Τετάρτη, 15/07/2020 | 04:40

ΝΟ.Σ. ΝΟΔΕ Πρέβεζας: Δριμεία Κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

333 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/06/2016, 7:12 μμ | 0 σχόλια

Από τη μία η εποχή, που δεν βολεύει ιδιαίτερες μετακινήσεις, από την άλλη, δεν έγινε και κάποια κινητοποίηση, με αποτέλεσμα η αίθουσα στο πολιτιστικό κέντρο Πρέβεζας ¨Όασ绨να μην είναι γεμάτη στη νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, την Κυριακή 12 Ιούνη 2016. Επίσημος προσκεκλημένος στη νομαρχιακή συνέλευση ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι ομιλητές, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μείζον ζήτημα του αναπτυξιακού νόμου και την αρνητική εξέλιξη, που έχει συνολικά για το νομό Πρέβεζας.
 Ο κ. Καββαδάς, είπε χαρακτηστικά  η Κυβέρνηση της «Πρώτης Φορά Αριστερά»  τρέφει αυταπάτες για το χρέος. Εστίασε την κριτική του στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, το θέμα της ονομασίας της Φέτας και στο θέμα του χρέους και της πολιτικής των φόρων, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι τόσο ο Πρωθυπουργός , όσο και ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβερνητική εκπρόσωπος κατάγονται από την Ήπειρο, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν την φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας . «Αυτό είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης της φτώχειας και της εξαθλίωσης της κάθε περιοχής και των ανθρώπων της. Ούτε καν να προστατέψει τα ήδη υπάρχοντα δεν μπορεί. Η περιοχή της Ηπείρου φημίζεται μεταξύ άλλων για την κτηνοτροφία της και την φέτα. Υπάρχει εδώ μια πλούσια παραγωγή προστατευμένη μέχρι πρότινως και ονομασία προέλευσης. Όλος ο κόσμος έτρωγε ελληνική φέτα και φέτα Ηπείρου και τώρα θα τρώει φέτα Αφρικής. Θέλουν να φέρουν την Ήπειρο πιο κοντά στην Αφρικανική Ήπειρο και την φτώχεια τους.» είπε ακόμη, ο βουλευτής Λευκάδας! 
Το Θέμα του αποκλεισμού της Ηπείρου από το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα απόλεσε την ονομασία προέλευσης της Φέτας μονοπώλησε την Νομαρχιακή Συνέλευση με τον Βουλευτή Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέργιο Γιαννάκη να προαναγγέλλει πως αύριο θα καταθέσει ερώτηση στην Βουλή και για το Νησάκι της Παναγιάς στην Πάργα. «Με παραστάσεις μας, τόσο οι Βουλευτές της Ηπείρου της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ο Περιφερειάρχης, ο Αλέκος ο Καχριμάνης, προσπαθήσαμε να πείσουμε την Κυβέρνηση να εντάξει στον αναπτυξιακό τουλάχιστον την παραλιακή ζώνη, από την Πρέβεζα μέχρι τα Σύβοτα, γιατί υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, με άνθιση τουριστική.

Δεν θέλησαν να ακούσουν τίποτα. Έξω η παραλιακή από τον Αναπτυξιακό.
Και ω! του θαύματος, μαθαίνουμε ότι στις αναπτυξιακές ενισχύσεις μπαίνει το Ανώι, και καλώς μπαίνει, ως ορεινή περιοχή,
Μπαίνει η Κρανιά, και καλώς μπαίνει, ως ημιορεινή και… ακούστε!
Μπαίνει λέει και το νησάκι «Παναγιά» στην είσοδο της Πάργας!
Αν δεν πρόκειται για λάθος ή για κακόγουστο αστείο, θα πρέπει άμεσα να μας διευκρινίσουν τι έχουν στο μυαλό τους, τι είδους ανάπτυξη προγραμματίζουν για το νησάκι, που είναι ιστορικό μνημείο, ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Πάργας.
Άμεσα, χθες, έπρεπε να γίνει η διευκρίνιση.» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννάκης.
Από την πλευρά του το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς χειρόγραφα κ. Σπύρος Κυριάκης μίλησε με την καρδιά του, αλλά και στις καρδιές των Νεοδημοκρατών. ο κ. Κυριάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

  «»Σαν σήμερα το 1975 η Ελλάδα με πρωθυπουργό
τον Κωνσταντίνο Καραμανλή υποβάλει επίσημη αίτηση για ένταξη στην ΕΟΚ. Όλοι
εμείς βρισκόμαστε εδώ ως συνεχιστές του οράματος του εθνάρχη μας, για μια
καλύτερη Ελλάδα στον πυρήνα της ευρωζώνης ,υπηρετώντας το κόμμα το οποίο
εκείνος δημιούργησε, τη Νέα Δημοκρατία. Νεοδημοκράτισσες  Νεοδημοκράτες κύριοι βουλευτές, κύριε πρόεδρε. Είναι ιδιαίτερη
τιμή για μένα να απευθύνομαι σήμερα στους συμπατριώτες μου στην Πρέβεζα ως
μέλος της πολιτικής επιτροπής της νέας δημοκρατίας. Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση
γιατί απέναντι μου έχω ανθρώπους που έχουν υπάρξει διαχρονικοί αγωνιστές αυτής
της παράταξης και έχουν κρατήσει αναμμένο τον πυρσό των ιδεών μας στο πέρασμα
των χρόνων. Ο καθένας και η κάθε μια από εσάς έχει αφήσει την σφραγίδα του, με
ανεξίτηλο μελάνι στη Νέα Δημοκρατία και στέκομαι σήμερα, απέναντι σας με
ιδιαίτερο σεβασμό. Βλέπω όμως μπροστά μου και αρκετούς νέους ανθρώπους.
Ανθρώπους που για πρώτη φορά ασχολούνται με τα κομματικά δρώμενα, κάτι, το
οποίο αποδεικνύει πως το κόμμα αυτό ,έχει βαθιές τις ρίζες του στην Ελληνική
κοινωνία. Αποδεικνύει επίσης η αν θέλετε σηματοδοτεί πως η Νέα Δημοκρατία, με
τη βοήθεια όλων μας, θα είναι σύντομα, ξανά η κυβέρνηση αυτής της χώρας. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πως δεν εισπράττουμε στο έπακρο την
φθορά που έχει ο Σύριζα και μέσα σαυτούς είμαι και εγώ. Οφείλουμε όμως όλοι μας
να δώσουμε μια μικρή περίοδο χάριτος έως ότου να ετοιμαστεί και να ανακοινωθεί
το κυβερνητικό μας πρόγραμμα λογικά τον Σεπτέμβρη στην ΔΕΘ. Μπορώ να σας
διαβεβαιώσω πως από τον Σεπτέμβρη και μετά, αν όλοι μας συνταχθούμε στον κοινό
αγώνα να διαδώσουμε τις θέσεις μας, τις αξίες μας και τις αρχές μας πολύ
σύντομα ο Σύριζα θα αποδομηθεί και η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι
κυβέρνηση. Ο αγώνας αυτός είναι χρέος μας, ο αγώνας αυτός είναι χρέος όλων μας,
γιατί απέναντι μας βρίσκεται η χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει αυτός ο
τόπος. Άνθρωποι που έχουν κάνει σημαία τους τον λαϊκισμό και αρνούνται
πεισματικά να ξεκολλήσουν από την καρέκλα τους βλάπτοντας την Ελλάδα κάθε μέρα
που περνάει. Ζημίωσαν την οικονομία μας με 100 δισεκατομμύριά ευρώ μέσα σε ένα  χρόνο,
γέμισαν την χώρα με λαθρομετανάστες, απώλεσαν Εθνική κυριαρχία τόσο σε στεριά
αλλά και σε θάλασσα, ηττούνται διπλωματικά καθημερινώς, έχουν ρεζιλέψει την
χώρα παγκοσμίως, διαλύουν την παιδεία, υποθήκευσαν το σύνολο της ελληνικής
περιουσίας για τα επόμενα 99 χρόνια και μέσα στον πανικό τους να κλείσει η
αξιολόγηση έβαλαν ακόμα και τον τάφο του ΕΛ.Βενιζελου στο υπερταμείο. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο κόμμα που πρέπει να δημιουργήσουμε. Ένα κόμμα ανοικτό προς την κοινωνία με εξωστρεφείς δομές. Ένα κόμμα το οποίο πρέπει να διευρύνουμε αμφίκεντρα και προς τ’αριστερά όπου υπάρχει προνομιακό πεδίο αλλά μην ξεχνώντας τον χαρακτήρα της παράταξης μας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα κόμμα αξίων και άξιων όπου ο καθένας θα κρίνεται από την ατομική του παρουσία και την συνεισφορά του. Οφείλουμε να αντισταθούμε στις ομάδες και τις ομαδοποιήσεις τα φέουδα και τους φεουδάρχες και να πορευτούμε στον δρόμο που χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αντιμετώπιση του στα κακώς κείμενα της ΟΝΝΕΔ. Είναι νομίζω πλέον ανάγκη των καιρών αλλά και επιταγή της κοινωνίας μας να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα άριστων και όχι αρεστών. Οφείλουμε να μεταρυθμίσουμε το κράτος όπως προτάσει η φιλελεύθερη ιδεολογία μας και να συγκρουστούμε μετωπικά με τις παθογένειες όπου και αν τις συναντούμε. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα για τις γενιές που θα έρθουν. Και επειδή η Νέα Δημοκρατία φίλες και φίλοι είναι ένα κόμμα με ιστορική συνέχεια δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρακαταθήκη για μας από το μεταρυθμιστικό έργο του επίτιμου πρόεδρου μας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 90-93.Το έργο αυτό θα πρέπει να το συνδέσουμε με την πολίτικη των μεγάλων ανοιγμάτων και την σκληρή αλήθεια που προτίμησε να πει στον Ελληνικό λαό ο πρόεδρος μας ο Κώστας ο Καραμανλής. Αν αυτά τα συνδυάσουμε με τον σκληρό αγώνα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε στην προσπάθεια του να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση του πρωθυπουργού μας του Αντώνη του Σαμαρά, έχουμε στα χέρια μας το απαραίτητο μείγμα πολιτικής για την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα.»  Παρόντες στην Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Πρέβεζας ήταν ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Συμπαράταξης» Τάκης Παππάς,
 ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, πρώην Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, πρώην Βουλευτής Πρέβεζας Γιώργος Τρυφωνίδης και αρκετά μέλη της Νέας Δημοκρατίας.
 Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας κ. Νίκος Τζίμας αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όσους παρευρέθησαν  στην πρώτη ανοιχτή Νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, άσκησε και αυτός κριτική στην Κυβέρνηση ενώ μετέφερε και το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα