Πέμπτη, 25/04/2024 | 23:40

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Λαϊκή Ενότητα Πρέβεζας

681 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/04/2017, 2:48 μμ | 0 σχόλια

Γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή
Ξέρω το όνομά σου, την εικόνα σου
και πάλι από την αρχή
ψάχνω για διέξοδο
γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή
(Κώστας Τριπολίτης)
Η εικόνα της κόκκινης σημαίας κάθε Πρωτομαγιά είναι συνδεμένη με τους αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα. Με το πέρασμα του χρόνου η ιστορία δικαίωσε σε κάποιο βαθμό αυτούς τους αγώνες, αν και αυτοί που αιματοκύλισαν τους εργάτες στο Σικάγο την 1η Μάη του 1886 δεν παραδέχτηκαν ποτέ τις νίκες του εργατικού κινήματος.

Στις μέρες μας, όπου ο καπιταλισμός βρίσκεται σε σαφώς πιο ενισχυμένη θέση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, έρχονται να πάρουν τη μεγάλη τους ρεβάνς.
Όσο κι αν φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία εξαιρετικά δυσχερή, σχεδόν απελπιστική, για τον κόσμο της εργασίας, ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα κι αν ένας μόνο αρνείται τα τετελεσμένα, η πόρτα για την τροπή της ιστορίας παραμένει ανοιχτή. Και θα παραμένει ανοιχτή όσο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και πάλι από την αρχή, ψάχνοντας για διέξοδο, γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή!
Η ΛΑΕ Πρέβεζας καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της πόλης σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα 1 Μαΐου στις 10 το πρωί και σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, ενάντια στο προωθούμενο νέο 4ο μνημόνιο, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
Λαϊκή Ενότητα Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα