Τρίτη, 19/03/2024 | 13:05

Δήμος Ζηρού : Στις 14 και 15 Ιουλίου το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

972 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/06/2018, 4:48 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Οι οργανωτικές διαδικασίες και λεπτομέρειες του 2ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, το οποίο θα διοργανωθεί το διήμερο 14-15 Ιουλίου στο Θεσπρωτικό, συζητήθηκαν σε συνάντηση που διεξήχθη με   εκπροσώπους συλλόγων και φορέων στο Θεσπρωτικό, την Δευτέρα 18 Ιουνίου το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων για την παρουσία τους και τη διάθεση συνεργασίας, τους συνεχάρη για τη σημαντική συμβολή τους στην περυσινή πρώτη διοργάνωση του Συμποσίου, η οποία, όπως όλοι παραδέχονται, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και αναφέρθηκε σε οργανωτικές διαδικασίες της φετινής εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι, όπως και πέρσι το Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου θα διοργανωθεί από τον Δήμο Ζηρού, τον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τη συμμετοχή συλλόγων, φορέων και επιχειρηματιών της περιοχής αλλά και ευρύτερα.

Ο κ. Καλαντζής ενημέρωσε ότι η φετινή εκδήλωση θα έχει θεματικό άξονα το ψωμί και τα παράγωγα του αλευριού, ενώ θα αναδειχτούν και πάλι παραδοσιακές γεύσεις.

Μία από τις καινοτομίες που θα έχει η φετινή εκδήλωση θα είναι η διοργάνωση διαγωνισμού, όπου με τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα συσταθεί κριτική επιτροπή η οποία αξιολογήσει τις καλύτερες παραγωγές και παρουσιάσεις και θα επιλέξει τις καλύτερες οι οποίες θα βραβευτούν.

Για τη διοργάνωση μίλησαν ακόμη ο αντιδήμαρχος κ. Ζήκος Ρεμπής και ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου πρ. Δήμου Θεσπρωτικού κ. Νίκος Νικολάου.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουνίου όπου θα συζητηθεί η πορεία της οργάνωσης και θα αποφασιστούν οι περαιτέρω λεπτομέρειες.

Καλούνται  όλοι οι σύλλογοι του Δήμου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου στο Θεσπρωτικό, να δηλώσουν το συντομότερο δυνατό (όχι πέραν της 30ής Ιουνίου), τη συμμετοχή τους, καθώς και όλοι οι επιχειρηματίες, παραγωγοί, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, οινοπαραγωγοί, επιχειρήσεις κλπ, που θέλουν να εκθέσουν η να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Σε συλλόγους, φορείς, παραγωγούς και επιχειρήσεις θα διατεθεί ΔΩΡΕΑΝ περίπτερο από τον Δήμο, για να παρουσιάσουν, να εκθέσουν ή να πουλήσουν τα προϊόντα τους και στους συλλόγους ή ιδιώτες που θα παρασκευάσουν ψωμιά, εδέσματα και παραδοσιακά φαγητά, υλικά παρασκευής.

Ιδιαίτερα καλούνται οι επιχειρήσεις που παρασκευάζουν και εμπορεύονται ψωμί και παράγωγα του αλευριού, να δηλώσουν κατά προτεραιότητα τη συμμετοχή τους.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@dimoszirou.gr, όπου επιχειρηματίες και παραγωγοί καλούνται να αναφέρουν την πλήρη επωνυμία της επιχείρησης ή το όνομα εάν πρόκειται για παραγωγούς καθώς επίσης και το είδος (ή τα είδη) που θέλουν να παρουσιάσουν  ή να πουλήσουν, ενώ οι σύλλογοι και φορείς, την επωνυμία τους και την Τ.Κ. στην οποία δραστηριοποιούνται.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Καρζή Γεώργιο, υπεύθυνο Τύπου και επικοινωνίας του Δήμου Ζηρού, στα τηλ. 2683 360607 & 6977 066621. 

 

Τέλος έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι μεγάλος χορηγός και της φετινής εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ με την ΕΡΤ 3 και την ΕΡΤ Ιωαννίνων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα