Πέμπτη, 18/04/2024 | 04:15

Ο Κώστας Μπάρκας, στην Πόπη Τσαπανίδου, για το Ασφαλιστικό

588 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/02/2016, 1:28 μμ | 0 σχόλια
Κώστας Μπάρκας: «Πρέπει να βρούμε μια ουσιαστική      λύση για ένα κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο ασφαλιστικό».


Στο STAR Channel και την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «Live U», φιλοξενήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, το μεσημέρι της Δευτέρας, 1 Φεβρουαρίου.
Το ασφαλιστικό, το φορολογικό των αγροτών και  το προσφυγικό ζήτημα αποτέλεσαν τα κυρίαρχα θέματα πάνω στα οποία τοποθετήθηκε ο Κώστας Μπάρκας.
Για το ασφαλιστικό, ο Κώστας Μπάρκας τόνισε «Έχουμε καλέσει όλες τις κοινωνικές ομάδες στη συζήτηση για το ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση έχει καταθέσει μια πρόταση. Ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός έχουν διάθεση να συζητήσουν με όλους τους φορείς, με όλες τις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε αγωνιστική διάθεση. Νομίζω ότι ο διάλογος αυτός πρέπει να γίνει» και πρόσθεσε  « Πρέπει να βρούμε μια ουσιαστική λύση για ένα κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».
Για το αγροτικό ζήτημα, αφού προηγουμένως ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, άσκησε κριτική για το χειρισμό των αγροτικών θεμάτων από τη κυβέρνηση, ο Κώστας Μπάρκας απάντησε, τονίζοντας  «Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κοντή μνήμη όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα και με όσα έχει κάνει. Να θυμίσω πως είχε  ξεπουλήσει την Αγροτική Τράπεζα, να θυμίσω πως είχε ξεπουλήσει τη ΔΩΔΩΝΗ, μιλάμε για  «δυνατές», παραγωγικές  εταιρείες, που ενίσχυαν τον αγροτικό πληθυσμό. Να θυμίσω, ακόμη,  ότι το 2013 οι αγρότες δεν είχαν αφορολόγητο για τις επιδοτήσεις τους, κάτι το οποίο υλοποίησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ, η οποία θέσπισε αφορολόγητο  12.000ευρώ…»
Στη συνέχεια, ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε « Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για το ασφαλιστικό των αγροτών και δεν ισχύουν όσα ακούγονται για τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους…», συμπληρώνοντας « Για το αγροτικό ζήτημα έχουμε άποψη, καθώς ο αγρότης θα πρέπει να προστατεύεται. Με την προτεινόμενη αλλαγή του ασφαλιστικού, κάθε αγρότης θα κατοχυρώνει την εθνική σύνταξη, 384 ευρώ, η οποία θα προσαυξάνεται ανάλογα με τις εισφορές που πληρώνει έκαστος».
Ερωτηθείς για το προσφυγικό ζήτημα, ο Κώστας Μπάρκας είπε «Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι  περνάει από το χέρι της:  επαφές, συναντήσεις, είναι τυπική  με τις  δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ώστε να επιλυθεί οριστικά το θέμα. Αυτό που θέλω εγώ να πω για το προσφυγικό είναι ότι αποτελεί ένα ζήτημα, το οποίο δε προσφέρεται για πολιτική σπέκουλα, καθώς χάνονται ανθρώπινες ζωές στα νερά του Αιγαίου. Η Ευρώπη πρέπει να δει συνολικά το θέμα. Η  Τουρκία, από τη μεριά της, οφείλει ν’ αναλάβει τις ευθύνες  και τις δεσμεύσεις της».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα