Δευτέρα, 08/03/2021 | 21:28

Άσκηση ετοιμότητας, σχεδιάζει η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας

602 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/04/2016, 11:57 πμ | 0 σχόλια
Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί « ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ» με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών, στις 06-4-2016 ημέρα Τετάρτη και περί Ω/10:00΄ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση πυρκαγιάς στο υπόγειο της πτέρυγας Α στην αποθήκη φαρμακευτικού υλικού εντός της οποίας υπάρχει ένα (1) εγκλωβισμένο άτομο που λόγω εισπνοής καπνών έχει χάσει της αισθήσεις του.
Η Υπηρεσία μας κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σημαίνει συναγερμό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει την ΕΛ.ΑΣ. και τον ΔΕΔΔΗΕ.
Η πυροσβεστική έξοδος που αναχωρεί για τον τόπο του συμβάντος αποτελείται από τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα και δέκα (10) άτομα.
Η πυροσβεστική έξοδος μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής, προβαίνει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ ταυτόχρονα εντοπίζεται το εγκλωβισμένο άτομο το οποίο και διασώζεται.
Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολουθεί απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.

Πρέβεζα 01 Απριλίου 2016
Ο Διοικητής
Θεόδωρος Χ. Βαρδής
Αντιπύραρχος

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα