Παρασκευή, 29/03/2024 | 06:44

Μήνυμα βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

707 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/09/2016, 8:49 πμ | 0 σχόλια

Η έναρξη της νέας  σχολικής χρονιάς αποτελεί την αφετηρία ενός όμορφου  και ωφέλιμου ταξιδιού των μαθητών  στους δρόμους της γνώσης, της πνευματικής καλλιέργειας και της προσωπικής τους ολοκλήρωσης.
Στο ξεκίνημα αυτής της διαδρομής, εύχομαι  στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν υγεία και δύναμη, προκειμένου να κατορθώσουν με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα να κάνουν  ουσιαστικά βήματα στις ζωές τους.
Στους εκπαιδευτικούς,  αλλά και στους γονείς, να συνεχίζουν να στηρίζουν και να αποτελούν πρότυπο ζωής για τα παιδιά, ώστε με υπομονή και επιμονή να καλλιεργούν σε αυτά τις αξίες της μάθησης και της δύναμης του χαρακτήρα.
Για τη νέα σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας έχει δουλέψει συστηματικά και έχει μεριμνήσει , προκειμένου  το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου, τα ωρολόγια προγράμματα και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις προκλήσεις της εποχής μας, ώστε η χώρα μας να βγει από την κρίση, άμεσα.
Όραμά μας  είναι  η οικοδόμηση ενός σχολείου, το οποίο θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη των μαθητών, θα τούς δίνει κίνητρα για αναζήτηση  βαθιάς γνώσης και θα τονώνει τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών. Όραμά μας ένα σχολείο δημοκρατίας, δημιουργίας και συνεργασίας , το οποίο θα παρέχει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του τόπου μας.
Εύχομαι και πάλι καλή σχολική χρονιά, γεμάτη χαρές και επιτυχίες!

Κώστας Μπάρκας
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα