Τρίτη, 16/04/2024 | 14:45

Επίσκεψη Θανάση Καββαδά στο Νοσοκομείο Λευκάδας

640 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/08/2016, 10:35 πμ | 0 σχόλια

Το Νοσοκομείο Λευκάδας επισκέφθηκε  ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς, όπου συνομίλησε με τον νέο διοικητή, γιατρούς του νοσοκομείου και με τον πρόεδρο και μέλη του συλλόγου εργαζομένων.
Η συζήτηση με τον διοικητή, κ. Βησσαρίωνα Μίχα, επικεντρώθηκε στα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο νοσοκομείο λόγω έλλειψης, ιατρικού κυρίως, προσωπικού, τα οποία δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στις παρεχόμενες προς τους πολίτες της Λευκάδας, υπηρεσίες υγείας.

Ο βουλευτής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία των διαδικασιών για τη λειτουργία νέας βάρδιας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που θα εξυπηρετεί επιπλέον νεφροπαθείς της περιοχής, για την οποία ο ίδιος είχε ξεκινήσει την προσπάθεια σε συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση και τη διευθύντρια της νεφρολογικής κλινικής, στις αρχές Ιουνίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Μίχας, οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη υπογραμμίζοντας ότι για το εγχείρημα απαιτείτε η πλήρωση των κενών της Μονάδας με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον ίδιο ήδη εξυπηρετείται ένας επιπλέον ασθενής και σταδιακά η νέα βάρδια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες 8 επιπλέον ασθενών.
Στα θετικά ήταν και η επανένταξη της Λευκάδας στα Νοσοκομεία «άγονων, προβληματικών και νησιωτικών περιοχών» η οποία διευκολύνει την ενίσχυση του νοσοκομείου με ειδικευόμενους  παθολόγους και χειρουργούς, για το οποίο ο βουλευτής είχε υποβάλει αναφορά προς το υπουργείο Υγείας και είχε επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς.

Μεταξύ άλλων τη συζήτηση απασχόλησε το νέο νοσοκομείο Λευκάδας,  η εξέλιξη των εργασιών και η επάνδρωσή του, ενόψει της λειτουργίας του.
Ο βουλευτής ευχήθηκε στο νέο διοικητή καλή επιτυχία στη νέα θέση ευθύνης, υπογραμμίζοντας ότι ευελπιστεί σε μια καλή και συνεχή συνεργασία για την ανάδειξη των προβλημάτων  που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λευκάδας και την αναζήτηση αποτελεσματικών λύσεων.
Από τη μεριά του ιατρικού προσωπικού, ο κ. Καββαδάς άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την υποστελέχωση του νοσοκομείου αλλά και τις καταγγελίες των επικουρικών ιατρών για την καθυστέρηση καταβολής του μηνιαίου επιδόματος των 350 ευρώ.
Σημαντικές καταγγελίες για την υποστελέχωση του νοσοκομείου και των περιφερειακών ιατρείων του Νησιού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακοί και διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά και τις αλγεινές ατομικές συμβάσεις εργασίας που προωθούνται, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, έγιναν στο Βουλευτή και από πους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα