Τετάρτη, 13/05/2026 | 01:37

Κλιμάκιο ελέγχου για τον καθαρισμό ακινήτων συγκροτήθηκε στον Δήμο Πρέβεζας

307 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/05/2026, 12:41 μμ | 0 σχόλια
Στη σύσταση και συγκρότηση κλιμακίου ελέγχου για την εφαρμογή της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης των ακινήτων κατά την αντιπυρική περίοδο 2026 προχώρησε ο Δήμος Πρέβεζας.
Στόχος είναι ο προγραμματισμός, η επιτήρηση και οι έλεγχοι της διάταξης για τον καθαρισμό των οικοπέδων από την βλάστηση με ευθύνη των ιδιοκτητών, οι οποίοι έχουν περιθώριο έως τις 15 Ιουνίου να προβούν στις απαραίτητες εργασίες και να τις δηλώσουν στην σχετική πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Πυροπροστασίας,ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν τα ανάλογα πρόστιμα.
Ήδη αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν ολοκληρώσει την συγκεκριμένη διαδικασία ενώ οι εκτάσεις θα πρέπει να παραμείνουν καθαρές μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.
Μετά τις 15 Ιουνίου οι δήμοι θα μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα σε περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εργασίες καθαρισμού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα