Σάββατο, 20/04/2024 | 00:03

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ Πρέβεζας : Θρίαμβος του Νίκου Τζίμα, με ποσοστό ρεκόρ 65% !!!-Δήλωση Δημήτρη Καραμανίδη

1873 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/05/2018, 1:07 μμ | 0 σχόλια

 

Με ποσοστό ρεκόρ όλων των εποχών για υποψήφιο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πρέβεζας έχοντας  δύο τουλάχιστον “αντιπάλους” επανεξελέγη στην προεδρία της ΝΟΔΕ του νομού Πρέβεζας, ο κ. Νίκος Τζίμας. ο Νίκος Τζίμας έλαβε 820 ψήφους και ποσοστό 65%, ο Ζώης Μαργέλης 240 ψήφους και ποσοστό 18% και η Άννα Μαρία Ανατολιωτάκη 227 ψήφους και ποσοστό 17%. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίζονταν ονόματα ανεπίσημα που θα διεκδικούσαν την προεδρία της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, ο Νίκος Τζίμας, δεν ανησυχούσε, αντιμετώπιζε με ενδιαφέρον ωστόσο όλα τα ονόματα που προέκυπταν κάθε φορά, σε ανεπίσημο αρχικά επίπεδο. Επίσημα υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, κρατώντας ένα υψηλό επίπεδο, τρία καλά και αξιόλογα παιδιά. Κατά αλφαβητική σειρά, η Ανατολιωτάκη Άννα-Μαρία, ο Μαργιέλης Ζώης και ο Τζίμας Νίκος. Οι προσωπικότητες και των τριών δεν άφηναν περιθώρια για πρακτικές και συμπεριφορές που θα χαλούσαν το κλίμα των εκλογών κι έτσι ακριβώς έγινε. Οι εκλογές στην προεδρία της ΝΟΔΕ έγιναν σε άριστο κλίμα, με τον Νίκο Τζίμα, να σημειώνει θρίαμβο κι ένα ποσοστό που παρότι μιλάμε για ΝΔ θυμίζει… Σταλινικά ποσοστά! Ο Νίκος Τζίμας είχε κάθε λόγο να μην ανησυχεί σ’ αυτή την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της ΝΔ, αφενός γιατί τον συνόδευε έργο ομολογουμένως εντυπωσιακό σε όλα τα επίπεδα, αλλά και γιατί αφετέρου, από μεγάλες δυνάμεις του νομού σε επίπεδο ΝΔ, λάμβανε συνεχώς μηνύματα στήριξης. Και επειδή μπορεί για τους τρεις υποψήφιους για την προεδρία της ΝΟΔΕ Πρέβεζας το κλίμα ήταν όπως σας το περιγράψαμε, για κάποια κέντρα, οι εκλογές δεν ήταν τόσο αθώες. Ερώτηση από ποιο κέντρο από την αρχή εξέφρασαν τη στήριξή τους σε άλλο υποψήφιο πλην του Νίκου Τζίμα κι όταν έβλεπαν τον Θρίαμβο που έρχεται, το’ ριξαν στο … τσάμικο και το Καλαματιανό κι έλεγαν “Λευκό” ψηφίστε ότι θέλετε” και το βράδυ ήταν με κατεβασμένα τα κεφάλια; Η Αλήθεια είναι ότι πέρα από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ τους συνέδρους και τα μέλη της ΝΟΔΕ που εξελέγησαν, κάποιοι έδωσαν ένα μήνυμα για το πως έχει διαμορφωθεί πια η δυναμική σε επίπεδο νομού Πρέβεζας κάποιοι υπέστησαν ήττα κι ας προσπαθούν χωρίς επιτυχία, να το… αποποιηθούν και βέβαια στους νικητές είναι και το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Σπύρος Κυριάκης, ο οποίος από την αρχή και χωρίς κανένα δισταγμό τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Τζίμα. Νίκος Τζίμας και Σπύρος Κυριάκης με όγκο και βάρος πολιτικό (και όχι μόνο…) έχουν τη δική τους εποχή στα της ΝΔ. Η δε στήριξη στο πρόσωπο του Σπύρου Κυριάκη από τη συντριπτική πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών σε όλο το νομό Πρέβεζας, λέει πολλά… Στα αξιοσημείωτα της εκλογικής διαδικασίας το “Καρέ” των Γιολδάσηδων, τετράδα αστέρων που εξέλεξε με θέρμη και συντριπτικά ποσοστά το εκλογικό σώμα, κάτι που ασφαλώς έχει τη σημασία του.

Η ΤΟΜΗ στην ενημέρωση, συνομίλησε με ένα από τα “φρέσκα” πρόσωπα, τα νέα παιδιά που εξελέγησαν, γνωστά για την προσφορά τους στον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και την κοινωνία, τον κ.  Δημήτρη Καραμανίδη,

αφού είχε ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία : “Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλο τον κόσμο της Πρέβεζας, για τη στήριξη που μου έδωσε και με ανέδειξε πρώτο στον τόπο μου, πρώτο υποψήφιο σε σταυρούς. Την επόμενη μέρα, θα πρέπει να βάλουμε πολύ καλά στο μυαλό μας, ότι ο τόπος μας έχει ανάγκες και θα πρέπει να δούμε ο καθένας από τη δική του οπτική πλευρά, πως μπορεί να βοηθήσει τον τόπο. Να γίνει αυτοσκοπός μας, η ανάδειξη του τόπου μας και ο καθένας ότι μπορούμε προσωπικά να προσφέρουμε γι’ αυτό. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα στο οποίο σιγά-σιγά έρχονται νέα πρόσωπα, όπως άλλωστε το έχει πει και ο πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστεύουμε σ’ αυτόν, ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο αύριο και με τη δυναμική του καθενός, θα κοιτάξουμε να πάμε ο καθένας τον τόπο του μπροστά και όλοι μαζί, το κράτος” δήλωσε ο Δημήτρης Καραμανίδης ο οποίος εξελέγη σύνεδρος.

 

Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε και ο Τζιανλούκα Ματσίρας:

Αγαπητοί φίλοι Νεοδημοκράτες,

Επιτρέψτε μου να χαιρετίσω όλους εσάς, που λάβατε μέρος στην χθεσινή εκλογική διαδικασία, και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όσους με βοηθήσατε, σε αυτήν την πρώτη εκλογική προσπάθεια ανάδειξής μου, ως Σύνεδρος. Από αυτήν την εκλογική μου εμπειρία επιθυμώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την συμπαράσταση σας. Από την θέση του Συνέδρου, θα προσπαθήσω να προωθήσω τις σκέψεις και προτάσεις μου για την ανάδειξη του Νομού μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Φιλικά,

Gianluca Ματσίρας

Αρχιτέκτων

Υπεύθυνος – Συντονιστής Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων Ν.Πρεβέζης – Νέα Δημοκρατία

 

 

οι σύνεδροι που εξελέγησαν :

Φώτης Νάκιας 332 ψήφους

Γεώργιος Γιολδάσης 330 ψήφους

Κωνσταντίνος Δρόσος 306 ψήφους

Τζιανλουκα Ματσίρας 297 ψήφους

Δημήτρης Καραμανίδης 288

Αντώνης Μάρης 257

Βάσω Κορδέλα (Ποσόστωση γυναικών)

Άννα Πήλιου (Ποσόστωση  γυναικών)

Δεν εξελέγησαν οι :

Νίκος Γεωργάκος , Βησσαρίων Ζάχος, Χριστόφορος Καββαδίας και Δημήτρης Σουμαλεύρης

Για τα μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 

  • Γιολδάσης Δημήτριος 537 ψήφους
  • Γκανάλας Παναγιώτης 457 ψήφους
  • Γκούμας Αχιλλέας 434 ψήφους
  • Καραμανίδου Σοφία 361 ψήφους
  • Μπεϊντάρη Ιωάννα 354 ψήφους
  • Τσόκος Χρήστος 286 ψήφους
  • Λάππα Κατερίνα 225 ψήφους
  • Κώνστας Παναγιώτης 128 ψήφους
  • Παπαδιώτης Κωνσταντίνος 118 ψήφους
  • Αυγέρη Φωτεινή 112 ψήφους
  • Τσουμελέκας Αλέξανδρος 111 ψήφους
  • Βαγγέλη Κωνσταντίνα 75 ψήφους

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα