αριθμό αστυνομικών

866 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/09/2018, 1:48 μμ | 0 σχόλια

 

 

Συνέντευξη της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη      Όλγας Γεροβασίλη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9,89”

 

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9,89” και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου.

Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:

Δημοσιογράφος: Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κοντά μας. Καλή σας μέρα κυρία Γεροβασίλη.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα σας.

Δημοσιογράφος: Είχες ποτέ φανταστεί ότι θα καθίσεις σε αυτή την ηλεκτρική καρέκλα;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ε, ευθέως όχι. Δεν το είχα φανταστεί. Ωστόσο, πολλά από αυτά που δεν είχαμε φανταστεί συμβαίνουν.

Δημοσιογράφος: …στη ζωή μας γενικότερα.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Βεβαίως.

Δημοσιογράφος: Γι’ αυτό ποτέ μην λες ποτέ.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτό πια, ναι.

Δημοσιογράφος: Πώς περνάει ο χρόνος στην Κατεχάκη, κυρία Γεροβασίλη;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, είναι ένα σύνθετο Υπουργείο όπως ξέρετε και προφανώς και για ένα πρώτο διάστημα για μένα τυπικά τα πράγματα είναι αρκετά σύνθετα. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος, ναι μεν με δυσκολίες, με καινούργια θέματα που εύχομαι να αντιμετωπίσω, αλλά και με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Δημοσιογράφος: Προχτές, είχαμε μια εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος του Alpha στο Ζάππειο. Είχε πάρα πολύ κίνηση και η κίνηση αυτή γινόταν πιο ανυπόφορη, αφόρητη, δεν μπορούσε στο κέντρο να κυκλοφορήσει τίποτα. Γιατί;

Γιατί η Ελληνική Αστυνομία με κλούβες είχει κλείσει όλο το τετράγωνο πέριξ του Μαξίμου. Εγώ που σας ξέρω εσάς, ξέρω τη ράτσα της κυβερνώσας παράταξης, γνωρίζω ότι παθαίνετε αλλεργία από τέτοιου είδους μέτρα ασφαλείας. Μήπως είναι ένας υπερβάλλων ζήλος από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας πολλές φορές; Αυτό εσάς ξέρω ότι σας ενοχλεί προσωπικά.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Προφανώς δεν είναι ευχάριστο για κανένα πολίτη να υπάρχουν δρόμοι, στους οποίους διακόπτουν την κυκλοφορία με τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας. Ωστόσο, θα πρέπει εδώ, μία ισορροπία σε αυτά τα οποία βλέπουμε και καταγράφουμε.

Δηλαδή, υπάρχουν στιγμές που η Ελληνική Αστυνομία κρίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία κινητοποίηση ή κάτι άλλο με αυτό τον τρόπο. Επ’ αυτού, ξέρετε, δεν είναι εύκολο κάποιος να παρέμβει σε ένα επιχειρησιακό κομμάτι, με την έννοια ότι εκείνοι είναι και οι ειδικοί.

Αν υποθέσουμε ότι αυτό δεν συμβεί, αν υποθέσουμε δηλαδή ότι η Αστυνομία αντιδράσει τελείως διαφορετικά, ενώ οι εκτιμήσεις της οδηγούν σε αυτό και αν υποθέσουμε ότι μετά κάτι συμβεί, αντιλαμβάνεστε ότι οι ευθύνες πάλι θα γυρίζουν στην Ελληνική Αστυνομία. Εδώ χρειάζεται μία ισορροπία, μία ισορροπία σχέσης κόστους – οφέλους, σε σχέση με τα μέτρα τα οποία κάθε φορά λαμβάνονται και νομίζω ότι αυτό ισορροπημένα μέχρι στιγμής γίνεται.

Δημοσιογράφος: Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σας κατηγορεί, κατηγορεί την Κυβέρνηση γενικότερα αλλά και εσάς συγκεκριμένα, ότι χαϊδεύετε τα αυτιά του Ρουβίκωνα αλλά την ίδια ώρα στέλνετε την Ελληνική Αστυνομία σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία για να συλλάβουν άτομα, πολίτες, οι οποίοι τους είχε κάνει μήνυση κάποιος άλλος ιδιώτης.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Βερύκιε, η συζήτηση με μύθους – αλήθειες θα πρέπει, όπως σας είπα και πριν, να ισορροπεί. Και να ισορροπεί όμως με δεδομένο μόνο την πραγματικότητα και την αλήθεια. Υπάρχει ένα αφήγημα στη Νέα Δημοκρατία και ένα αφήγημα το οποίο είναι σε απόλυτη αρμονία με όλο το αφήγημά της σε όλο αυτό το διάστημα. Όπου ό,τι πετάει, ό,τι φταίει, αντιστρέφεται ή και διαστρεβλώνεται μόνο για να γίνει αντιπολίτευση, χωρίς να υπολογίζει συχνά το κόστος από αυτό το δημόσιο λόγο που αναπτύσσεται και πολύ συχνά με λαϊκίστικα χαρακτηριστικά.

Αυτό να το προσέξουν διότι είναι επικίνδυνο. Και γιατί είναι επικίνδυνο: Όχι για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι επικίνδυνο για τη δημόσια ζωή και για το τι τελικά μηνύματα στέλνει στον έλληνα πολίτη. Η Ελληνική Αστυνομία προφανώς έχει την ευθύνη κάποιων κτιρίων ή κάποιων δομών για τη φύλαξή τους. Και προφανώς το κάνει και φανταστείτε να μην το έκανε. Διότι έχουμε δει αδυναμίες σε άλλες περιπτώσεις, οι οποίες κρίνονται με τον αντίστροφο ακριβώς τρόπο.

Δημοσιογράφος: Το κάνει αυτό; Γιατί ξέρετε κάποιοι θα πουν ότι ο Ρουβίκωνας στο Υπουργείο Εξωτερικών έκανε τη δική του κίνηση και στο Υπουργείο Οικονομικών και αλλού.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, έχει σημασία από τι προφυλάσσει κάποιος και τα μέτρα είναι ανάλογης έντασης, αναλόγως με το ποιο είναι το διακύβευμα και ποια είναι η δυσκολία που θα έρθει να αντιμετωπίσει. Και υπάρχουν αναλογίες σε όλα αυτά τα ζητήματα. Ωστόσο, όπως σας είπα και στην αρχή, επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας ούτε η πολιτική Ηγεσία θα έρθει να τα κρίνει και βεβαίως ό,τι ευθύνες προκύπτουν από αυτό, αναλαμβάνονται από την Αστυνομία ή αποδίδονται στην Αστυνομία.

Δημοσιογράφος: Για την Όλγα Γεροβασίλη, που σήμερα είναι και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, της αρέσει, είπε ναι στο να πάει το περιπολικό, για παράδειγμα, κάτω από τα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και να ψάχνει την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου, δεν ξέρω τι είναι, την κοπέλα αυτή; Ως εικόνα;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ξέρουμε πολύ καλά ότι η Αστυνομία εκτελεί εισαγγελικές παραγγελίες. Όπως όλοι διατυπώνουμε στο δημόσιο λόγο, η Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις της δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Όταν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για να προσαχθεί ή να συλληφθεί κάποιος, είναι δυνατόν κύριε Βερύκιε η Ελληνική Αστυνομία να μην το εκτελέσει;

Αν μου αρέσουν εικόνες σαν κι αυτές, σας απαντάω ευθέως πως όχι. Εδώ όμως, θα πρέπει να αναλογιστούμε όλες τις πλευρές. Δηλαδή, κάνουμε αντιπολίτευση ή υπερασπίζουμε το κυβερνητικό έργο ή οτιδήποτε σε ένα δημόσιο λόγο, και τα πολιτικά πρόσωπα, και οι δημοσιογράφοι και λοιπά. Δεν έχετε παρακολουθήσει εσείς ακραίο λόγο; Και συχνά ακραία εμφάνιση ψευδών ειδήσεων ή προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων ανθρώπων ή άλλα πράγματα που ξεφεύγουν τις ελευθερίας του δημοσιογραφικού λόγου;

Αυτό ήθελα να το σχολιάσουμε, όχι να το συνδέσω κατ’ ανάγκη με μία ποινική διαδικασία. Διότι δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου, αλλά στα αλήθεια αυτό που με ανησυχεί περισσότερο -και που θα έπρεπε να ανησυχεί όλο τον πολιτικό κόσμο σήμερα- είναι μία τέτοια αντιμετώπιση τι προκαλεί στην κοινωνία και τι κοινωνικά αντανακλαστικά δημιουργεί.

Δημοσιογράφος: Αυτό σαφώς το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με αστυνομικά μέτρα.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Προφανώς. Αυτό ακριβώς προσπαθώ να πω: Ότι εδώ όταν έχουμε ένα δημόσιο λόγο που ξεκινάει από το πρωί μέχρι το βράδυ με ακραία λαϊκίστικο τρόπο και με ψευδείς, επαναλαμβάνω, συχνά ειδήσεις που αποδεικνύονται ότι είναι ψευδείς ή με προσπάθεια διαστρέβλωσης μίας είδησης, τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για την δημοκρατία. Επαναλαμβάνω, όχι προσωπικά για την Όλγα Γεροβασίλη, προσωπικά για τον οποιοδήποτε πολιτικό. Αυτό συχνά έρχεται και δημιουργεί ή ευνοεί αντανακλαστικά σε πολίτες με ακραίες συμπεριφορές.

Δημοσιογράφος: Για παράδειγμα, στο περιστατικό το τελευταίο στην Ομόνοια. Εκεί, κατηγορείται η Ελληνική Αστυνομία ότι ολιγώρησε. Ότι δεν ήταν παρούσα.

Δημοσιογράφος: Και ότι είναι μια κατάσταση χρόνια εκεί.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, να είμαστε σοβαροί. Και να πούμε ότι σε κάθε κατάστημα απ’ έξω ή σε κάθε σπίτι απ’ έξω δεν είναι και δεν θα ήταν δυνατό να είναι η Ελληνική Αστυνομία. Για να μην περνάμε σε υπερβολές…

Δημοσιογράφος: Και δεν την θέλουμε.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ακριβώς. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε αυτό το πράγμα. Από την άλλη πλευρά, από όσα μέχρι στιγμής είναι γνωστά, η Ελληνική Αστυνομία δεν έκανε κάτι εκτός των ορίων της δραστηριότητας την οποία οφείλει να έχει.

Από την άλλη είδαμε πολίτες. Και είδαμε πολίτες σε αυτά τα ανατριχιαστικά βίντεο τα οποία έχει πια δει το πανελλήνιο: Με ακραίες συμπεριφορές, ως δήθεν αυτοάμυνα. Εγώ δεν είδα καμία αυτοάμυνα. Εγώ είδα επίθεση και πολλοί άλλοι. Και σε κάθε περίπτωση, ξέρετε, αυτή η βαρβαρότητα την οποία βλέπουμε απέναντι σε ανθρώπους που είναι ευάλωτοι, που είναι περιθωριοποιημένοι. Δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα αυτό. Έχουμε επίθεση σε μετανάστες, έχουμε επίθεση σε νέους ανθρώπους.  

Δημοσιογράφος: Σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες εννοείτε;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Σε αδύναμες ομάδες, διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί πολύ είναι η συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι στο διαφορετικό και πώς ο πολιτικός μας πολιτισμός και ο μη πολιτικός, αλλά ο πολιτισμός αυτής της κοινωνίας, τι εικόνες ανέχεται να βλέπει.

Είδαμε λοιπόν και το περιστατικό αυτό με ακραία, βάρβαρη συμπεριφορά εκ μέρους πολιτών που παύλα, εισαγωγικά μάλλον και ότι άλλο θέλετε εσείς, προσπάθησαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και είδαμε αυτήν την αντιμετώπιση. Αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο για την πολιτική ζωή. Είδαμε προχθές την επίθεση στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα. Είδαμε την επίθεση στον Γιώργο Καλαντζή, τον πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. στην Καβάλα.

Δημοσιογράφος: Αυτά νομίζετε συνδέονται με κάποιο τρόπο;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Νομίζω ότι είναι αντίστοιχης λογικής συμπεριφορές.

Δημοσιογράφος: Εδώ υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, κατά την γνώμη σας;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ηθικοί αυτουργοί, ξέρετε, με την στενή έννοια του νόμου, ότι κάποιος είπε «κάντε το», δεν είμαι σε θέση να ξέρω τέτοιο πράγμα. Ούτε θέλω εγώ να το προσεγγίσω ως πολιτικό πρόσωπο. Αυτό που θέλω να πω, όμως, με την ευρύτερη έννοια του ηθικού αυτουργού και όχι με την στενή έννοια του νόμου, ναι, ηθικός αυτουργός είναι όποιος προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία λογικές ακραίες, φασιστικού τύπου, συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με δημοκρατική, ευρωπαϊκή, πολιτισμένη χώρα και με δημοκρατικούς ευαίσθητους πολίτες. Εμείς ξέρετε, κύριε Βερύκιε, δεν θέλουμε οι πολίτες να είναι ένα συνονθύλευμα φοβισμένων ανθρώπων οι οποίοι αντιδρούν με τέτοιες συμπεριφορές.

Δημοσιογράφος: Όχλο δηλαδή, όχι στην οχλοποίηση της κοινωνίας.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το όχλος μπορεί να είναι και μικρής, ας πούμε, έντασης έκφραση. Για εμένα είναι πιο σκληρά πράγματα από τόσο, όταν βλέπουμε τέτοια άθλια, απάνθρωπα, βάρβαρα ένστικτα να ξεδιπλώνονται μπροστά μας.

Δημοσιογράφος: Από την άλλη μεριά, όμως, θα πει και ο ιδιοκτήτης του, ίσως του κοσμηματοπωλείου, δεν το δικαιολογώ σε καμία περίπτωση, απλώς ότι μπήκε κάποιος μέρα μέσα στο μαγαζί, ήταν με ένα μαχαίρι, φοβήθηκα εγώ, γιατί μιλάμε για καταστάσεις που δεν είναι κανονικές, δεν μιλάμε για κανονικές συνθήκες.   

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το τι ήταν μέσα στο μαγαζί, αυτό αφήστε να ξετυλιχτεί, έτσι και ως αυτοάμυνα, υπάρχουν τα όρια της αυτοάμυνας τα οποία βεβαίως…

Δημοσιογράφος: Η αυτοδικία;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Προφανώς δεν θα ισχυριστώ τίποτα που να υπερασπίζεται την αυτοδικία, στην αυτοάμυνα προφανώς.

Δημοσιογράφος: Η αστυνομία έχει καταλήξει σε ένα πρώτο συμπέρασμα;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν έχουν καταλήξει όλα αυτά, η έρευνα συνεχίζεται, θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Δυστυχώς μέσα στο ίδιο το κατάστημα δεν υπήρχε κάμερα ώστε να έχουμε την πραγματική αποτύπωση της εικόνας, εικόνες που έχουμε απ’ έξω και είναι σε κάποιες χρονικές στιγμές.

Δημοσιογράφος: Είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να μην έχει εντοπίσει ακόμη τον δεύτερο που…  

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τον έχουν εντοπίσει, τον εντόπισε και έχει προσαχθεί, ναι βεβαίως.

Δημοσιογράφος: Α, είναι ο χθεσινοβραδινός.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, βεβαίως.

Δημοσιογράφος: Κυρία Γεροβασίλη ξέρετε κάτι; Από το ρεπορτάζ τι λέει ο κόσμος εκεί; Λέει ότι εμείς, άσχετα με το συγκεκριμένο, μην το πάμε μόνο σε αυτό το περιστατικό γιατί υπάρχουν και άλλα περιστατικά, έτσι; Όπου έχουμε τραυματίες πολίτες από ληστές αλλά και ληστές που έχουν ξανατραυματιστεί από πολίτες.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Προφανώς, ναι βεβαίως.

Δημοσιογράφος: Ο κόσμος λέει λοιπόν ότι φοβόμαστε, ότι δεν αισθανόμαστε ασφαλείς, η αστυνομία τι μπορεί να κάνει γι’ αυτό;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εγώ θα δεχθώ ότι πραγματικά υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας. Η Ελληνική Αστυνομία και σήμερα σχεδιάζει και πολύ σύντομα θα είναι ορατό: Διάφορες δυνάμεις αποσύρονται από υπηρεσίες οι οποίες δεν έχουν ανάγκη τόσο μεγάλη στελέχωσης, με στόχο μεγάλος αριθμός αστυνομικών, πολύ σύντομα, να είναι στους δρόμους ούτως ώστε ο πολίτης να βλέπει δίπλα του παρούσα την αστυνομία, με την έννοια της πρόληψης αλλά όπου χρειαστεί φυσικά να παρέμβει. Διότι ναι, ο πολίτης αισθάνεται ασφαλέστερα και ειδικά σε περιοχές που έχουν μία αυξημένη παραβατικότητα θα αισθανθεί πιο ήσυχος από την στιγμή που θα βλέπει συχνά την αστυνομία δίπλα του να περιπολεί. Αυτός είναι ο στόχος και αυτό θα συμβεί το επόμενο διάστημα.  

Δημοσιογράφος: Πάντως, με την ελληνική οικονομία να έχει κάνει βήματα σταθερά προς τα μπρός, το προφίλ των μεγάλων πόλεων και ειδικότερα της πρωτεύουσας αλλάζει μέρα με την μέρα. Διαβάζω σήμερα για παράδειγμα στην «Καθημερινή» ότι σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν στο κέντρο της Αθήνας, εκεί δηλαδή που έγινε, τα ξενοδοχεία, γεμίζει με ξενοδοχεία το κέντρο της Αθήνας και δεν το γράφει ούτε η «Αυγή» ούτε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δημοσιογράφος: Το γραφεί η «Καθημερινή». Αυτό όμως δημιουργεί επιπρόσθετα καινούρια θέματα και για το δικό σας το Υπουργείο κυρία Γεροβασίλη.  

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Να σας πω κύριε Βερύκιε ότι οι δράσεις οι οποίες αναπτύσσονται και η κοινωνική ζωή το πώς διαμορφώνεται σε κάθε περιοχή αντίστοιχα ευνοεί ή δεν ευνοεί ή αποτρέπει διάφορες παραβατικές συμπεριφορές. Ωστόσο, έχετε δίκιο ότι και το κέντρο της Αθήνας έχει τα προβλήματα, δεν το έχει αρνηθεί ποτέ κανείς αυτό, και άλλες περιοχές, και της Αθήνας αλλά και της Ελλάδος.

Υπάρχουν παραμεθόριες περιοχές με άλλα προβλήματα, το κέντρο της Αθήνας έχει άλλα προβλήματα και αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όμως ξέρουμε όλοι ότι από την πλευρά του Υπουργείου και βεβαίως των επιχειρησιακών σχεδίων της αστυνομίας, θα γίνουν όλα όσα μπορούν και χρειάζεται να γίνουν σταδιακά, προκειμένου αυτό να αντιμετωπιστεί. Όμως θα πρέπει να ξέρουμε ότι με μαγικό κουμπί…

Δημοσιογράφος: Δεν γίνονται αυτά.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …και αύριο το πρωί αυτά δεν αντιμετωπίζονται. Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μου αρέσει, εγώ θα ήθελα να αντιμετωπίζονται και με μαγικό κουμπί, και προφανώς όλοι μας. Αλλά δεν είναι δυνατόν, γιατί αυτό το ζήτημα που λέμε παραβατικότητα ή συμπεριφορά ας πούμε εκτός των ορίων του νόμου, με σημαντικότερα ή λιγότερο σημαντικότερα γεγονότα, αυτό είναι ένα συχνά και ειδικά για το κέντρο της Αθήνας πολύ σύνθετο ζήτημα και δεν είναι ενός παράγοντα, αλλά είναι πολυπαραγοντικό.

Δημοσιογράφος: Πριν σας αφήσουμε κυρία Γεροβασίλη να σας ρωτήσουμε, κάτι διαβάζω εδώ στον «Ελεύθερο Τύπο». Έξωση λέει από το Δήμο Μενιδίου στην Ελληνική Αστυνομία στην Αμυγδαλέζα για ενοίκια 1,6 εκατομμύρια είναι στις σχολές…

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν είναι αληθές. Κοιτάξτε να δείτε, μπορώ να σας πω δυο λεπτά για αυτό…

Δημοσιογράφος: …να σας διαβάσω: έξωση λέει στις σχολές Αξιωματικών Αστυφυλάκων και στο κέντρο κράτησης μεταναστών.

Δημοσιογράφος: Εντάξει, να μας πει. Εντάξει, άσε μας να ακούσουμε…

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, ο χώρος της Αμυγδαλέζας από την περίοδο του ενενήντα κάτι, δεν θυμάμαι τη χρονολογία, έχει διεκδικηθεί και έχει τελεσιδικίσει ότι ανήκει στο Δήμο Αχαρνών. Στη συνέχεια έγιναν κάποιες συζητήσεις, προσπάθειες, συντάχτηκε ένα αρχικό κείμενο μία συμφωνία προκειμένου να βρεθεί το πώς το ελληνικό δημόσιο θα χρησιμοποιεί αυτή την ιδιοκτησία του Δήμου.

Έγινε ένα σύμφωνο τότε, σε μία προσπάθεια συνεργασίας, το οποίο όμως με δεδομένο ότι δεν αποδέχτηκε ποτέ η Κτηματική Υπηρεσία, δεν ίσχυσε ποτέ. Άρα είναι στα αλήθεια σαν να μην υπάρχει το συγκεκριμένο σύμφωνο.

Άρα, εκκρεμούσε μία συζήτηση και μία διαδικασία μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου, έγιναν προσπάθειες να εξευρεθεί η λύση, ωστόσο τα δικαστήρια τρέχουν από τότε. Τρέχουν από παλιά, τρέχουν πάρα πολλά χρόνια και σήμερα γίνονται συζητήσεις με το Δήμο, ώστε να βρεθεί μία λύση στα αλήθεια. Όμως δεν ισχύει ότι το ελληνικό δημόσιο, το Υπουργείο, δεν ήταν εντάξει υποχρεώσεις του διότι δεν ισχύει αυτή η συμφωνία.

Δημοσιογράφος: Καλή συνέχεια καλημέρα.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλή συνέχεια σε όλους.      

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα