Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:40

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:Σοβαρό πλήγμα στις δημοκρατικές ελευθερίες η καταδίκη των 4 αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών της Σάμου.

867 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/10/2015, 4:21 μμ | 0 σχόλια

Η καταδίκη 4 εκπαιδευτικών στη Σάμο την Παρασκευή 2/10, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ  το Σεπτέμβρη του 2013, είναι ένα σοβαρό πλήγμα ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες. Η κινητοποίηση στρεφόταν ενάντια στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που είχε στήσει μηχανισμό απολύσεων είτε μέσω διαθεσιμοτήτων και κατάργησης τομέων της τεχνικής εκπαίδευσης είτε μεθοδεύοντας την «υπεραριθμία» εκπαιδευτικών που δήθεν πλεονάζουν. Η απόλυση μέσω κατάργησης τομέων έστελνε τους μαθητές στα ιδιωτικά ΙΕΚ και χάρη στον επίμονο αγώνα των εκπαιδευτικών απέτυχε. Ενώ τα σημερινά τραγικά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, που παραλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία, δικαιώνουν όσους αντιστάθηκαν και τότε στα δήθεν «πλεονάσματα». Ο αγώνας των εκπαιδευτικών υπερασπιζόταν και υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την εργασία, ενάντια στην απαίτηση οι δαπάνες να πάνε για την αποπληρωμή του χρέους σύμφωνα με τα μνημόνια κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.
Γι’ αυτό οι αγώνες των εκπαιδευτικών αντιμετώπισαν λυσσαλέα κρατική καταστολή και διώξεις. Η συγκεκριμένη δίωξη έγινε με κυβερνητική ευθύνη, του υπουργείου Παιδείας και των στελεχών του στο Β. Αιγαίο. Η δίωξη δε σταμάτησε και με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παρά τα μεγάλα λόγια, επιμένει στη λεγόμενη «συνέχεια του κράτους». Έχοντας υπογράψει και η ίδια το κατάπτυστο τρίτο μνημόνιο, φοβάται και αυτή τους κοινωνικούς αγώνες και επιστρατεύει τους ίδιους μηχανισμούς. Προετοιμάζει τα βήματα για την θεσμοθέτηση του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου, φίμωσης των κινημάτων και συμμόρφωσής τους με το μνημονιακό πλαίσιο. Το ξέρουμε καλά όλοι: τα μνημόνια φέρνουν κρατική καταστολή και πλήγματα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει και στηρίζει τον αγώνα του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος για να σταματήσει η άδικη δίωξη των εκπαιδευτικών, που υλοποίησαν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων και η στάση των οποίων είναι παράδειγμα αξιοπρέπειας και μαχητικότητας. Για να μπορεί ο λαός μας να επιβάλλει το δίκιο των δικαιωμάτων και των αναγκών του. Για να αντιπαλέψει το μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και της Τρόικας, ώστε  να κερδίσει μια αξιοβίωτη, ελεύθερη  ζωή .

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα