Τρίτη, 19/03/2024 | 13:24

Η Κ.Λ. Πρέβεζας συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία Το διαζύγιο-Gett

665 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/01/2016, 8:38 μμ | 0 σχόλια




Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας
 συνεχίζει τις προβολές της
την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στις 9.00  μ.μ.
με την ταινία 
Το διαζύγιο-Gett
(Η δίκη της Viviane Amsalem)
Σκηνοθεσία: Ronit & Shlomi Elkabetz Σενάριο: Ronit & Shlomi Elkabetz Παίζουν: Ronit Elkabetz, Simon Abkarian 
Σύνοψη

Στο Ισραήλ, δεν αναγνωρίζεται ο πολιτικός γάμος, πόσω μάλλον το διαζύγιο. Μόνο οι ραβίνοι νομιμοποιούν έναν γάμο και, αν χρειαστεί, τη διάλυση του. Όμως στην τελευταία περίπτωση χρειάζεται η συναίνεση του συζύγου, ο οποίος έχει μεγαλύτερη εξουσία ακόμα και από τους δικαστές. Η Viviane Amsalem κάνει αιτήσεις διαζυγίου για τρία ολόκληρα χρόνια, όμως ο σύζυγος της Elisha δεν συμφωνεί.
Η ταινία που εκπροσώπησε το Ισραήλ στο “Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών”  του 67ου Φεστιβάλ των Καννών (2014) και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας (και η πρόταση του Ισραήλ για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ) καταπιάνεται με την ανδροκρατούμενη ισραηλινή κοινωνία. 
Το Gett (το έγγραφο που κατοχυρώνει ένα διαζύγιο στο Ισραήλ) είναι ένα άρτιο δικαστικό δράμα, που εναλλάσσει τις δηκτικές με τις κωμικές διαστάσεις μιας συγκλονιστικής ιστορίας σε διάρκεια πέντε ετών.
Η μελετημένη πλάνο προς πλάνο σκηνοθεσία και το καθηλωτικό σενάριο αιχμαλωτίζουν τον θεατή, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες –πρωταγωνιστικός ρόλος για την Ronit Elkabetz- αποδίδουν σε βάθος το παράλογο και άδικο στοιχείο της υπόθεσης. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα