Το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας και η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη έχουν τη χαρά να φιλοξενήσουν στο χώρο της βιβλιοθήκης Έκθεση με Εικαστικές Δημιουργίες 11 μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.
Οι εικαστικές δημιουργίες είναι εμπνευσμένες από ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη (1911 – 1996), ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της λογοτεχνικής γενιάς του ’30. Ο Οδυσσέας Ελύτης βραβεύτηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το 1979 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Ο Δήμος Πρέβεζας επενδύει στην πολιτιστική εξωστρέφεια με την ενίσχυση πρωτοβουλιών που προάγουν τον πολιτισμό και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών αφηγηματικών και εικαστικών στοιχείων, το έργο των Πρεβεζάνων μαθητών διαμορφώνει έναν χώρο ονειρικό εμπνευσμένο από την ποίηση του σπουδαίου Οδυσσέα Ελύτη.
Τα έργα θα εκτίθενται στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη από 22 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου 2026.










