Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:48

Θεοί στη λίμνη του Ζηρού: Zero festival: Μας ανέβασαν οι Folk en’ Roll, μας απογείωσαν οι Locomondo!!!

1044 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/08/2017, 2:42 πμ | 0 σχόλια

Είναι ορισμένες φορές που οι λέξεις δεν φτάνουν, είναι στιγμές που οι λέξεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν την πραγματικότητα, όπου κι αν φτάσουν. Πριν ξεκινήσω την αναφορά στη δεύτερη μέρα του Zero Festival, θέλω να πω ένα τεράστιο μπράβο στους διοργανωτές, κάτι μεγάλο έχει ξεκινήσει στα συναυλιακά πράγματα της περιοχής μας και συνεχίζεται κάθε χρόνο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο λόγος φυσικά, για το Zero Festival, στον ειδυλλιακό χώρο, της λίμνης του Ζηρού.

 Είναι μια όμορφη γιορτή, που κάθε φορά που έρχεται η εποχή της, ακολουθούμε χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί το γουστάρουμε πολύ και φέτος, το γουστάραμε περισσότερο από όλες τις άλλες φορές. Οι διοργανωτές σε κάνουν να νιώθεις οικεία,

 ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο Respect to Στέφανος Ευαγγέλου! Θερμά συγχαρητήρια Στέφανε!!! Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, δεύτερη μέρα του Zero festival. Κόσμος από όλη την Ήπειρο, έχουν γίνει ένα, μια τεράστια παρέα, από Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα, Φιλιππιάδα και ετεροδημότες, Επισκέπτες κλπ… Ξεκίνησαν να παίζουν οι Folk En Roll από τα Γιάννενα, που στη σύνθεσή τους ως γνωστόν έχουν τον Πρεβεζάνο Μιχάλη Πίπερη. Απολαυστικοί σε παλιά και νέα τραγούδια ξεσήκωσαν το πλήθος την ημέρα, που παρεπιπτόντως ήταν η ημέρα γεννεθλίων του Μιχάλη Πίπερη όπως και του γιού μου του Λάμπρου… (Χρόνια πολλά αδερφέ, να είσαι πάντα καλά, με υγεία, τύχη, με την οικογένειά σου).

Απίστευτη ενέργεια στη σκηνή, έκαναν το πλήθος να χορεύει ασταμάτητα και να δέχονται το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου από όλη την Ήπειρο, που βρέθηκε στη λίμνη του Ζηρού, για το Φεστιβάλ.

Το έχω ξαναγράψει, αυτή η μπάντα οι Folk En Roll, αξίζει πολλά και είναι βέβαιο ότι ανεβαίνει συνεχώς σκαλοπάτια και κερδίζει συνεχώς έδαφος και θαυμαστές.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά των Folk En’ Roll που έπαιξαν για μια ακόμη φορά, μέσα από την ψυχή τους και ανέβασαν το κέφι και τη ζωντάνια του κόσμου, στα ύψη. Πριν ξεκινήσουν οι Locomondo το πρόγραμμά τους, ο τραγουδιστής τους, ο Μάρκος Κούμαρης αναφέρθηκε στους Folk en Roll τους χειροκρότησε θερμά ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη των Locomondo και μαζί τους, όλος ο κόσμος. Κι εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα (Είχα εκμυστηρευτεί πέρυσι σε μια παρέα που έχει καλό μουσκό αυτή, ότι μου άρεσαν πιο πολύ οι Folk en Roll από τους Imam Baildi) ήρθαν οι Locomondo να μας απογειώσουν, χωρίς ίχνος υπερβολής. Οι Locomondo έχουν πάρα πολλές επιτυχίες και κάθε δουλειά τους γράφει επιτυχία. πέρασαν 8 χρόνια, όταν τους είχα αποσπάσει συνέντευξη και ήταν η μοναδική φορά ίσως που οι Locomondo μίλησαν όλοι σε έναν δημοσιογράφο και φωτογραφήθηκαν όλοι (!!!) μαζί του. Από αυτή τη συνέντευξη είναι η επόμενη φωτογραφία.

Σε κάθε περίπτωση, οι Locomondo είναι μια αριστουργηματική μπάντα και απολαμβάνει αυτό που κάνει κι αυτό και φαίνεται στη σκηνή και μεταδίδεται στο κοινό. Όλα τα τραγούδια τους είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, όλοι τα τραγουδούσαν και τα χόρευαν.

Για να είμαι ειλικρινής, ένα τραγούδι περίμενα να ακούσω Live (δεν το είχα ακούσει Live) από τους Locomondo και τρελάθηκα (!!!). Μάλιστα λόγω του ότι ο τριών ετών γιος μου, είχε αποκοιμηθεί στον ώμο μου, έκατσα και το άκουσα έξω από τον συναυλιακό χώρο, παράλληλα με τη σκηνή που είχε στηθεί η μπάντα. Eighties, 80’ς και χάθηκα. Στον κόσμο που έχει ζήσει αυτή τη μοναδική εποχή και όχι μόνο, αυτό το τραγούδι λέει πολλά και προσωπικά, το θεωρώ κομματάρα! Σε σημείο, που αν δεν το έχετε ακούσει, κατέβασα το βιντεάκι του από το Youtube και σας αφήνω να το απολαύσετε!

Ότι και να πούμε για το Zero festival, θα’ ναι λίγο, δεν χορταίνεται αυτό το πράγμα, αυτοί οι άνθρωποι που το διοργανώνουν, μας γεμίζουν θετική ενέργεια, μας γεμίζουν τα όποια κενά, με απίστευτες νότες και απίστευτη διήμερη γιορτή. Συγχαρητήρια στο Δήμο Ζηρού, συγχαρητήρια στους διοργανωτές, συγχαρητήρια στον κόσμο που συμμετέχει. Και επαναλαμβάνω μιλάμε για κόσμο από όλη την Ήπειρο. Απίστευτο Φεστιβάλ και για να είμαι ειλικρινής δεν έζησα την πρώτη του μέρα, αλλά τη δεύτερη μέρα που πήγα ενθουσιάστηκα. Ζωντανή θετική ενέργεια στην ατμόσφαιρα, χαρούμενα πρόσωπα, χαμόγελα, γέλια, στιγμές που όλος ο κόσμος έχει ανάγκη να ζήσει. σ’ αυτή τη χώρα, της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.. Για να μη λέει κάποιος ότι ήταν μέσα και βγήκε και για να μπορεί να μπαινοβγαίνει ανενόχλητος, αλλά και σαν ενθύμιο του φεστιβάλ, υπήρχε το βραχιολάκι -αυτοκόλλητο που έγραφε πάνω Zero festival.

 Γιατροί, φορεία, οι άνθρωποι παίρνουν όλα τα μέτρα, για παν ενδεχόμενο. Μιλάμε για εξαιρετική οργάνωση. Όσο αντέχω και είμαι καλά, δεν θα λείψω από κανένα Zero festival. Είναι πια τρόπος ζωής για πολύ κόσμο, συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο και του χρόνου με υγεία και τύχη!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα