Τετάρτη, 24/04/2024 | 20:58

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας απαιτεί την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας και συμπαραστέκεται στον Ταξιάρχη Κωστόγιαννη

1140 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/03/2018, 6:54 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΘΕΜΑ: << ΨΗΦΙΣΜΑ   ΓΙΑ   ΤΟΥΣ  ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ>>

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ  ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας  στηρίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας που απειλείται από τους συνεχιζόμενους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες και σύμφωνα με τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ανάμεσα στα μέτρα της 3ης αξιολόγησης περιλαμβάνονται και νέες διατάξεις, όπως η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο (εφορίες και ταμεία).

 

Καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ψήφιση από την κυβέρνηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διεξαγωγής των πλειστηριασμών με ταχύτατες διαδικασίες και του αυταρχικού νομοθετικού πλαισίου για την καταστολή των αγώνων του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και την αυτεπάγγελτη δίωξη των αγωνιστών/τριών. Εφαρμόζοντας τις εντολές της Ε.Ε. και των «θεσμών», ετοιμάζονται μέσα στη νέα χρονιά για καταιγισμό πλειστηριασμών.

Καταγγέλλουμε τις κατασχέσεις λογαριασμών μισθών και συντάξεων για χρέη προς τις τράπεζες και το κράτος.

Απαιτούμε:

– Απόλυτη προστασία της πρώτης λαϊκής  κατοικίας.

– Κατάργηση πλειστηριασμών για χρέη των ασθενέστερων οικονομικά

οικογενειών.

–  Όχι στις κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις

 

Στο συνολικό αυτό πλαίσιο δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της  στον Ταξιάρχη Κωστόγιαννη, μέλος του ΔΣ της, και στους υπόλοιπους διωκόμενους αγωνιστές που οδηγούνται στο δικαστήριο της Πρέβεζας από τον εισαγγελέα στις 2 Μαΐου διαμαρτυρόμενοι  εναντίον  των πλειστηριασμών  και ζητά την παύση της δικαστικής δίωξης και την αθώωση των εναγομένων.

 

Κηρύσσει τρίωρη πρωινή στάση εργασίας την ημέρα αυτή, 2 Μαΐου,  και καλεί τους συναδέλφους καθηγητές και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και πολίτες σε μαζική  παρουσία στο δικαστήριο.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                                                                 ΓΕΩΡΓΑΤΣΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα