Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:47

Ανακοίνωση του Εμπορικού Πρέβεζας σχετικά με το συνέδριο για την ανάπτυξη στην Ήπειρο

1209 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/10/2017, 5:23 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας

 

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας στις 19-10-2017 συζήτησε για το αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Ήπειρο. Αποφάσισε και  συμπορεύεται με όλους όσους σηκώνουν φωνή διαμαρτυρίας, απέναντι στο νέο εφεύρημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «δίκαιης ανάπτυξης».

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προκάτοχων της, στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πολιτικές αυτές ταυτίζονται πλήρως με τις επιδιώξεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.  Όλοι αυτοί που θα κάτσουν γύρω από το τραπέζι του αναπτυξιακού συνεδρίου για τις δικές τους ανάγκες, για τις δικές τους επιδιώξεις κοροϊδεύουν, λένε ψέματα ότι το δικό τους φαγοπότι θα είναι δήθεν η  δίκαιη ανάπτυξη για την λαϊκή οικογένεια.

 

Μας λένε ψέματα!

Απορρίπτουμε το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης,

γιατί τέτοια δεν υπάρχει.

 

Αυτές οι πολιτικές  κάνουν εφιαλτική την καθημερινότητα των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων, των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων και των μικρών αγροτών.

Όλοι αυτοί θεωρούν κανονικότητα το  60% του πληθυσμού να ζει στα όρια της φτώχειας, την άδικη φορολογία, τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, τα χιλιάδες λουκέτα, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τους καθημερινούς πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, την συνέχιση των capital control, τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών. Όλα αυτά που καλούμαστε να πληρώνουμε όλοι εμείς οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Θεωρούν επίσης  κανονικότητα τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια που παρέχονται στο μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο καθώς και τα χιλιάδες ΑΦΜ που έχουν μετακομίσει νόμιμα σε φορολογικούς παραδείσους.

 

Η «δίκαιη» ανάπτυξη :

  • Δεν θα ξανανοίξει τα πάνω από 250.000 μαγαζιά που έκλεισαν.
  • Δεν θα ξαναδώσει τη 13η και 14η σύνταξη που έκοψαν.
  • Δεν θα ξαναβάλει τα χιλιάδες φάρμακα που κόπηκαν από τις λίστες του ΕΟΠΥΥ.
  • Δεν θα δώσει πίσω τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων.
  • Δεν θα αλλάξει τους συντελεστές αναπλήρωσης που δίνουν ανταποδοτική σύνταξη 192€, μετά από 35 χρόνια δουλειάς.

 

Εμείς οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι είμαστε μαζί με αυτούς που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές. Πιστεύουμε ότι έχουμε καθήκον το δικό τους συνέδριο να γίνει η αφορμή και η αφετηρία για νέους αγώνες πιο μαζικούς πιο δυνατούς για την ανατροπή των πολιτικών που μας αφανίζουν.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 24/10/2017 και ώρα 6:30 μ.μ στα Γιάννενα, στο Εργατικό Κέντρο.

 

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το παλιό ΚΤΕΛ στις 4:00 μ.μ.       

 

ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ “ΔΙΟΡΘΩΣΗ” ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

 

 

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα