Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:10

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας : Στη Πρέβεζα  αν μπορέσουν θα πουλήσουν τη θέα και τον αέρα που αναπνέουμε!!!

1046 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/03/2018, 7:58 μμ | 0 σχόλια

 

 

Έχουν ξεσαλώσει. Ξεπουλάνε, καταστρέφουν, ιδιωτικοποιούν τα πάντα.

Στη Πρέβεζα  αν μπορέσουν θα πουλήσουν τη θέα και τον αέρα που αναπνέουμε!!!

     

 

Το έργο του ξεπουλήματος των στρατοπέδων της πόλης συνεχίζεται.  Είναι ένα έργο υποταγμένο σε μια πολιτική «ανάπτυξης» που γίνεται με κριτήριο το πέρασμα των πάντων σε λίγα χέρια.  Είναι μια πολιτική που την ξέρουμε καλά. Είναι μια πολιτική «ανάπτυξης» που καταστρέφει το περιβάλλον Είναι μια πολιτική «ανάπτυξης» που στηρίζεται σε μισθούς πείνας, σε εξευτελισμούς εργαζομένων, σε ωράρια γαλέρας, σε απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Είναι μια πολιτική «ανάπτυξης» που στηρίζεται στη λεγόμενη ανταγωνιστικότητα που μας έχει ισοπεδώσει.

Ούτε σπιθαμή γης δεν θα αφήσουν έξω από τη λογική υποταγής των πάντων στο κέρδος. Η πολιτική κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης και  δήμων είναι ενιαία και εξυπηρετεί το συνολικό σύστημα της κυριαρχίας μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων μέσω της εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων και σε τοπικό επίπεδο. Έχουν τραγικές αυταπάτες όσοι πιστεύουν ότι μια τέτοια πολιτική ισοπέδωσης θα ευνοήσει τους εργαζόμενους.

Η πολιτική αυτή είναι κυριολεκτικά μια επιχείρηση αρπαχτής που επιδιώκει το ελληνικό και πολυεθνικό κεφάλαιο για να συγκεντρώσει όλο τον πλούτο στα χέρια του, όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά σε όλα τα τουριστικά φιλέτα. Η κατάληψη των δημόσιων χώρων, των λιμανιών και των παραλιών με τη συναίνεση των «πρόθυμων» δήμων δημιουργεί τετελεσμένα.

Αρνούμαστε τέτοιου είδους ανάπτυξη που συντρίβει τα δικαιώματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των απλών πολιτών της Πρέβεζας, αλλά και των επόμενων γενιών.

Καλούμε σε συντονισμένο συλλογικό αγώνα για να ανατραπούν αυτοί οι σχεδιασμοί. Σ’ έναν αγώνα για ένα άλλο μοντέλο τουρισμού ενταγμένου σε ένα πλαίσιο βιώσιμης και οικολογικής ανάπτυξης, σύμφωνο με τα συμφέροντα των πολλών, ώστε να έχει έτσι προοπτική και μέλλον. Για ένα άλλο μοντέλο τουρισμού, που θα δίνει προτεραιότητα στην πολιτισμική διαδικασία γνωριμίας μεταξύ των λαών, πράγμα που θα αναβαθμίσει την ίδια την ποιότητα της ζωής μας. Σ’ έναν αγώνα που αντιπαρατίθεται με τη σημερινή λογική των κολοσσών της τουριστικής βιομηχανίας, με την υποταγή και την εξόντωση των εργαζομένων στον τουρισμό, καθώς πλέον και των μικρών τουριστικών μονάδων.

Να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή ελεύθερου δημόσιου χώρου από τα αρπακτικά. Καλούμε τον λαό της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής να εναντιωθεί σθεναρά και συλλογικά στις επιδιώξεις των οικονομικά ισχυρών, της εγχώριας διαπλοκής μαζί τους, καθώς και στο πολιτικό τους προσωπικό στην Περιφέρεια και στον Δήμο.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπική επιτροπή Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα