Τετάρτη, 12/05/2021 | 15:26

Πλήθος πιστών στο κοιμητήριο για την περιφορά του επιταφίου-Πλήθος πιστών στις ενορίες της Πρέβεζας, στόλισαν τους Επιτάφιους

1116 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/04/2017, 4:09 μμ | 0 σχόλια

Μένουν λίγες μόνο ώρες πριν τη κορύφωση του θείου δράματος και από το πρωι πλήθος πιστών έσπευσαν στις ενορίες τους για να παρακολουθήσουν την τελετή της αποκαθήλωσης και να προσκυνήσουν με ευλάβια τους επιταφιους.

Άγιος ΝικόλαοςΣτις περισσότερες ενορίες οι πιστοί ξενύχτησαν για να στολίσουν τους επιταφίους με άνθη.Μετά το πέρας της τῶν Ἀχράντων Παθῶν,μικροί και μεγάλοι μερίμνησαν και φέτος όπως κάθε χρόνο για τον στολισμό των επιταφίων ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όπως προστάζει το έθιμο. 

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και ΕλένηςΣτις 18:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και φέτος η περιφορά του επιταφίου στο Κοιμητήριο της Πρέβεζας, ενώ σε όλες τις ενορίες λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ θα τελεστεί η ακολουθία του επιτάφιου θρήνου.

Άγιος ΙωάννηςΌπως κάθε χρόνο η περιφορά των επιταφίων και η συγκέντρωση τους στο Κιόσκι της Πλατείας Ανδρούτσου θα γίνει στις 22:00 η ώρα περίπου.

Άγιος Βασίλειος
Παναγία των Ξένων
Αγία Φανερωμενη-Κερασώνας (photo Λάμπρος Γάκης)
Κοιμητήριο Πρέβεζας
Αγία Ειρήνη
Επιτάφιος Αγίας Τριάδας-Νεοχώρι Πρέβεζας


Ιερός Ναός Αγίου Θωμά


Οι πιστοί λοιπόν συμμετείχαν μαζικά στους στολισμούς των επιταφίων στην Πρέβεζα, από όπου και το φωτογραφικό μας υλικό. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα