Τα γιορτινά της φόρεσε η Πρέβεζα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωτίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην Πλατεία Ανδρούτσου, δίνοντας το έναυσμα να βιώσουμε όλοι μια περίοδο αγάπης, αλληλεγγύης, ελπίδας, λάμψης και ξεγνοιασιάς.

H φωταγώγηση του δέντρου έγινε παρουσία πλήθους κόσμου και υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δ.Ε. Λούρου, ενώ δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της πόλης.
Αμέσως μετά έγινε η έναρξη των εκδηλώσεων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της χαράς. Το πρόγραμμα περιλάμβανε, κάλαντα από τη Δημοτική Φιλαρμονική Πρέβεζας της Δ.Ε Λούρου, το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας”, γιορτινές χορογραφίες από τον Α.Γ.Σ “Κλεοπάτρα” αλλά και ποιήματα από το 5o Νηπιαγωγείο Πρέβεζας .

Επίσης ο Αη Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά και όλοι γεύτηκαν γλυκίσματα όπως άρμοζε σε μια γιορτινή βραδιά, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής από την προσπάθεια που έγινε όλες τις προηγούμενες ημέρες για το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου χωριού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους.

Ειδικότερα,ο κ. Γεωργάκος ανέφερε τα εξής: «Ως Δήμαρχος Πρέβεζας, έχω τη χαρά για 7η χρονιά να βρίσκομαι εδώ μαζί σας και να μοιραζόμαστε αυτή την ξεχωριστή στιγμή.
Σήμερα η Πρέβεζα γεμίζει φως, χρώματα και χαμόγελα. Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου δεν είναι μια απλή γιορτινή πράξη• είναι η αρχή μιας περιόδου που μας ενώνει, μας συγκινεί και μας γεμίζει ελπίδα. Και το πιο λαμπερό κομμάτι αυτής της βραδιάς είστε εσείς — τα παιδιά της πόλης μας.
Με τη ζωντάνια, το γέλιο και την αθωότητά σας δίνετε νόημα σε όλα όσα ετοιμάζουμε για αυτές τις μέρες. Εσείς είστε η ψυχή των Χριστουγέννων και η μεγαλύτερη πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον της Πρέβεζας.
Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε παιδί να έχει υγεία, χαρά και όμορφες γιορτινές αναμνήσεις. Να χαρείτε το «Χωριό της Χαράς», να παίξετε, να δημιουργήσετε και να γεμίσετε την πόλη με τη δική σας φωτεινή παρουσία. Και εύχομαι σε όλες τις οικογένειες δύναμη, ζεστασιά και αγάπη.
Αυτές τις μέρες, όμως, δεν ξεχνάμε και τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το ενδιαφέρον και τη στήριξή μας. Τους συμπολίτες μας που περνούν τις γιορτές μόνοι. Τους ηλικιωμένους που περιμένουν ένα χαμόγελο, μια κουβέντα, μια μικρή χειρονομία ανθρωπιάς για να φωτιστεί η ημέρα τους.
Μια απλή πράξη καλοσύνης — ένα τηλεφώνημα, μια επίσκεψη, ένα “σε σκέφτομαι” — μπορεί να γίνει το πιο πολύτιμο δώρο αυτών των ημερών. Ας κάνουμε το φως των Χριστουγέννων να φτάσει και σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ανάβουμε απόψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ως σύμβολο αισιοδοξίας, ενότητας και πίστης στο καλό. Ένα φως που θέλουμε να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε άνθρωπο. Ένα φως που μας υπενθυμίζει ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Πρέβεζα ακόμη πιο ζεστή, ακόμη πιο ανθρώπινη, ακόμη πιο φωτεινή, είπε ο κ. Γεωργάκος»
Επίσης ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν με αφοσίωση και μεράκι για να στηθεί αυτή η υπέροχη γιορτινή εικόνα. Τους εθελοντές, που πρόσφεραν χρόνο και καρδιά όπως είπε για να λειτουργήσει το «Χωριό της Χαράς» και όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς, που με τη γενναιοδωρία και τη στήριξή τους έδωσαν ακόμη περισσότερη λάμψη στη βραδιά. Χάρη στη δική σας συμβολή, τα παιδιά μας χαμογελούν και η πόλη μας ζωντανεύει σημείωσε ο κ. Γεωργάκος και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές.
Τέλος, να θυμίσουμε ότι στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Χαράς στην Πλατεία Ανδρούτσου καθημερινά θα γίνονται δράσεις όπως, ζωγραφική προσώπου, Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, θα διαβάζονται παραμύθια, οι μικροί μας φίλοι θα φτιάχνουν υπέροχα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, θα τραγουδούν και θα χορεύουν, ενώ από τις δράσεις δε θα λείψει το θεατρικό παιχνίδι κ.α.











