Παρασκευή, 26/04/2024 | 22:38

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, στην απεργία!

568 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/02/2016, 9:57 πμ | 0 σχόλια
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το 3ο μνημόνιο, νόμος 4336/15, που ψηφίστηκε από τη Βουλή μετά την υπογραφή της συμφωνίας από την κυβέρνηση, αλλά και οι «εφαρμοστικοί» νόμοι που θα το συνοδεύσουν, αποτελούν συνέχεια των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.
    Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας για τους εργαζόμενους, διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, ιδιωτικοποίησης του εθνικού πλούτου και ύφεσης για την ελληνική οικονομία.  
Ιδιαίτερα επισημαίνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, όπως η μείωση των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας, ακόμα και στις περιπτώσεις που υπήρχαν κατοχυρωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, η μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
          Η  επίθεση ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν μπορεί παρά να βρει απέναντί της το σύνολο των εργαζόμενων, συνταξιούχων, ανέργων. Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τη σύνταξη.  Είναι ένα ξεκάθαρα πολιτικό ζήτημα,  αφορά όλο το πλαίσιο προστασίας των εργαζόμενων και στην ταξική κοινωνία μας γίνεται ακόμα πιο βάρβαρο σε συνθήκες νεοφιλελευθερισμού. Μας αφορά όλους, ένα δημόσιο, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα.


Ο μοναδικός δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή  των πολιτικών λιτότητα και ύφεσης, ανατροπή των πολιτικών ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ .


Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καλεί τους εκπαιδευτικούς του νομού μας σε μαζική συμμετοχή  στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη  4 Φεβρουαρίου στις 10:30 στα Παλαιά ΚΤΕΛ .


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΓΕΝΕΩΝ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα