Τρίτη, 19/03/2024 | 10:08

ΛΕΣΧΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ “ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝΤΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ”

941 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/06/2018, 7:07 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Κατά το σχολικό έτος 2017-2018, τα Μέλη του Ινστιτούτου βρέθηκαν σε 74 σχολικές μονάδες και επικοινώνησε με 7142 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκριτικά με την προηγούμενη σχολική χρονιά η αύξηση ήταν πάνω από 100% (βλέπε: 32 σχολικές μονάδες και 2698 μαθητές κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017).
Ειδικότερα για την Περιοχή της Πρέβεζας ο  εκπρόσωπος του Ινστιτούττου στο Νομό Κος Γκιοσάς Παναγιώτης επισκέφθηκε τα ΕΠΑΛ Βόνιτσας , ΣΔΕ Φιλιππιάδος , ΣΔΕ Άρτας , 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας , ΓΕΛ Καναλλακίου , 1οΓυμνάσιο Πρέβεζας και Γυμνάσιο Θεσπρωτικού ήτοι 7 εκπαιδευτικά Ιδρύματα και 448 μαθητές συνολικά.

Το Ινστιτούτο ευχαριστεί
την εκπαιδευτική κοινότητα για την εμπιστοσύνη προς το Ινστιτούτο
και τα Μέλη του για την τεράστια εθελοντική προσφορά τους.
 

Το νεανικό πρόγραμμα ενημέρωσης, που από το 2012 παρουσιάζεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, υποβλήθηκε ως πρόταση για καλή πρακτική στην European Road Safety Charter, τη μεγαλύτερη κοινοτική πλατφόρμα για την οδική ασφάλεια.

Στις 2/6/2018 το πρόγραμμα «Μοτοσυκλετώντας … χαίρομαι» παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση της F.E.M.A. στην προγραμματισμένη σύσκεψή της. Ο κ. Θωμάς Κακαδιάρης, δ/ντής εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου και αιρετός εκπρόσωπος της ΜΟΤ.Ο.Ε. παρουσίασε στη F.E.M.A την εκπαιδευτική δράση της Ομοσπονδίας μέσω του Ινστιτούτου με κύριο σημείο αναφοράς το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών με τίτλο «Μοτοσυκλετώντας…χαίρομαι». Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα αποτελέσματα που φαίνεται να αποφέρει η προσπάθεια αυτή σε περιοχές της Ελλάδας, όπως η Ξάνθη, όπου συστηματικά και για σειρά ετών το πρόγραμμα παρουσιάζεται στα σχολεία της. Οι εκπρόσωποι των υπολοίπων Ομοσπονδιών ζήτησαν να μάθουν τον αριθμό των πολλαπλασιαστών του προγράμματος (εκπαιδευμένα μέλη που κάνουν τις ενημερώσεις), τον προϋπολογισμό κ.α. Ενδιαφέρον υπήρξε από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προς την κατεύθυνση συνεργασίας, ώστε το πρόγραμμα να μεταφερθεί προσαρμοσμένο και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.


Το Ινστιτούτο θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή και τη νέα σχολική χρονιά μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, εκτιμώντας ότι μπορεί να εμπλουτίσει και να προβάλει το πρόγραμμα ακόμη περισσότερο

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα