Τρίτη, 19/03/2024 | 13:05

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ-ΘΕΣΕΙΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΔΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΑΓΓΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

899 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/09/2018, 12:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Συναδέλφισσες-οι!

με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σας ευχόμαστε υγεία και δημιουργία.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά για άλλη μια χρονιά με τα σχολεία του νομού μας να έχουν πολλά οργανικά κενά.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη τους με μόνιμους διορισμούς.  

Τα τελευταία χρόνια η Παιδεία και ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει υποστεί πέραν από τις τεράστιες οικονομικές απώλειες, μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων του Δημοσίου και τεράστιες   αλλαγές στις εργασιακές του κατακτήσεις.

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο με το υπ’ αριθμό 140421/Ε1/ 29 – 08 -2018 έγγραφο του με θέμα: ««Λειτουργικά Κενά Σχολικών Μονάδων Διευθύνσεων Β/θμιας Εκπ/σης και Δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (EAE) Δ.Ε., για ΣΜΕΑΕ/Τ.Ε., για την Παράλληλη στήριξη μαθητών που φοιτούν σε Σχολικές Μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης και για τα ΚΕΔΔΥ»

προχωρεί σε ενέργειες οι οποίες είναι έξω από το θεσμικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων  και τις κατακτήσεις του κλάδου μας.

Αυτό είχε επιχειρηθεί από Υπουργείο  και τα προηγούμενα χρόνια (στο τέλος Αυγούστου όμως) και το αποτρέψαμε με την συλλογική μας δράση.

Το έγγραφο ζητά  από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταχώρισης λειτουργικών κενών πλήρους και μειωμένου ωραρίου των Σχολικών Μονάδων Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (EAE) για ΣΜΕΑΕ/Τ.Ε. και για την Παράλληλη στήριξη μαθητών που φοιτούν σε Σχολικές Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Μια τέτοια λογική που αγνοεί τα πραγματικά δεδομένα που θα δημιουργηθούν της 3ης Σεπτεμβρίου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ύστερα από  τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των Σχολείων μας, πιστεύουμε ότι αναιρεί οτιδήποτε γνωρίζαμε για τις Υπηρεσιακές μας μεταβολές, ενώ έχει σταλεί εγκύκλιος που αφορά τον προγραμματισμό των υπηρεσιακών μεταβολών οι οποίες θα γίνουν ύστερα από τις αποφάσεις και αναθέσεις μαθημάτων από τους Συλλόγους Διδασκόντων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς .

Πως μπορεί ο Διευθυντής Εκπαίδευσης να αποστείλει  τα λειτουργικά κενά των σχολείων μας όταν δεν γνωρίζει τις Α΄και Β΄αναθέσεις των Συλλόγων Διδασκόντων του Νομού μας και στερώντας το δικαίωμα του συναδέλφου να συμπληρώσει στο σχολείο του το υποχρεωτικό του ωράριο?

Πως προδιαγράφει και αναιρεί τα Προεδρικά διατάγματα Π.Δ 50/1996 όπως αυτό τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το Π.Δ. 100/1997και  που αφορούν την συμπλήρωση του Υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων και τις Υπηρεσιακές τους μεταβολές όταν οι συνάδελφοι δεν έχουν κάνει αίτηση που επιθυμούν  την συμπλήρωση του Υποχρεωτικού ωραρίου τους? .

Ακόμη και η ημερομηνία 3/9  ως μέρα συνεδριάσεων δεν μπορεί να αποδώσει την πραγματική εικόνα καθώς την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου δεν είναι πλήρης η εικόνα αφού δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές εγγραφές των μαθητών στα ΓΕΛ(λήγει 7 Σεπτεμβρίου)και των μαθητών των ΕΠΑΛ και συνεχίζονται οι αποσπάσεις και ανακλήσεις συναδέλφων σε φορείς.

Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε ότι η αποστολή των λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων από τις Δ/νσεις Β/θμας δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα των λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων.

Οφείλει το Υπουργείο  να προγραμματίζει τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών  πριν την λήξη του διδακτικού έτους έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να αναλαμβάνουν τα μαθήματα πρώτης και δεύτερης ανάθεσης, δεύτερου πτυχίου, project,στο σχολείο τους  έτσι ώστε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να μπορούν να επεξεργαστούν και να αναρτούν τα λειτουργικά κενά, προκειμένου οι συνάδελφοι να κάνουν έγκαιρα αιτήσεις για να έχουμε διαφανή και λειτουργική διαδικασία στις τοποθετήσεις των συναδέλφων.

Μ΄ αυτό τον τρόπο οι συνάδελφοι αναπληρωτές θα γνωρίζουν τα λειτουργικά κενά των νομών  τα οποία θα είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες των διευθύνσεων και θα κάνουν αιτήσεις όπου επιθυμούν και όχι στα τυφλά.

Συναδέλφισσες-οι!

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα μας με όλη μας τη δύναμη και σας καλούμε η νέα σχολική χρόνια να είναι απαρχή νέων αγώνων για την  επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου μας.

 

ΜΕ ΤΙΜΉ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ  ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα