Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:54

Ο Δικηγορικός σύλλογος Πρέβεζας, ζητά έναρξη συζητήσεων, από μηδενική βάση!

630 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/02/2016, 1:05 μμ | 0 σχόλια
Το Δικηγορικό Σώμα επαναλαμβάνει για άλλη μία φορά την θέση του, ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προυποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της Κυβέρνησης και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση.
Το σχέδιο αυτό καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είναι αναξιόπιστο, στερείται αναλογιστικής μελέτης , δεν απαντά στο αίτημα των καιρών για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα και ως ‘’φορολογικό νομοσχέδιο’’ , οδηγεί απροσχημάτιστα σε δήμευση του εισοδήματος των Δικηγόρων.
Δεν δίνονται απαντήσεις για την αναλογία των εισφορών του καθένα, για το αν θα υπολογίζονται στα καθαρό ή τεκμαρτό εισόδημα, για το ποια θα είναι η ανταποδοτικότητα και πολύ περισσότερο για την αναγκαιότητα των νέων ρυθμίσεων.
Το Δικηγορικό Σώμα έχει και συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις και δεν αρκείται σε μία αποχή και σε μία ηχηρή πορεία διαμαρτυρίας.
Κατασκευάζεται ασφαλιστικό με δημοσιονομικά χαρακτηριστικά. Η μη γραπτή αιτιολογική βάση είναι ότι ‘’ εσείς φοροδιαφεύγετε’’ . Οι φόροι ‘’βαπτίζονται’’ εισφορές. Πλήττεται ο μικρομεσαίος , ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε καν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Οι Δικηγόροι της Πρέβεζας αναγνωρίζουμε την πρωτοφανή απειλή , που αποτελεί για την ίδια την υπόσταση και επιβίωση του κλάδου καθώς και όλων των ελευθέρων επαγγελμάτων, το προσχέδιο ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προτείνει το Υπουργείο Εργασίας.
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας και ζητούμε την απόρριψή του.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας, μέχρις ότου αποσυρθούν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον εν λόγω σχέδιο και που στην ουσία συνιστούν δήμευση εισοδήματος και αναπόφευκτα θα οδηγήσουν στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας , όχι μόνο των συναδέλφων , αλλά και όλων των κλάδων των ελευθέρων επαγγελματιών.
Οι όποιες διαρροές για , επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις δεν μπορούν να πείσουν κανέναν , όσο καλόπιστος και εάν είναι , γι΄ αυτό και επιβεβαιώνουμε την εναντίωσή μας με έντονο , ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο , κλιμακώνοντας δυναμικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας.
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας  στους αγώνες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , των αγροτών και των λοιπών επαγγελματικών κλάδων και επιστημονικών φορέων και συγκροτούμε κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτά που καταστρέφουν τα όνειρά μας και το μέλλον των παιδιών μας , για να μπει ένα τέλος στις αδιέξοδες πολιτικές και να αποτραπεί η εισφοροδοτική επιδρομή, η καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας και η μαζική βίαιη έξοδος από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού , με απώτερο σκοπό την οργάνωση ενός ουσιαστικού και κοινωνικού διαλόγου , από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για όλους.
Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη  συγκέντρωση των πολιτών της πόλης της Πρέβεζας της 4ης Φεβρουαρίου 2016 που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας και πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας θα δικαιωθεί.


                          Το  Δ.Σ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα