Τρίτη, 16/04/2024 | 22:17

Ξεφτίλα ή κακοποίηση του ποδοσφαίρου; Πρωταθλητής ο Αχέρων Καναλακίου-Απέτυχε το πρότζεκ του ΠΑΣ Πρέβεζα

1670 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/05/2018, 2:03 μμ | 0 σχόλια

 

 

Δυστυχώς πάλι υπήρξαν ασχήμιες και τριτοκοσμικές καταστάσεις από ελάχιστους όμως κι αυτό είναι το παρήγορο της υπόθεσης. Αγώνας ανάμεσα στον Αχέρων Καναλακίου και τον ΠΑΣ Πρέβεζα, το Σάββατο 12 Μάη 2018, τελικός των πλέι οφ στην Α΄ΕΠΣ Πρέβεζας -Λευκάδας, για την ανάδειξη του πρωτααθλητή και μαζί της ομάδας που θα έπαιρνε το εισιτήριο της ανόδου στη Γ΄Εθνική.  Στον Αχέρων Καναλακίου αρκούσε ο βαθμός της ισοπαλίας, ενώ ο ΠΑΣ Πρέβεζα, ήθελε μόνο νίκη. Ασφαλώς πιο εύκολο το έργο για την ομάδα του Φαναρίου που πήγαινε για δύο αποτελέσματα και έδειξε με τις κινήσεις της μέσα στο γήπεδο ότι έπαιζε κυρίαρχα, για την ισοπαλία. Ο ΠΑΣ Πρέβεζα προσπάθησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει παιχνίδι, ο Αχέρων δεν τον άφηνε και πέρα από τη σκοπιμότητα για το εάν στο πνεύμα του “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” το ερώτημα είναι εάν είχαμε καοποίηση ή ξεφτίλα για το ποδόσφαιρό μας και αρμόδιοι να απαντήσουν σ’ αυτό είναι οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, που παρακολούθησαν το παιχνίδι. Να πούμε για την ιστορία ότι ο Αχέρων πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Τζίμα στο 8΄ο Ρούγκι στο 49 έκανε το 1-1 ο Μιχάλης Ντέτσικας έκανε το 1-2 στο 89΄ και στο 98΄ο Ελέζι έκανε το 2-2 δίνοντας το αποτέλεσμα που ήθελε η ομάδα του Φαναρίου για να πάρει το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ΄Εθνική κατηγορία.

 

Τις στιγμές που ο Αχέρων είχε το αποτέλεσμα που τον βόλευε το “πέστε κάτω” γίνονταν σε σημείο εκνευρισμού, το ίδιο προσπάθησε το “πέστε κάτω” να κάνει κι ο ΠΑΣ Πρέβεζα, μόλις πήρε κεφάλι στο σκορ, χωρίς επιτυχία. Από τους γηπεδούχους κάποια στιγμή…. υπήρχαν τρεις μπάλες στον αγωνιστικό χώρο, μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις. Ο Αχέρων Καναλακίου χωρίς να έχει καμιά…. υπερομάδα, πήρε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ΄Εθνική, εξυπακούεται ότι εάν δεν αλλάξει πράγματα, δεν κάνει μεταγραφές, με αυτή την ομάδα δεν έχει καμία τύχη στη Γ΄Εθνική. Όπως ανέβηκε, θα υποβιβαστεί εύκολα, βέβαια στο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλές εκπλήξεις, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα, δεν πείθει… Πάμε στον ΠΑΣ Πρέβεζα, που φέτος προσπάθησε με ένα πρότζεκ να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό, όμως απέτυχε. Και στην επιτυχία, ή την αποτυχία, δεν υπάρχει το λίγο ή πολύ! Ή πετυχαίνεις ή έχεις αποτύχει και το πρότζεκτ του ΠΑΣ Πρέβεζα απέτυχε. Η συνένωση τρόπον τινά,  με το άλλο ιστορικό σωματείο της Πρέβεζας, την Α.Ε. Πρέβεζας και οδήγησε την Α.Ε. Πρέβεζας στον υποβιβασμό και ο ΠΑΣ Πρέβεζα, δεν πήρε το εισιτήριο της ανόδου στη Γ΄Εθνική. Απλά είναι τα πράγματα και δεν υπεραπλουστεύονται. Βγήκαν από τον ΠΑΣ Πρέβεζα, να κάνουν λόγο για ανανέωση της ομάδας, με ορίζοντα τριετίας ώστε να είναι απόλυτη πρωταγωνίστρια; Όχι, για πρωτάθλημα μιλούσαν από την έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος. Ας πάρουμε το ενδεχόμενο ότι ο ΠΑΣ Πρέβεζα έπαιρνε το εισητήριο της ανόδου στη Γ΄Εθνική, υπήρχε περίπτωση να παίξει με αυτή την ομάδα στη μικρή επαγγελματική κατηγορία;

 

Στον κρίσιμο αγώνα με τον Αχέρων Καναλακίου, αν  εξαιρέσεις τον Ρούγκι, τον Νίκου, τον Μάριο Γκίνη και βέβαια τον Μιχάλη Ντέτσικα που τρεις φορές πήρε τη μπάλα και τη μία την έκανε γκολ, που ήταν οι υπόλοιποι; Γιατί,  σε τέτοια παιχνίδια, περιμένεις από κάποιους παίκτες να κάνουν τη διαφορά, όταν δεν στην κάνουν ανήκουν στην κατηγορία “κάτι κουρασμένα παλικάρια”. Και με “κάτι κουρασμένα παλικάρια” θα έπαιζε ο ΠΑΣ Πρέβεζα στη Γ΄Εθνική; Και κάτι άλλο, ο Αχέρων έχει ισχυρούς οικονομικά παράγοντες και μπορεί να το παλαίψει στη Γ΄Εθνική, ο ΠΑΣ Πρέβεζα με τι μπάτζετ θα πήγαινε; Σοβαροί να είμαστε. Πάντως σε ένα παιχνίδι που ο κόσμος θα μπορούσε να χαρεί θέαμα, παρά τα 4 γκολ που σημειώθηκαν, δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι δεν είχαμε κακοποίηση του ποδοσφαίρου! Ερώτηση, μόλις γίνεται το 2-2, υπάρχει παίκτης του Αχέρων που πάει με χειρονομία να προκαλέσει τους φίλους του ΠΑΣ Πρέβεζα; Ερώτηση Νο 2, υπήρξαν 3-4 που επιτέθηκαν φραστικά σε επιχειρηματία από το Καναλάκι που επενδύει στην Πρέβεζα και δίνει σε τόσες οικογένειες ψωμί; Είμαστε με τα καλά μας; Ξεφτίλα ή κακοποίηση του ποδοσφαίρου; Οι απαντήσεις ανήκουν σε σας.  Για να προχωρήσει το ποδόσφαιρό μας, απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας από όλους. Η διακύμανση του σκορ έκανε το παιχνίδι συγκλονιστικό, γιατί να υπάρχουν τα… άκυρα με το σωστό ποδόσφαιρο και τον πολιτισμό; Ο Αχέρων για να παραμείνει στη Γ΄Εθνική, χρειάζεται μεταγραφές και μεταγραφή προπονητή, ο ΠΑΣ Πρέβεζα, πρέπει να αλλάξει πρότζεκτ, απέτυχε!

Ακολουθεί το βίντεο του atpreveza με τις φάσεις του αγώνα

οι συνθέσεις των ομάδων

Αχέρων Καναλακίου (Τζίμας): Λιάσκος, Καρίπογλου, Μπουρνάς, Μπάκας (57′ Βασιλείου), Τζίμας, Χότζα, Ζήσης, Ελέζι, Τσομπάι (64′ Κόκκαλης), Λουκούμης (81′ Παππάς), Νικολάου (55′ Ζάκκας)

ΠΑΣ Πρέβεζα (Μπέκας): Κώτσης, Νίκου, Γκίνι, Λεόπουλος, Τριάντος, Κατσούλας (67′ Ντιό), Τσάλας, Σκαμνέλος (72′ Ντέτσικας), Ρούγκι, Μπόμπορης (72′ Καζούκας), Δημουλιάς

 

Αρίστευσαν οι διαιτητές οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων

Διαιτητής: Μπαϊλης

Βοηθοί: Κωνσταντίνου – Φραγκούλης

4ος: Ρούσος Ν.

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα