Πέμπτη, 18/04/2024 | 13:58

Πρέβεζα: Καυστικός σχολιασμός του ΚΚΕ, με αιχμές, για το “επεισόδιο” της 25ης Μαρτίου

657 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/03/2017, 10:33 πμ | 0 σχόλια

Όσο πλησιάζει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης τόσο ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΝΔ προκειμένου να κρύψουν τη σύγκλιση τους στην αντιλαϊκή πολιτική. Στην Πρέβεζα στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου έλαβε χώρα ένα παρόμοιο επεισόδιο αυτής της «κόντρας». Αιτία, η πρόσκληση και παρουσία στην εξέδρα των επισήμων εκπροσώπου της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας εντελώς υποκριτικά μαζί με τον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ δεν ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων λόγω της παρουσίας του χρυσαυγίτη εκπροσώπου σηκώνοντας ταυτόχρονα ¨αντιφασιστικό¨ κουρνιαχτό.  Παρόλο που ήξεραν από πριν, χωρίς βέβαια να αντιδράσουν, ότι σε κάθε παρόμοια εκδήλωση όπως και στη συγκεκριμένη υπάρχει πρόσκληση και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΧΑ. Βέβαια η υποκρισία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τη στιγμή που εντέχνως «ξεχνάνε» τους εναγκαλισμούς των εκπροσώπων της κυβέρνησης («τις  νησίδες Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και 9 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της Ένωσης Κεντρώων, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΣ» σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ) με τους χρυσαυγήτες δείχνοντας ότι τους αποδέχονται. Όπου δηλαδή είναι χρήσιμοι οι χρυσαυγήτες «αγκαζέ» και όπου δεν εξυπηρετούν χώρια, προκειμένου να ψαρεύουν σε θολά νερά και να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και το λαό.
Από την άλλη ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας με τη ΝΔ Στράτος Ιωάννου στη ρότα της συγκυβέρνησης εγκάλεσε, σε δηλώσεις του, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ που δεν αποδέχθηκαν(!) την παρουσία του χρυσαυγήτη εκπροσώπου. Δε θεώρησε σε καμία περίπτωση ότι πρόκειται για μία ναζιστική εγκληματική οργάνωση με υπόδικους βουλευτές. Παράλληλα προσπάθησε να καλυφθεί πίσω από την κοινοβουλευτική νομιμότητα, βγάζοντας  λάδι τη ναζιστική οργάνωση και ούτε λίγο ούτε πολύ την πρόβαλε σαν μέρος του κινήματος που μαζί με όλο το λαό πρέπει να παλέψουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική όπως θα ήθελε η ΝΔ.
Καμιά εντύπωση δεν πρέπει να προκαλούν όλα αυτά. Η ΧΑ δεν είναι «ξένο» σώμα για το αστικό πολιτικό σύστημα παρ’ όλες τις διαφορές του με τα άλλα αστικά κόμματα, ιδεολογικές, πολιτικές, κ.λπ., αποτελεί μια εφεδρεία για το κεφάλαιο, χρήσιμη σε δύσκολες περιστάσεις. Άλλωστε, τέτοιες διαδικασίες «ξεπλύματος» και αναμόρφωσης φασιστικών δυνάμεων έχουν συντελεστεί σε πολλά κράτη της «δημοκρατικής» ΕΕ, με αποτέλεσμα κάποιες απ’ αυτές να παίρνουν μέρος σε κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλα αστικά κόμματα. Γιατί όχι και οι «αναμορφωμένοι» χρυσαυγίτες στο μέλλον;
Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στο ναζισμό ούτε σε αυτούς που τον εξωραΐζουν. Γιατί η Ιστορία έχει δείξει ότι αυτή η ανοχή δυναμώνει και προετοιμάζει για πολλά και σοβαρά δεινά σε βάρος των εργαζομένων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα