Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:41

Η Πρέβεζα, γιόρτασε, με εντυπωσιακό τρόπο, την πρώτη Ανάσταση!

650 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/04/2016, 7:44 πμ | 0 σχόλια

Την πρώτη Ανάσταση γιόρτασε η Πρέβεζα, το Σάββατο 30 Απριλίου 2016. Ώρα 9.30 το πρωί οι καμπάνες του ιερού μητροπολητικού ναού του Αγίου Χαραλάμπους χτύπησαν χαρμόσυνα και τα μπότια έσπαγαν το ένα μετά το άλλο, από το Σαϊτάν Παζάρ, μέχρι όλο το μήκος και πλάτος του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας. Πλήθος κόσμου τίμησε το έθιμο με τα μπότια, που αποτελεί μια ολόκληρη ιστορία για την Πρέβεζα, αφού χάνεται στα βάθη της τουρκοκρατίας.

Πυροτεχνήματα, οι ήχοι από τα μπότια και τα γεγονότα να τα καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα είτε σε φωτογραφίες, είτε σε βίντεο οι επισκέπτες της Πρέβεζας. Όσοι έζησαν για πρώτη φορά το έθιμο εντυπωσιάστηκαν, το μοναδικό μελανό σημείο η τσουχτερή στα μπότια, που τα πουλούσαν…. 5 ευρώ! Πλήθος κόσμου λοιπόν έζησε και γιόρτασε και φέτος με το έθιμο αυτό. Ανάμεσά τους ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής ενότητας σε ζητήματα παιδείας και αθλητισμού Περικλής Βασιλάκης, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης ο οποίος μάλιστα πέταξε και το μπότι του, ευχόμενος σε όλους τους δημότες Πρέβεζας, χρόνια πολλά, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι φορέων!

Το έθιμο της πρώτης Ανάστασης στην Πρέβεζα είναι κάτι μοναδικό και αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημά μας, στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Η Πρέβεζα λοιπόν γιόρτασε με εντυπωσιακό τρόπο την πρώτη ανάσταση και μπορούμε πλέον να λέμε: Χριστός Ανέστη! 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα