Τρίτη, 19/03/2024 | 10:03

ΝΟΔΕ Πρέβεζας: Αύξηση ΦΠΑ, πολυνομοσχέδιο, offshore, Αλήθειες και ψέμματα!

640 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/06/2016, 8:50 πμ | 0 σχόλια
ΑΥΗΞΗ ΦΠΑ – ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – OFFSHORE ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ
Τρεις μόλις μέρες πέρασαν από τη μέρα που μια ακόμα πομπώδης δήλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποδείχθηκε οδυνηρό ψέμα. Η αύξηση του Φ.Π.Α. σε 24%, που και αυτή ψηφίστηκε με το γνωστό πόνο ψυχής των βουλευτών της συγκυβέρνησης, έχει ήδη φέρει τους επαγγελματίες και την αγορά σε απόγνωση καθώς κάθε επαγγελματική δραστηριότητα είναι πλέον απαγορευτική. Η απόγνωση όμως αυτή δεν έχει μόνο απτή διάσταση, χειροπιαστή, που τη βιώνει ο κάθε πολίτης στην τσέπη του καθημερινά. Η απόγνωση έχει και μια διαφορετική διάσταση, αυτή της διαρκούς απογοήτευσης από τα αλλεπάλληλα λάθη και τις ανεκπλήρωτες προσδοκίες μετά τις τόσες υποσχέσεις των κ. Τσίπρα και Καμμένου.
Την ίδια μέρα (01.06.2016) με την εφαρμογή αυτού του βάρβαρου μέτρου, η κυβέρνηση προσπάθησε με τη συνήθη τακτική του αποπροσανατολισμού να εφαρμόσει νομοθετική ρύθμιση ύστερα από τη γενική κατακραυγή που έφερε η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε off-shore εταιρείες. Για μια ακόμα φορά βρέθηκαν έκθετοι και τα επιχειρήματα περί ηθικού πλεονεκτήματος μόνο μειδίαμα να προκαλούν. Την ώρα που ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο της 22ας Μαΐου (κι αυτό με πόνο ψυχής), μεταξύ άλλων ψηφιζόταν και η δυνατότητα παραγραφής ελέγχου παλαιότερων υποθέσεων πολιτικών με συμμετοχή σε αντίστοιχες εταιρείες.
Μπροστά στη γενική κατακραυγή που προκάλεσε το γεγονός, για να θολώσει τα νερά η κυβέρνηση επιχείρησε εκβιαστικά να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα που θεωρητικά θα κάλυπτε την γκάφα της. Το κακό (ηθικό και υλικό) όμως είχε ήδη προκληθεί καθώς όπως δήλωσε και ο ειδικός γραμματέας της Ένωσης Ποινικολόγων Βασίλης Χειρδάρης: “η απαλλαγή επιτεύχθηκε και η οποιαδήποτε μεταγενέστερη (επαν)απαγόρευση δεν έχει κανένα αρνητικό πρακτικό αποτέλεσμα για τους παρανομήσαντες μέχρι τη δημοσίευση του νέου νόμου. Η νέα διάταξη θα έχει ισχύ μόνο για όσους την παραβιάσουν από την εφαρμογή της, δηλαδή μόνο για τους παραβάτες του μέλλοντος. Οι υπόλοιποι θα απολαύσουν  τη  “νομιμότητά” τους”.
Ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού ήταν πλέον ολοφάνερος και το γεγονός της χρησιμοποίησης της Βουλής των Ελλήνων για να επιτευχθεί αυτός, μόνο οργή μπορούσε να προκαλέσει. Η Νέα Δημοκρατία έχοντας την ηθική πολύ ψηλά στις αρχές και στις αξίες της, δεν μπορούσε παρά να αποχωρήσει από αυτό το θέατρο του παραλόγου. Η ρετσινιά της προσπάθειας απαλλαγής πολιτικών προσώπων από ενδεχόμενες ευθύνες τους, πλέον βαραίνει εξ ολοκλήρου τους κυβερνώντες. Η Νέα Δημοκρατία δε θα συμμετάσχει σε αυτό το ολίσθημα των θεσμών και των αξιών.
Υ.Γ.1 Με ανυπομονησία περιμένουμε τις δηλώσεις του κ. Φίλη (είναι γνωστό πως συχνά εκφράζει τις απόψεις του για ιστορικά ζητήματα γενοκτονιών), για την αναγνώριση από το γερμανικό κοινοβούλιο της γενοκτονίας των Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Υ.Γ.2. Με λύπη μας είδαμε μόνο μέρος της απάντησης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε στις 26.05.2016. Πιο συγκεκριμένα λείπουν οι σελίδες που αναφέρονται στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τις επιπτώσεις του στην κοινωνία καθώς και οι δηλώσεις μελών της κυβέρνησης (Καμμένος , Βούτσης κλπ.) αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα των μέτρων που οι ίδιοι ψήφισαν 3 μέρες πριν (αύξηση Φ.Π.Α.).


Γραφείο Τύπου

ΝΟΔΕ Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα