Παρασκευή, 19/04/2024 | 18:00

Σημαντική διάκριση για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας

1026 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/04/2018, 7:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η ομάδα διαστημικής Ursa Minor του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας κατέκτησε την τρίτη θέση στον μαθητικό διαγωνισμό CanSat in Greece, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου 2018.

Για τον διαγωνισμό αυτό, οι μαθητές του σχολείου μας κατασκεύασαν έναν μικροδορυφόρο με σκοπό την προσομοίωση μιας αποστολής εξερεύνησης σε κάποιο πλανήτη. Αν και ο δορυφόρος έχει το μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού, είναι εξοπλισμένος με πολλά συστήματα, όπως και ένας πραγματικός δορυφόρος. Συγκεκριμένα διαθέτει μικροϋπολογιστή, κάρτα αποθήκευσης SD, αισθητήρες πίεσης – θερμοκρασίας – υγρασίας και έντασης του μαγνητικού πεδίου, γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο, μικροκάμερα, σύστημα ραδιοεπικοινωνίας με τον σταθμό εδάφους, σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης G.P.S. και εξοπλισμό κινητήρων-τροχών για την αυτόματη μετατροπή του σε όχημα μετά την προσεδάφιση.

Την ομάδα μας αποτελούσαν επτά μαθητές της Β’ τάξης του τομέα πληροφορικής, οι οποίοι καθοδηγούνταν από τους δύο υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Σταύρο Φώτογλου και κ. Βασίλειο Ρόβα.

Θέλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την υποδειγματική στάση τους όλους αυτούς τους μήνες της προετοιμασίας, κατά τους οποίους αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κόπο για την επιτυχία του προγράμματος. Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα την οποία επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού προκάλεσε τον θαυμασμό των άλλων ομάδων και αυτό μας έκανε υπερήφανους και τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ.

 

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στους γονείς των παιδιών οι οποίοι μας τα εμπιστεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Συγχαίρουμε την ομάδα Zephyrus II, από το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων για την πρώτη θέση, στην οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία στον ευρωπαϊκό τελικό και την ομάδα Polyclitus από το Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης για τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι οι εθελοντές και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, οι οποίοι κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας, τον Δήμο Πρέβεζας, την Ι&Κ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, το Εργ. Ζαχαροπλαστικής “Σπιτικό” Σταύρος Πανταζής, για την πολύτιμη βοήθειά τους, ώστε να εξασφαλιστεί η μετακίνηση και διαμονή της ομάδας στην Αθήνα, όπως και την επιχείρηση LaStampa και τον κ. Ζέρβα για τη δωρεάν εκτύπωση του λογότυπου της ομάδας σε μπλούζες.

Η ομάδα μας μετά την εκτόξευση:

Η ομάδα μας μετά τη βράβευση στον χώρο του ΕΜΠ:

 

 

 

 

 

 

Ο δορυφόρος κλειστός και ανοιχτός:

 

 

 

 

 

 

Οι υποστηρικτές μας:

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα