Πέμπτη, 18/04/2024 | 14:39

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «Τουραντότ» από την Μετροπόλιταν Όπερα

631 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/01/2016, 11:43 πμ | 0 σχόλια

Με την αριστουργηματική τελευταία όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι «Τουραντότ», συνεχίζονται το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, και ώρα 8 το βράδυ, οι αναμεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας.

Η “Τουραντότ” είναι ένα επικό παραμύθι, γραμμένο το 1926 σε λιμπρέτο των Τζουζέπε Αντάμι και και Ρενάτο Σιμόνι, βασισμένο αδρά στο ομώνυμο θεατρικό δράμα του Κάρλο Γκότσι. Παρόλο που περιέχει πρωτοποριακή χρήση της ορχήστρας και της χορωδίας, η όπερα παραμένει αυθεντικό έργο του Πουτσίνι με αξεπέραστες μελωδίες και άριες. Το έργο ολοκληρώθηκε από τον συνθέτη Φράνκο Αλφάνο μετά τον ξαφνικό θάνατο του δημιουργού του, κάτω από την επίβλεψη του Αρτούρο Τοσκανίνι που διηύθυνε και την παγκόσμια πρεμιέρα.

Η Νίνα Στέμι ερμηνεύει την Τουραντότ, την πριγκίπισσα της Αρχαίας Κίνας της οποίας οι γρίφοι οδηγούν τους επίδοξους εραστές στο θάνατο. Ο Μάρκο Μπέρτι στο ρόλο του Καλάφ, τραγουδά το διάσημο “Nessun Dorma” και κερδίζει τον έρωτά της.

Η ιστορική παραγωγή είναι του Φράνκο Τζεφιρέλι. 

Οι ζωντανές προβολές από τη ΜΕΤ διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και τον Δήμο Πρέβεζας για έβδομη συνεχή χρονιά και πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ
(και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).

Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας
(στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr )

Διάρκεια περίπου τέσσερες ώρες με δύο διαλείμματα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα