Σάββατο, 31/10/2020 | 15:50

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας: Με επιτυχία, οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

413 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/05/2017, 2:10 μμ | 0 σχόλια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές από την εφορεία αρχαιοτήτων Πρέβεζας, την Κυριακή 28 Μάη 2017. Οι δράσεις περιλάμβαναν στις 10 το πρωί θεματική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου. Στις 11.30 πμ, το πρόγραμμα περιλάμβανε Περιβαλλοντική ενημέρωση-ξενάγηση στο κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς, από τον φορέα διαχείρισης Στενών και εκβολών Ποταμών Αχέροντα-Καλαμά. Στις 12.30 έλαβε χώρα η Βαρκάδα, στις εκβολές του Αχέροντα από Λεμβούχους του Δέλτα, του Αχέροντα. Κατά τη βαρκάδα η ενημέρωση από τους Λεμβούχους περιλάμβανε πληροφορίες από τη μυθολογία, από την ιστορία, ήταν οικολογικού και άλλου ενδιαφέροντος και έγιναν με υποδειγματικό τρόπο, γεγονός που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, στον κόσμο!  

Πλήθος κόσμου συμμετείχαν στις δράσεις και μάλιστα ξεπερνούσαν τα 300 άτομα! Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργάνωσε και φέτος, από τις 25 έως τις 28 Μαΐου σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα, με ελεύθερη είσοδο για όλους.Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Ο αρχαιολογικός χώρος που επιλέχθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για να συμμετάσχει στο φετινό εορτασμό σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών Πόταμων Αχέροντα & Καλαμά και την αφιλοκερδή συμμετοχή των λεμβούχων Αχέροντα, ήταν το Νεκροµαντείο, χώρος άμεσα συνδεδεμένος με τον ποταμό Αχέροντα και τις πλούσιες δοξασίες που τον συνοδεύουν. Σε κάθε περίπτωση οι συμμετοχές ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ενώ αναμφίβολα οι δράσεις στέφθηκαν με επιτυχία! 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα