Παρασκευή, 26/04/2024 | 00:47

Πρέβεζα: Ο αγώνας για τη διάσωση και αναβάθμιση του νοσοκομείου, συνεχίζεται!

767 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/01/2016, 1:10 μμ | 0 σχόλια
ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έγινε σήμερα συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δ. Κωστακιώτη στα πλαίσια επίσκεψής  του στο Γ .Ν .Πρέβεζας.
Στη συνάντηση εκθέσαμε την κατάσταση και τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πρέβεζας παραθέτοντας τα ίδια συγκεκριμένα στοιχεία, όπως ακριβώς πράξαμε και κατά τη συνάντηση μας με το υπουργό Υγείας κ Ξανθό την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα στο τομέα στελέχωσης και χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας, .
Από τη συνάντηση προέκυψαν τα εξής:


Στελέχωση με ειδικευμένους γιατρούς.
Ζητήσαμε την άμεση με στελέχωση με 8 στοχευμένες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο της έλλειψης βασικών ειδικοτήτων από την εφημέρευση του νοσοκομείου και το φαινόμενο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας κλινικών . (2 χειρουργών, 1 μικροβιολόγου, 2 ορθοπεδικών, 1 αναισθησιολόγου, 1 παθολόγου, 1 παιδιάτρου)


Ο κ Υποδιοικητής
  • δεσμεύτηκε για τοποθέτηση επικουρικού χειρουργού τον Μάρτιο,
  • τοποθετείται από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Πρέβεζας σε πλήρη απασχόληση, αρχικά με μετακίνηση και μετά με απόσπαση ο ορθοπεδικός της Μ.Υ. ΠΕΔΥ Πρέβεζας
  • δεσμεύτηκε για τη τοποθέτηση , 1 επικουρικού μικροβιολόγου
  • για το αίτημα τοποθέτησης 1 παθολόγου  ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας της συγκεκριμένης ειδικότητας  στη λίστα επικουρικών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας .


Στο ερώτημα μας τι θα γίνει με την αναστολή εφημέρευσης της χειρουργικής κλινικής  του ΓΝ Πρέβεζας το μήνα Φεβρουάριο , ο κ. Υποδιοικητής προέκρινε, ως προσωρινή λύση ,την εναλλάξ εφημέρευση των χειρουργικών κλινικών του ΓΝ Πρέβεζας και του ΓΝ Λευκάδας.


Στελέχωση νοσηλευτικής και διοικητικής υπηρεσίας του ΓΝ Πρέβεζας
Ζητήσαμε την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των συγκεκριμένων υπηρεσιών.


Ο κ Υποδιοικητής ανέφερε ότι θα το δει η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στα πλαίσια των προκηρύξεων θέσεων μέσα στο το 2016.


Ζητήσαμε επίσης της παράταση παραμονής και ανανέωση της μετακίνησης στο ΓΝ Πρέβεζας εργαζομένων που έχουν της οργανικές του θέσεις σε άλλες μονάδες υγείας ευθύνης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας , καθώς και να δοθεί η δυνατότητα μετάθεσής τους εφόσον επιθυμούν να παραμείνουν και να εργαστούν στο νοσοκομείο Πρέβεζας.


Ο κ Κωστακιώτης δεσμεύτηκε να δει το θέμα και ανέφερε ότι σε προσεχές νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας θα προβλέπεται αυτή η διαδικασία.
Επίσης, ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθεί το νοσοκομείο Πρέβεζας με μετακινήσεις διοικητικού και  νοσηλευτικού προσωπικού από μονάδες της ΠΦΥ της περιοχής μας.


Χρηματοδότηση και φαρμακευτική δαπάνη.
Παραθέσαμε τα στοιχεία που είχαμε παραθέσει και στον υπουργό Υγείας καθώς και το αίτημα επιπλέον κρατικής επιχορήγησης του ΓΝ Πρέβεζας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα