Δευτέρα, 08/06/2026 | 17:27

Σε σταυροδρόμι συνάντησης της Ηπειρώτικης παράδοσης αναδείχθηκε η Πρέβεζα

102 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/06/2026, 4:08 μμ | 0 σχόλια
Ένα διήμερο αφιερωμένο στην παράδοση της Ηπείρου διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με την ΠΕΔ Ηπείρου και συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων στην Πλατεία Ανδρούτσου.
Το απόγευμα του Σαββάτου μετά την παρέλαση των χορευτικών στο ιστορικό κέντρο και την παραλία ξεκίνησε το κεντρικό κομμάτι της εκδήλωσης “Ηπειρος-Περήφανη Πατρίδα” .
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος καλωσορίζοντας προσκεκλημένους, συμμετέχοντες και κοινό .
Ο κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε στην σημασία διατήρησης της παράδοσης και της ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου.
Εκ μέρους της ΠΕΔ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Νίτσας, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η Κατερίνα Πολυμέρου – Καμηλάκη, τέως Διευθύντριας του Κέντρου Ερεύνης της Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Ομότιμης Καθηγήτριας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία και βραβεύτηκε από τον κ. Γεωργάκο για την συμβολή της στην ανάδειξη της παράδοσης και της λαογραφίας.
Τον γνωστό ερμηνευτή Σάββα Σιάτρα τίμησε ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του και την αγάπη του για το παραδοσιακό τραγούδι.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ζαγορίου Γεώργιος Σουκουβέλος, ο οποίος έλαβε επίσης τιμητική διάκριση από τον κ. Γεωργάκο για τη σημαντική συμβολή του στην ένταξη του Ζαγορίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Στη σκηνή της πλατείας συναντήθηκαν υπό τους ήχους της ορχήστρας του Κώστα Μήτση ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Μακρυγιάννης», ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Πρέβεζας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγορισίων, ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Πρέβεζας ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών και το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας, προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια της Ηπείρου.
Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση των τμημάτων του χορευτικού τμήματος του Δήμου με παραδοσιακούς ρυθμούς από όλη την Ελλάδα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα