Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:27

Έρχεται το 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πρέβεζας

614 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/09/2016, 7:02 πμ | 0 σχόλια

Έρχεται το 9ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ το ερχόμενο Σάββατο

17 Σεπτέμβρη 2016
19.00 Συζήτηση για το Προσφυγικό 
21.00 Συναυλία με τους Folk N’ Roll
9ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ
Με κεντρικό σύνθημα «ο εχθρός μας δεν είναι ο πρόσφυγας, ο εχθρός μας είναι εκείνος που τον έκανε πρόσφυγα» πραγματοποιείται το Σάββατο στις 17 Σεπτέμβρη το 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Πρέβεζα.
Συζήτηση, συναυλία με μπαρ και πολυεθνική κουζίνα συναποτελούν τα πολύχρωμα συστατικά μιας γιορτής ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο.
Το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι το προσφυγικό, σε συγκυρίες που αυτό διογκώνεται. Η «αντιρατσιστική πρωτοβουλία Πρέβεζας» στέκεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που δημιουργούν τους πολέμους και την οικονομική εξαθλίωση των λαών και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά. Παιδιά, γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι, που κατάφεραν να γλιτώσουν τη ζωή τους από τις βόμβες του πολέμου, να γλιτώσουν από τα νερά της Μεσογείου, εγκλωβίζονται στη χώρα μας και τους πετάνε κυριολεκτικά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που τα βαφτίζουν «κέντρα φιλοξενίας», με τις τραγικές καθυστερήσεις στο άσυλο, με τη ντροπιαστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιτυχία, ενώ στην ουσία η συμφωνία αυτή θέτει σε κίνδυνο την προστασία του πρόσφυγα.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, απέναντι σε ανθρώπους που υποφέρουν, απέναντι στα κλειστά σύνορα και στα υψωμένα τείχη, εμείς απαντάμε με μία αντιρατσιστική-αντιπολεμική γιορτή. Απαντάμε με την απόφασή μας να αγωνιστούμε και να νικήσουμε τον φόβο, τον ρατσισμό, τον φασισμό. Να απλώσουμε το χέρι μας στον πρόσφυγα και τον μετανάστη. Το ίδιο χέρι που απλώνουμε στον φτωχό και εξαθλιωμένο συμπατριώτη μας , για να αγωνιστούμε ενάντια στη καταστροφική πολιτική των μνημονίων. Το ίδιο χέρι που υψώνουμε σε γροθιά για να αγωνιστούμε για το αυτονόητο: για έναν κόσμο αλληλεγγύης, χωρίς σύνορα και φράχτες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης και κράτησης, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
Σας καλούμε στο 9ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Σαββάτο 17 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο.
Η συμβολική είσοδο των 3 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για τη κάλυψη των εξόδων του Φεστιβάλ και για την ενίσχυση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Πρέβεζας
Το πρόγραμμα:
7 μ.μ συζήτηση με θέμα : “Το προσφυγικό ζήτημα. Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι; Ο πόλεμος καi η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.Κίνημα αλληλεγγύης: νέες προκλήσεις – νέα καθήκοντα – νέες προοπτικές”. Θα μιλήσουν ο Παυλόπουλος Γιώργος δημοσιογράφος, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, Χρονόπουλος Ηλίας, μέλος του χώρου στέγασης προσφύγων City Plaza.

9:30 μ.μ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ FOLK N ROLL (θα συμμετάσχουν και τοπικά μουσικά σχήματα)

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας

Σεπτέμβρης 2016

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα