Τρίτη, 30/04/2024 | 15:38

Θανάσης Καββαδάς:Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη και την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής

61 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/04/2024, 6:28 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη και την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής αξίας 1.788.000 ευρώ 

μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης »

 

Στην υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη και την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, συνολικής αξίας 1.788.000 ευρώ, μεταξύ του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Καρβέλη, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, και της αναδόχου εταιρείας παρευρέθη σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Το Κέντρο Υγείας Βασιλικής είναι το πρώτο σε όλα τα Ιόνια Νησιά που θα ανακατασκευαστεί, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει 4 μήνες για την εκπόνηση των μελετών και 8 μήνες για την ολοκλήρωση των εργασιών. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λευκάδα. Έπειτα από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης 140.000.000 ευρώ για το μεγάλο έργο του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, είχαμε και την υπογραφή της σύμβασης για την μελέτη και την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, συνολικής αξίας 1.788.000 ευρώ, 

Πρόκειται για ένα ορόσημο για τη δημόσια υγεία στη Νότιο Λευκάδα, μια επιτυχία που την παλέψαμε πολύ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, από την πρώτη στιγμή, από το 2019 που ανέλαβε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Καταβάλαμε μεγάλες και επίμονες προσπάθειες για να γίνει αυτό το έργο, αναζητήσαμε χρηματοδότηση, πραγματοποιήθηκαν αμέτρητες συναντήσεις για να βρούμε τον τρόπο και τα μέσα. 

Σήμερα, έγινε το πρώτο βήμα για ένα νέο, σύγχρονο, λειτουργικό Κέντρο Υγείας στη Βασιλική. Η υλοποίηση του έργου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και του ΤΑΙΠΕΔ, η μέθοδος της μελετοκατασκευής, η χρηματοδότηση που και τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, εγγυώνται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί γρήγορα. Επισημαίνω ότι, σε επόμενο στάδιο, θα δρομολογηθεί η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και η κατάλληλη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, ώστε να προσφέρει αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους χιλιάδες κατοίκους και στους πολύ περισσότερους επισκέπτες.

Ευχαριστώ διαχρονικά όλες τις ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, καθώς και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, για την στενή και άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και για την διαχρονική στήριξή τους στις ανάγκες της Λευκάδας. Και θέλω ιδιαιτέρως να εκφράσω τη χαρά μου διότι η υπογραφή της σύμβασης γίνεται με Υπουργό Υγείας τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Λευκάδα, και μάλιστα από τη Νότιο Λευκάδα, όπου βρίσκεται το Κέντρο Υγείας, και θα χαρούμε πολύ να τον υποδεχθούμε στο νησί μας για την έναρξη των εργασιών, σύμφωνα και με την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος.  

Κυρίως όμως, ευχαριστώ την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διότι όχι μόνο διεκδίκησε και εξασφάλισε 36 δις επιπλέον χρηματοδότηση για τις ανάγκες της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, έμπρακτα και με αποτελέσματα – και όχι μόνο για την κτιριακή αναβάθμιση, αλλά για την στελέχωση των δομών με περισσότερο απαραίτητο προσωπικό, για προγράμματα πρόληψης, και πολλά άλλα. 

Συμμετέχουμε σε αυτήν την πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον και για ποιοτική, δημόσια Υγεία, βαδίζουμε μαζί προς την Λευκάδα του 2030».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα