Τρίτη, 19/03/2024 | 11:56

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

953 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/09/2017, 11:17 πμ | 0 σχόλια

Καλείστε οι κάτοικοι περιοχής Παντοκράτορα και Πρέβεζας σε Γενική Συνέλευση

την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα με θέμα:

Άνοιγμα του πρώην «πεδίου βολής» στους Παντοκρατορίτες και στον λαό της Πρέβεζας.

Το πρώην «πεδίο βολής» στην περιοχή Παργινόσκαλα ανήκει στους Παντοκρατορίτες και στον λαό της Πρέβεζας

Από τη διεθνή συνθήκη της Λωζάννης περί ανταλλαγής γης για τους πρόσφυγες μέχρι την παραχώρηση με αγώνες στο Δήμο Πρέβεζας και την δενδροφύτευσή του, φτάσαμε σήμερα να έχει άτυπη και παράνομη χρήση γης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η περιοχή Παργινόσκαλας είναι Δημόσιο Πάρκο, δεν είναι στρατόπεδο, ούτε πεδίο βολής. Είναι χώρος ιστορικός και 1ο λιμάνι στην είσοδο της Πρέβεζας.

Περιοχή που κατ’ αρχάς δόθηκε με τη συνθήκη της Λωζάννης ως δημόσιο χορτολίβαδο στους πρόσφυγες που Παντοκρατορίτες, κατόπιν το 1940 – 1941 καταπατήθηκε στην κατοχή από τους Ιταλούς και Γερμανούς για χρήση πρόχειρου αεροδρομίου και στρατοπέδου για φύλαξη και ανεφοδιασμό.

Στη συνέχεια με την απελευθέρωση χρησιμοποιήθηκε από το Στρατό σαν πεδίο βολής και δεν δόθηκε προς αναδασμό στον Σ.Α.Α.Κ. Παντοκράτορα (Συνεταιρισμός Αποκατάστασης Ακτημόνων Καλλιεργητών).

Όταν καταργήθηκε ο Σ.Α.Α.Κ. παρέμβηκε αγωνιστικά η τότε Δημοτική Αρχή και έγινε ανοιχτό Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας μετά την αποχέρσωσή του και δενδροφύτευσή του. Έτσι, χαρακτηρίσθηκε πολεοδομικά πράσινο – δημόσια και σήμερα είναι δάσος.

Η Δημοτική Αρχή και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με επιτροπές διαβούλευσης και «μελετητές» όποιων συμφερόντων, στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ. Είναι παράνομοι.

ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής για το όψιμο ενδιαφέρον!!!!!!!!!!!!

1. Η ΠΑΡΓΙΝΟΣΚΑΛΑ είναι Δημόσια γη με βάση το Κτηματολόγιο, Δάσος σύμφωνα με του δασικούς χάρτες και πράσινο πολεοδομικά.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

α) δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον να χρησιμοποιεί το νέο νόμο της Κυβέρνησης για ένσταση στο Δασαρχείο προκειμένου να αποχαρακτηρισθεί από τους δασικούς χάρτες

β) δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον να ζητά τροποποίηση στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πρέβεζας που για την περιοχή μιλάει για ήπια εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη.

β) Το ταμείο που ίδρυσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον να θέλει να περάσει σε αυτό δημόσια γη κάνοντας αγωγή στο δημόσιο. Δημόσια γη που έγινε και καταχωρήθηκε κτηματολογικά στο δημόσιο με Κ.Α.Ε.Κ. 400506510001 οριστικά και αμετάκλητα καταργήθηκε η χρήση γης ως πεδίο βολής στα δικαστήρια 1983, 1984, 1985 με τους αγώνες της τότε Δημοτικής Αρχής.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δει την Άμυνα της πατρίδας μας και όχι το ξεπούλημά της

2. Απανωτές αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας μιλούν για περιοχή αναψυχής χωρίς περίφραξη, για ορθολογική αξιοποίηση του δάσους ήπιας μορφής, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις (Ιστιοπλοϊκός και Καταδυτικός Δημόσιος Όμιλος) χώρος περιπάτου και αξιοποίηση του κακότεχνου οικοδομήματος (αρχιτεκτονική, παραδοσιακή ανακατασκευή) για χρήση Μουσείου, Αναψυκτηρίου, Δημοτικού Καφενείου κ.λ.π.

3. Το Λιμανάκι του Παντοκράτορα δεν το κάναμε για βούτυρο στο ψωμί κάθε ιδιώτη και μετατροπή του σε ιδιωτική μαρίνα. Είναι Λιμενικό Αλιευτικό Καταφύγιο σύμφωνα με το κονδύλιο της Ε.Ε. προς αναβάθμιση της ιστορικής Παργινόσκαλας, εξυπηρέτηση των ντόπιων αλιέων (επαγγελματιών και ερασιτεχνών) κα ανοιχτός περιπατητικός χώρος με υποχρέωση του Δήμου για φύλαξη, ευπρεπισμό, καθαρισμό και δημιουργία δημόσιων W.C.

4. Τονίζουμε την πρωτοφανή αδιαφορία, απόκρυψη στοιχείων και υπαναχώρηση της τωρινής Δημοτικής Αρχής

· Για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό χωρίς εκβραχισμούς της Παραλίας Παντοκράτορα προκειμένου να γίνει απόλυτα κατάλληλη για κολύμβηση με κινητή ξύλινη εξέδρα και σκάλες

· Για την παραχώρηση του Δασυλλίου Κάλμπαμπα μαζί με το Δημοτικό Αναψυκτήριο μετά τη διάθεση κονδυλίων από το Δήμο για την κατασκευή του και τη διάθεση δημόσιου χρήματος, ξανά προς χρήση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και χωρίς να εκτιμηθεί η αρχαιολογική του αξία (πέτρινο καταφύγιο – πυροβολείο – συνέχεια του Κάστρου Παντοκράτορα).

· Για την παντελή αδιαφορία για την κατάρρευση τμημάτων και μάλιστα σε γωνίες προς τη θάλασσα του Κάστρου Παντοκράτορα που μπορεί να συνεχισθεί με ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Είναι υπόλογη για απόκρυψη στοιχείων, ανοχή χωρίς αντίδραση και υπεράσπιση σε όσα παράνομα ζητά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με δικαστήρια και παρεμβάσεις για ιδιωτικοποίηση δημόσιας γης, αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης και αλλαγή Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την περιοχή και την Πρέβεζα.

Ενημερώνουμε ότι με γραπτές παρεμβάσεις μας ζητήσαμε να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για καταγραφή των Δασών (Κάλμπαμπα, Παργινόσκαλας), μέτρα για την πυροπροστασία με παράλληλο κλάδεμα των δένδρων και καθαρισμό της παραλίας χωρίς εκβραχισμούς.

Ουδεμία σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε και αδυνατούμε να κατανοήσουμε με ποια συνεννόηση ο Στρατός κατάργησε το Αναψυκτήριο του Δήμου στον Κάλμπαμπα, περιέφραξε ξανά ττο τμήμα δίπλα στο Λιμανάκι και 2 χρόνια τώρα (μετά τις παρεμβάσεις μας) κάνει δήθεν ζώνες πυρασφάλειας κόβοντας όλες τις ακακίες προς το δρόμο, κατακρεουργώντας με μπουλντόζες αντί να κλαδέψει τα πεύκα, βάζοντας λουκέτο με αλυσίδες και απαγορευτικές πινακίδες στην κύρια είσοδο.

Τα συμπεράσματα τα βγάζουμε από τις τελευταίες εξελίξεις «διαβουλεύσεων» που με ¨φερετζέ» τη διαφύλαξη του δάσους και την ομορφιά του τοπίου προωθούν τη «δήθεν» ανάπτυξη και δουλειά στην περιοχή, για συμφέροντα αποδεδειγμένα άλλα και πέρα από το νόμο, γράφοντας προσβλητικά στα παλιά τους παπούτσια τον πόθο και τη θέληση των κατοίκων της περιοχής και της πόλης μας

ΑΛΗΘΕΙΑ… ΤΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ;

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΝ;

Ελάτε να απαντήσουμε στο ερώτημα

ΠΟΥΛΗΜΑ η ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΛΟΥΣ;

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα