Τρίτη, 23/04/2024 | 21:42

Κατακραυγή για βίντεο με πτώμα Κούρδου, που σέρνεται από αστυνομικό όχημα

858 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/10/2015, 11:59 πμ | 0 σχόλια

Η βεβήλωση από Τούρκους αστυνομικούς του πτώματος ενός Κούρδου αντάρτη, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων στη νοτιοανατολική Τουρκία, έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση στη χώρα. 
Ο Χάτσι Λοκμάν Μπιρλίκ, 24 ετών, σκοτώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στη διάρκεια μιας επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην πόλη Σιρνάκ. 

Στη συνέχεια το πτώμα του δέθηκε σε ένα τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας και σύρθηκε στους δρόμους της κουρδικής πόλης. 

Οι εικόνες αυτές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και στον Τύπο που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι επρόκειτο «για έναν ένοπλο τρομοκράτη που επιτέθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας με εκτοξευτήρα ρουκετών, όμως αυτό δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο τα μεταχείριση του θύματος». Παράλληλα πρόσθεσε ότι ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα. 

Άλλες εικόνες που μεταδόθηκαν μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αστυνομία να προσβάλλει το θύμα. Ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να συγχαίρει τον συνάδελφό του που σκότωσε τον Κούρδο. 

Σύμφωνα με το φιλοκουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το θύμα, που ήταν κουνιάδος ενός βουλευτή του κόμματος, μαχόταν στο πλευρό του Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας (YDG-H), τη νεολαία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). 

Ο 24χρονος άνδρας συνελήφθη, τραυματίστηκε και στη συνέχεια εκτελέστηκε στο περιθώριο των συγκρούσεων με τις τουρκικές δυνάμεις. 

«Ακόμη και οι πρωτόγονες φυλές δεν συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο στους νεκρούς», κατήγγειλε ο Λεβέντ Γκιοκ βουλευτής του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ζητώντας να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι αστυνομικοί που ευθύνονται για το συμβάν. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα