Πέμπτη, 18/04/2024 | 14:00

Καναλάκι Πρέβεζας: όπως του άξιζε! Με τιμές ήρωα, κηδεύτηκε ο Βασίλης Τριάντης! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

1925 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/05/2017, 1:35 μμ | 0 σχόλια

Μέρα συγκίνησης, περηφάνειας και τιμής ήταν η Κυριακή 28 Μάη, για το Καναλάκι, το Φανάρι, αλλά και ολόκληρο το νομό Πρέβεζας, συνολικότερα. Ο Βασίλης Τριάντης ήταν 21 ετών και υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ. Τα οστά του εντοπίστηκαν τυχαία από έναν αγρότη σε χώρο όπου είχε τα ζώα του, κοντά στο στρατόπεδο που υπερασπίστηκε  και ταυτοποιήθηκαν. Ο θάνατος του υπολογίζεται από την 14η μέχρι την 16η του Αυγούστου του 1973. Πλήθος κόσμου, πλήθος πολιτικών και στρατιωτικών αρχών τίμησαν τον ήρωα Βασίλη Τριάντη. Ανάμεσά τους, ο βουλευτής Σ. Γιαννάκης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης, ο θεματικός αντιπερφερειάρχης Βασίλης Γιολδάσης, ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, εκπρόσωποι κομμάτων κ.α. 

Στην εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Καναλάκι, είχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Έντονα συγκινητικό το κλίμα, από τα αδέρφια του, αλλά και όλο τον κόσμο που βρέθηκε, για να τιμήσει τον ήρωα Βασίλη Τριάντη! Στην εκκλησία κατά την εξώδιο ακολουθία βρέθηκαν και δύο άνθρωποι, που έτυχε να συμπολεμήσουν με τον Βασίλη Τριάντη και η συγκίνησή τους, ήταν απερίγραπτη.

 Επικήδειους εκφώνησαν οι δικοί του άνθρωποι, σκορπίζοντας ανατριχίλα, ενώ ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, αφού τόνισε ότι η Πλατεία στην Άνω Σκαφιδωτή, θα πάρει το όνομα του ήρωα και θα ονομάζεται: Βασίλης Τριάντης, τόνισε ότι αυτές τις δύσκολες εποχές, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος, για τον Βασίλη Τριάντα, αλλά η στιγμή της εξιλέωσης, η στιγμή που θα αναπαύτηκε η ψυχή του και στο κοιμητήριο, η ταφή των οστών του έγινε στον τάφο των γονιών του. Αγκαλιά με τους γονείς τους, που είναι σίγουρο πλέον ότι θα έχουν πολλά να πούνε, είναι πια ο Βασίλης Τριάντης από την Κυριακή 28 Μάη 2017. Άγημα του Στρατού, εκπόσωποι από την Κυπριακή δημοκρατία, τίμησαν επίσης τον ήρωα. Ενώ, στον αδερφό του Κώστα Τριάντη, δόθηκαν η Ελληνική και η Κυπριακή σημαία, αλλά βεβαίως και το στρατιωτικό παράσημο, για την ανδρεία του Βασίλη Τριάντη. Στο Κοιμητήριο, στο Καναλάκι, πολύς ήταν ο κόσμος που πήγε να αποχαιρετήσει τον Βασίλη Τριάντη και να συλλυπηθεί την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους οικείους του. Ήταν μια ιερή μέρα για το Φανάρι, που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο από όλο αυτό τον κόσμο που έσπευσε από κάθε περιοχή για να τιμήσει τον ήρωα Βασίλη Τριάντη!  Ο Βασίλης Τριάντης επέστρεψε στην Πατρίδα του 43 χρόνια μετά και κηδεύτηκε όπως του άξιζε, με τιμές ήρωα! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα